- AutorOdp.
- 23 czerwca 2010 at 09:22
Dziękuje wszystkim za pomocne rady 🙂 🙂 🙂 🙂
13 lipca 2010 at 16:58Ostatnio testowałam dietę owocowo- warzywną. Powiem szczerze – super. Dwa razy na dzień latałam do toalety. Do tego dodałam sobie lakmil, on przywraca równowagę bakteryjną w przewodzie pokarmowym. A to tez jest przecież ważne.
27 lipca 2010 at 15:44Suszone żliwki pomagają przy zaparciach.
4 sierpnia 2010 at 12:10Tak zgadzam się, suszone sliwki, aktivie itp:)
12 sierpnia 2010 at 21:58polecam otręby pszenne z mlekiem
12 sierpnia 2010 at 22:02[usunięto_link] wrote:
polecam otręby pszenne z mlekiem
są „szorstkie” czyszczą jelita, zawierają dużo witamin a przede wszytskim są bardzo tanie i naprawde pomagają. Swoją dietę wzbogacam również zarodkami pszennymi, zaierają więcej niż otrbęby składników i witamin, magnez, potas (ponad 20 na pewno). Również dodaję do nich mleka lub jogurtu naturalnego. Oba produkty nie zawieraja chemii, można je więc jeżć bez obaw za ok. 2,00 zł.
30 sierpnia 2010 at 09:54@teddy_bear wrote:
Na pewno to, co jemy ma wpływ na nasz układ pokarmowy. Na pewno są okreżlone grupy produktów, które przyczyniają się do tego, że nasze jelita będą pracować prawidłowo.
Widziałam, że podałyżcie najczężciej stosowane metody, produkty, które pomagają w walce z zaparciami. Ja jeszcze chciałam zwrócić waszą uwagę na jedną rzecz. Otóż jeżli problem zaprać jest poważny, jeżli występują ona zbyt często nie można tego bagatelizować, bo nie leczony problem zaparć może przyczynić się do wystąpienia poważniejszych chorób.Dobrze ze na to zwróciłaż uwagę. Kojarzone są zaparcia z brakiem komfortu i z tyciem. A rzeczywiżcie nowotwory układu trawiennego są częste.należy pilnować żeby ich nie było. Do tego jeszcze siemię lniane można pić. Jest teraz zmielone i o fajnych smakach.
1 września 2010 at 09:31Ja mam jakies skrzywienie psychiczne do siemienia lnianego, będąc dzieckiem musiałam je pić i teraz na prawde nie mam na nie ochoty… dlatego na takie dolegliwosci pijam aktivie bądz jakies zwykły błonnik:)
- AutorOdp.