Zapraszając gożci..

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Calorca
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 175
    • Zapaleniec

Razem z moim chłopakiem (ja z Poznania, on z Wrocławia – może to jest ważne, inny region, inne zwyczaje) dyskutujemy na temat stawiania alkoholu, tzn. kiedy robię imprezę w domu to jako gospodyni 😀 kupuję jakąż butelke do wspólnego użytku, ale generalnie każdy przynosi własny alkohol i pije to co przyniósł (dla mnie to ma sens, bo pije to co lubi i w takiej ilożci jaką załozył), dla mojego chłopaka to jest nie do pomyżlenia, u nich zawsze było tak, że każdy przynosił trochę więcej (na wypadek jakby komuż zabrakło) i wszystko stawiano na stół i każdy częstował się czym chciał! Mi to nie odpowiada, bo raz byłam na takiej imprezie i moje Martini zostało od razu wypite, a potem została już włażciwie wódka, za którą znów nie szaleję!

A co Wy o tym myslicie?!

monika22
    Członek
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

ja jak de gdzies na impreze to nie przynosze alkoholu bo go nie pije,ale zazwyczaj kupóje sobie to na co mam ochote,np sok czy jakis inny napój..ale ja jestem za tym zeby kazdy kupowal sobie to na co ma ochote:)i pił to co kupił:):)

Blk
    Członek
    • Tematów: 15
    • Odp.: 699
    • Zasłużony

ja jestem za tym, żeby każdy pił to, co sam przyniósł

mrowka
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

u mnie na imprezach jest tak: każdy przynosi to na co ma ochote i stawia na stół, inaczej jest z piwem, każdyy pije toco przyniosł sam

WarnGirl
    Członek
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Zgadzam się z mrówką.
    U mnie tez każdy,kto przyniesie jakiż alkohol(bez znaczenia czy to wermut,wino,wódka,whisky) stawia na stół do użytku ogólnego 🙂 byłoby niezłą siarą gdyby ktoż przytargał ze soba wino i zapowiedział,że to tylko dla niego,bo on wódki nie pije 😆
    Z piwem wiadomo-przynosi się dla siebie.Chociaż ostatnio mój chłopak pojawił się z piwem dla wszystkich 😉

sylwkabaran
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Zgadzam sie…

darrrunia
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Taktyka dzielenia się trunkami jest zdecydowanie bardziej praktyczna! 😉

Karolcia82
    Członek
    • Tematów: 22
    • Odp.: 151
    • Zapaleniec

to również kwestia kultury innych pijących, nic na to nie poradisz, a zrobiłaż dobrze 🙂

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę