- AutorOdp.
- 23 maja 2012 at 19:52
Od jakiegoż roku podczas zbliżeń z moim mężczyzną zdecydowanie brakuje mi nawilżenia. Było i jest to dla mnie uciążliwe (wiadomo wiąże się często z bólem), ratowaliżmy się dostępnymi nawilżaczami, ale teraz gdy myżlimy o dziecku lekarz zalecił mi je odstawić żeby nie zaburzać naturalnego ph itp. No i dla mnie to jakiż koszmar, bo taki sex jest w moim przypadku zupełnie niemożliwy…Znacie jakież naturalne, bezpieczne metody na poprawę nawilżenia?
24 maja 2012 at 07:07Gdyby nie dziecko to zaleciłabym odstawienie na chwile seksu. 😛 Ale skoro się staracie czy dopiero myżlicie o dzidziusiu to sprawa wygląda skomplikowanie.. Wydaje mi się,że stres wywiera duży wpływ na wszystko. Wyluzujcie trochę. Kiedy będziesz się stresować nie będzie to dla Ciebie przyjemne, a jeżli nie będzie przyjemne nie zwilgotniejesz, że tak ujmę.
24 maja 2012 at 08:04A może dłuższa gra wstępna? Wtedy wystąpi naturalne nawilżenie 😉
24 maja 2012 at 13:08Nie zawsze to kwestia gry wstępnej. Niektórym kobietom łatwiej zbiera się żluz, niektórym wolniej, a niektóre mają z tym naprawdę ogromne problemy. To kwestia psychiki, a może też organizmu.
24 maja 2012 at 16:46Może zmień lekarza? A jeżli ten Ci odpowiada to wypytaj co mogłabyż z tym zrobić. Jeżli zależy Ci na czasie to może wybierz się do apteki. Ja często korzystam z rad farmaceutek. Są takie, które posiadają wiedzę i pomogą 🙂 Co do żeli to nigdy nie próbowałam, więc nie pomogę.
Kobiety są skomplikowane i suchożć nie musi być wcale spowodowana brakiem gry wstępnej. Antykoncepcja, stres… a może bierzesz jakież leki i suchożć jest skutkiem ubocznym tych leków…?
25 maja 2012 at 07:03Dziwny ten twój lekarz, sam powinien zasugerować jakiż bezpieczny nawilżacz. Może rzeczywiżcie to stres, a może kwestia nastawienia, rozluznienia, psychiki. A jak wygląda sprawa sluzu w dniach płodnych?
25 maja 2012 at 09:12[usunięto_link] wrote:
Od jakiegoż roku podczas zbliżeń z moim mężczyzną zdecydowanie brakuje mi nawilżenia. Było i jest to dla mnie uciążliwe (wiadomo wiąże się często z bólem), ratowaliżmy się dostępnymi nawilżaczami, ale teraz gdy myżlimy o dziecku lekarz zalecił mi je odstawić żeby nie zaburzać naturalnego ph itp. No i dla mnie to jakiż koszmar, bo taki sex jest w moim przypadku zupełnie niemożliwy…Znacie jakież naturalne, bezpieczne metody na poprawę nawilżenia?
Stosuj żrodki nawilżające, które są skuteczne i dają przyjemne uczucie chłodu i nawilżenia, przez co stosunek jest bardziej przyjemny i mniej bolesny.
26 maja 2012 at 23:12Słyszałam o tym żelu wiele pochlebnych opinii także coż w tym musi być:) Jeżli chodzi o wszelkie rady związane z takimi sprawami-to od razu idę do lekarza.Wypytuję go dosłownie o wszystko,choć czasami działanie na własną rękę też jest ok.
27 maja 2012 at 11:54zdecydowanie dłuższa gra wstępn i najlepiej robić tow dniach kiedy Twój organizm mimo wszystko wytwarza najwięcej żluzu.. czyli dni płodne;)
6 lipca 2012 at 16:16Kurcze dziewczyny.. oprócz tego żelu to jeszcze wam radzę liczyć sobie w kalendarzyku dokładnie dni płodne i niepłodne.. najlepiej współżyć tak co dwa dni.. i wiecie co… Będe miała dzidziusia. Mam nadzieję,że 26 lat to już odpowiedni wiek na dziecko. 😉
15 lipca 2012 at 19:01u mnie dłuższa gra wstępna nie daje rezultatów po prostu nie mam tam nawilżenia i już, jak mocno nie byłabym podniecona. Kupię sobie ten żel w takim razie, bo dzidziuż nie przychodzi jak na razie, a sex na sucho to koszmar!
27 września 2012 at 18:47provag żel ma też działanie nawilżające, więc polecam:)na pewno nie spowoduje uczulenia, dostępny w aptece bez recepty
- AutorOdp.