- AutorOdp.
- 3 stycznia 2008 at 22:22
Kobietki proszę pomóżcie 👿 Moim problemem są zaparcia no i nie wiem jak sobie z tym radzić 😳 Macie jakież sprawdzone metody ❓ Może jakaż cherbatka ❓ No nie wiem… 😳
3 stycznia 2008 at 22:55Hej nikt nie wie jak sobie radzić z zaparciami ❓ 😳
4 stycznia 2008 at 08:47Teraz reklamuja mase tabletek na zaparcia…mozesz tez np.pic maslanke,chociaz mi nie pomaga,ale ja to mam odwieczny z tym problem. Ostatnio pilam”Lisc senesu”-jest to herbatka na przeczyszczenie,bardzo mocna. Normalnie senes jest tylko skladnikiem tych wszystkich herbatek typu:Figura…ale wiadomo,ze sam lepiej dziala 😉 Tylko jak sobie kupisz to nie przesadzaj z piciem,bo jest naprawde mocna!!
4 stycznia 2008 at 09:46Jedz suszone sliwki i pij kompot z suszonych sliwek.
4 stycznia 2008 at 11:05Herbatki, tabletki-ok. Ale tylko jak już naprawdę musisz. Może to byc xenna, normosan.
Ale lepiej zmień dietę. Zrezygnuj z czekolady, ogranicz ciężkostrawne produkty. Jedz więcej jogurtów, jabłek i jak to już było wczeżniej wspomniane-żliwek. I oczywiżcie dużo pij. Zmiana odżywiania pomoże na 100% 🙂4 stycznia 2008 at 14:24zmiana diety sie klania: ogolnie pewnie spozywasz za malo blonnika
* pij duuuuuzo wody niegazowanej
* pij ziolka
* jedz suszone owoce w szczegolnosci sliwki i daktyle
* jedz duzo owocow i warzyw (naturalny blonnik)
* nie jedz slodyczy(powoduja zaparcia) lub zmniejsz ilosci spozywanych slodkosci
* jedz ryby i bialkoto tak krotko , szczerze sama mam problemy z zaparciami , ale ja stosuje wiele lekow i dlatego a do tego po mamie to mam.
bierzesz jakies leki? zawsze tak bylo? czy tylko od jakiegos czasu?
4 stycznia 2008 at 16:32Przede wszystkim zmień dietę kochana no i spróbuj wypić herbatę rumiankową z cytryną to nie szkodzi a pomaga, powodzenia! 🙂
4 stycznia 2008 at 22:47Zaparcia pojawiły się u mnie jakież 2 miesiące temu 😳 No i nie biorę żadnych tabletek także nie wiem z czego to wynika 😳 W każdym bądź razie pije dużo wody (2 litry dziennie) ,a z herbatek to piłam figurkę no i nic mi nie pomogła 😳 W każdym bądź razie spróbuje pić rumianek no i postaram się zmienić dietkę 😀 Dziękuje dziewczynki za odpowiedź, jesteżcie kochane 😀
5 stycznia 2008 at 12:28acha jedz otreby pszenne- super wymiota ci jelita.
mam tylko nadzieje ze nie jestes osoba otyla..?
6 stycznia 2008 at 18:17Nie nie jestem 😀 Waże 59 kilo 😳 Dzięki za radę
1 marca 2008 at 17:34Proponuje aby iżc do gastrologa on ustali ci diete, bo z srodkami takimi jak zioła,tabletki można przsadzic bo ni będzisz sie juz nomalnie wypróżniac( twoj ogranizm uzależni sie od nich).postaraj sie usiążc codziennie
na sedesie i zmusic do wypóżnienia o tej samej porze np. po żniadaniu.3 marca 2008 at 13:09kup sobie jakież tabletki na zaparcia, z tego co pamiętam to bardzo pomagało, tylko uważaj ile bierzesz, bo mnie np. bo jednej czyżciło 🙁 myżlę, że połowa wystarczy.
24 marca 2008 at 23:19Kiedy chodziłam codziennie pieszo na zajęcia miałam znacznie lepszą przemianę materii. Teraz niestety nie mam na to czasu i problem zaparć wrócił. Więc chyba oprócz zmiany diety trzeba ruszyć czasem swą szanowną panią ;p 😀
25 marca 2008 at 15:38Uważajcie moje drogie na Xenne, bo jest troszkę przereklamowana!!!
Powoduje powstanie nieprawidłowo wytworzonych mas kałowych czyli biegunkę, a jak mamy biegunkę to organizm łatwo wpużcić w anemię, bo wtedy najbardziej przyswaja tłuszcz i cukry a nie białka i inne drogocenne substancje…poza tym powoduje przekrwienie w okolicy miednicy mniejszej, stad jest nie polecana dla kobiet w ciąży, a co za tym idzie nasila objawy żylaków i hemoroidów… ogólnie mówiąc…fuj…
Ja stosuję naturalny preparat Loclo, Miżkowi też czasem daję bo faceci tez czasem maja z tym problem jak są leniwi…hihi
Tu podaje link do mojego nowego sklepiku, a wszystkie zaintersowane osoby zapraszam na bezpłatną porade terapii naturalnych 😉
[usunięto_link]22 grudnia 2008 at 17:43Te herbatki przeczyszczające w ogóle są ponoć niebezpieczne. Figura czy xenna uzalezniają jelita, a potem bez picia ani rusz!
Ja jestem zwolenniczką błonnika pokarmowego. ale, że trudno dostaczyc taką ilożc w diecie, to biore suplementy. Działa na długo. I czuje się lżejsza 🙂
ps. Duuuuuuuuuużo wody!!!!!!!!!!!!!
- AutorOdp.