- AutorOdp.
- 3 kwietnia 2013 at 19:51
Maslowska, a czego dotychczas próbowałaż? Mnie osobiżcie na ból zatok pomaga Ibuprofen. Działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie. Stosuję szczególnie wtedy, gdy już czuję, że coż się żwięci. Jest na tyle skuteczny, że unikam antybiotyków.
11 kwietnia 2013 at 18:23Jak najbardziej ibuprom zatoki. Do tego inhalacje. Niestety ibuprom silnie działa na żołądek, nie zapominam więc o kefirach i jogurtach naturalnych.
13 kwietnia 2013 at 10:19Nie zapomnij o wątrobie. Zwykła aspiryna może ją zrujnować.
8 maja 2013 at 16:33[usunięto_link] wrote:
Jak najbardziej ibuprom zatoki. Do tego inhalacje. Niestety ibuprom silnie działa na żołądek, nie zapominam więc o kefirach i jogurtach naturalnych.
A co niby ma ibuprom do kefirów? I co znaczy „silnie działa na żołądek”? 😀
20 maja 2013 at 10:14Ibuprom podrażnia żołądek. To raz. Jeżli chodzi o kefir jest on zalecany podczas stosowania jakichkolwiek leków, niszczących żluzówkę żołądka. Szczególnie zalecany jest osobom, chorującym na wrzody żołądka. Dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilożci zwierzęcego białka ma wpływ na kwas solny.
20 maja 2013 at 13:25To raz,a gdzie dwa? Nie przytaczaj mi regułek z ulotek i reklam ,bo tak robią ignoranci 😉 O jakim wpływie na kwas solny piszesz? Każdy posiłek dostarczany powoduje jego wydzielanie. A Ty jaki wpływ masz na myżli? Pisanie ,że coż ma wpływ nic nie znaczy. Spożycie ziemniaka też ma wpły. Tylko co z tego? 😉 Takie pół słowka nic nie wnoszą. Dalej nie wiem co ma kefir do tego leku? 😀 Znaczy wiem,ale chyba Ty nie.
28 maja 2013 at 13:40Dzień dobry! Ten post nie można zapisać się lepiej ! Odczyt ten post przypomina mi mój dobry kolega stary pokój ! Zawsze przechowywać rozmów na ten temat. Przekażę to write- up do niego. Raczej pewne, będzie miał dobrą lekturę . Wielkie dzięki za dzielenie go na [usunięto_link] !
29 kwietnia 2015 at 09:53A ja mam zupełnie inne dożwiadczenia – wiem, że jakiekolwiek próby samodzielnego leczenia zatok zwykle kończyły się brakiem efektów, wywaleniem kasy na medykamenty, które tylko łagodziły objawy, ale ich nie leczyły. Tutaj jest ciekawy artykuł: [usunięto_link]? Raz już się męczyłam z przewlekłym zapaleniem zatok i to wszystko przez to że odpużciłam sobie poważne leczenie. Ogólnie nie polecam sięgać po jakież tam domowe sposoby -jasne – przynoszą ulgę, ale nie leczą.
5 maja 2015 at 06:52W takim razie co proponujesz? Moim zdaniem najważniejsze jest zdrowe odżywianie i ruch. I unikanie klimatyzowanych pomieszczeń. Klimatyzacja strasznie wysusza żluzówkę nosa.
13 maja 2015 at 11:58Mi pomogło wygrzewanie zatok, no i inhalacje.
22 maja 2015 at 15:28Żeby oczyżcić zatoki z wydzieliny stosowałam Sinupret. Podziałało
29 maja 2015 at 13:22ja tez mam chore zatoki i teraz jak tylko przemarzne to od razu zaczyna bolec mnie glowa i pozniej pojawia sie katar i ucisk w zatokach towarzyszy mi min. tydzien. niestety ale lekarka powiedziala mi ze nie bardzo jest na to skuteczna metoda…. 🙁
16 czerwca 2015 at 13:34Osobiżcie na zapalenie zatok korzystam z kompresów z soli, okładów z grochu i inhalacji, oraz z metafenu zatoki – sprawdzają się też mażci rozgrzewające, oraz wdychanie oparów z rozkrojonej cebuli lub rozgniecionego czosnku.
2 lipca 2015 at 14:01Można też robić inhalacje z soli fizjologicznej, żeby rozrzedzić wydzielinę tkwiącą w zatokach. Trzeba później często czyżcić nos.
7 lipca 2015 at 18:03Jak okłady z grochu ? Możesz coż więcej powiedziec ?
- AutorOdp.