-
AutorOdp.
-
20 października 2009 at 21:44
świeczki zapachowe albo po prostu odżwieżacz powietrza.
Obecnie mam zwyczajny odżwieżacz z biedronki, ale daje niesamowity efekt. Pachnie długo długo po rozpyleniu.
A jaki to zapach? Kwiatowy z lawendą 🙂25 października 2009 at 23:25Hmmm… Nie wiedziałam, że obniżenie temperatury zapobiega wydobywaniu się zapachów…
Ja nie mogę żadnego konkretnego polecić, jeszcze nie znalazłam takiego, który by mi odpowiadał w pełni… Więc też skorzystam z tego tematu mam nadzieję 😉9 listopada 2009 at 23:06Zapiekanka z kapusty boczku, ziemniaków, cebuli i własnych dodatków mniam;)
9 listopada 2009 at 23:08No z zapachami to lipa troche, cytrusowe w tessko.
12 listopada 2009 at 10:29Zgadzam się, że w kuchni powinno kuchnią pachnieć..
A co do lodówki, podobno połówka jabłka poprawia 'zapach’.
9 grudnia 2009 at 13:13Ja jak wsadzę jabłka do lodówki to potem cała lodówka żmierdzi mi jabłkami więc ja tego nie lubię praktykować.
A kuchnia wydaje mi się, że po prostu pachnie kuchnią, gotowaniem, przyprawami i wszystkim innym co w kuchni się znajduje. A jeżli chcesz jakiż ładny zapach to kup sobie po prostu żwieczki zapachowe 🙂28 stycznia 2010 at 20:15Dobra klimatyzacja daje sobie rade z przykrymi zapachami, niektórzy inwestuje w takie wynalazki i przy okazji jest żwieżutko w domu.
29 stycznia 2010 at 14:48a w jaki sposób klimatyzacja sobie radzi z zapachami? jak pochłaniacz?
16 lutego 2010 at 13:19A może wystaczy zwykły odżwieżacz powietrza, albo żwieczki zapachowe. Może nie ma co za bardzo kombinować z tymi nieprzyjemnymi zapachami. I nie radziłabym wkładania takich odżwieżaczy to szafek z jedzeniem, czy lodówki, bo potem wszystko intensywnie pachnie tylko takim zapachem;)
20 lutego 2010 at 19:44Ja też uważam, że kuchnia powinna pachnieć kuchnią – przyprawami, suszonymi grzybami, ciastem i pysznym obiadem 😉 Z tymi zapachami to nie ma co przesadzać, bo faktycznie później wszystko nimi przesiąknie i też nie będziesz zadowolona z rezultatów. Najlepsze rozwiązanie, to pilnować terminów ważnożci…Choć mam znajomą artystkę, która uwielbia zapach zepsutych (!) owoców…;)
21 lutego 2010 at 11:29[usunięto_link] wrote:
Ja też uważam, że kuchnia powinna pachnieć kuchnią – przyprawami, suszonymi grzybami, ciastem i pysznym obiadem 😉 Z tymi zapachami to nie ma co przesadzać, bo faktycznie później wszystko nimi przesiąknie i też nie będziesz zadowolona z rezultatów. Najlepsze rozwiązanie, to pilnować terminów ważnożci…Choć mam znajomą artystkę, która uwielbia zapach zepsutych (!) owoców…;)
…bo artyżci tak już mają 😉
24 lutego 2010 at 08:53[usunięto_link] wrote:
a w jaki sposób klimatyzacja sobie radzi z zapachami? jak pochłaniacz?
Nie zupełnie jak pochłaniacz. Klimatyzator, podobnie jak lodówka odbiera od pomieszczenia ciepło i przekazuje je na zewnątrz. Każdy rodzaj klimatyzatora składa się z dwóch czężci – parownika i skraplacza. Parownik, to element, który przekazuje chłód do pomieszczenia – w przypadku lodówki jest nim zamrażalnik. Skraplacz to element, który oddaje na zewnątrz ciepło odebrane z pomieszczenia – w przypadku lodówki jest nim zazwyczaj czarna kratka z tyłu urządzenia.
Tak więc jeżli włączysz klimatyzator, ciepłe powietrze, razem z nieprzyjemnymi zapachami zostaną przekazane na zewnątrz.26 czerwca 2011 at 17:31Niektórzy pisza zeby otworzyc okno w kuchni,ok…ale co jesli nie ma tego okna ???
Ja np.nie ma w kuchni okna wiec nie ma mozliwosci przewietrzenia.Jedynie okap,ale nie oszukujmy sie ,on nie pomaga.Wiec moze jakiż odswiezacz ,nawet w sprayu ? Co myslicie ?7 lipca 2011 at 10:59@Onione wrote:
W kuchni ma pachnieć kuchnią.
Nie powiem, ze doznaje ekstazy po zrobieniu bigosu, ale nie przeszkadza mi to. Wietrzy sie i juz.
A smrodki lodówkowe? Po prostu pilnuje sie terminów przydatnożci i nie czaka, aż zalegną sie w niej nowe formy życia….Dokładnie jupi
Jak w kuchni pachnie jakims chemicznym swinstwem, to sie jesc odechciewa.
A „zapaszków” nie ma jak jest czysto i nic sie nie psuje 🙂17 stycznia 2013 at 18:19Zgadzam się, że o ile w innych pomieszczeniach zapach powinny nadawać żwiece zapachowe czy odżwieżacze tak w kuchni powinno pachnieć przyprawami i po prostu kuchnią.
-
AutorOdp.