• Autor
    Odp.
  • afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

Ja mam włażciwie od zawsze długie włosy. Takie po pas. Ale z tymi końcówkami też wieczny problem i pomysłu nie mam na to rozdwajanie. Pewnie jakbym obcięła za ucho to byłoby po problemi. Ale jednak mi szkoda, bo te kłaki to już czężć mnie:P i tylko w złych snach je obcinam

Magdalena22
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 14
    • Bywalec

a nowe.. nowe znów zaczynają się niszczyć 🙂 Ale to rozjażnianie powoduje o wiele więcej problemów, sama farba nie jest tak bardzo szkodliwa. Wiem, bo przez dłuugi czas interesowałam się włoskami.

tucci
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

Mam już dożć tego zapuszczania, idę we wtorek do fryzjera, żeby mi coż ułozył z tych włosów ;/

Olga123
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Nie rezygnuj.

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

hey, też mam odwieczny problem z zapuszczaniem. Włosy mi się przesuszają, łamią rozdwajają i są słabe. Rozjażniałam sobie włosy może 3 razy- jakiż tam baleyage, ale zrozumiałam, że albo włosu długie albo baleyage- przynajmniej w ptzypadku moich włosó. Po takim baleyage musiałam kupować specjalne odżywki żeby zamiast drutów mieć włosy.

Od czerwca włosy zaczęły mi jeszcze do tego solidnie wypadać. Późno zareagowałam bo w listopadzie. Zaczęłam stosować kosmetyki wzmacniające rózne, i tabletki łykać. Powiem wam że teraz prócz tego że włosy aż tak nie wypadają to szybciej rosną, bo co chwilę muszę farbować. Tak więc ja znalazłam sposób na przyspieszenie i mocniejsze włosy, szału nie ma, jednak w porónaniu z tym co było widzę znaczną poprawę. Łykam Vitapil, na razie zaczynam 2 opakow, a z kosmetyków szampon Dermena, odżywka i mgiełka Radical oraz odżywka dwufazowa z pantenolem Wax, ktorą szczególnoie lubię bo ma fajny aplikator i zmiększa włosy, co ułatwia rozszesanie po myciu szamponem Dermena. Kiedyż stosowałam Wax maseczke, ale nie zauważyłam efektów, może dlatego że nie brałam wtedy żadnych tabletek ani innych odżywek.

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Ja bym proponowała bardzo łatwe rozwiązanie w tej sytuacji – jeżli fryzjerka chciała np. obciąć końcówki tak o 5 centymetrów, to proponuję je żciąć tylko o 2 i wtedy byłoby dobrze i w jedną i w drugą stronę. Poza tym kosmetyki Gliss Kur są bardzo dobre – polecam odżywkę w plynie. Jak kiedyż farbowałam, to pomagała mi utrzymać włosy znożnie wyglądające.

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Mam włosy do łapatek, a raczej za łopatki i chciałabym nadac im jakis kształt- tylko zastanawiam ie czy zima to dobry okres jak i tak włosy sa miażdżone przez czapkę…

MultiPerfumeria
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Zależy jaki kształt masz na myżli. Jeżli sa za łoptaki,to już całkiem długie. Ale podczas zimy nic bym z nimi nie robiła.

magda7
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 188
    • Zapaleniec

Ja to nie mam problemu z zapuszczaniem włosów,bo jakos same mi tak szybko rosna i nawet nie rozdwajaja sie.Byłam w listopadzie na skracaniu,a teraz bede miała przerwe,az do kwietnia,bo moja fryzjerka dziecko urodziła i ma przerwe,do innych fryzjerów nie chodze 🙂

purblanca
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 25
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Mam włosy do łapatek, a raczej za łopatki i chciałabym nadac im jakis kształt- tylko zastanawiam ie czy zima to dobry okres jak i tak włosy sa miażdżone przez czapkę…

Zawsze jest dobry czas, żeby poprawić sobie wygląd i samopoczucie:)

Moja89
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Ja staram się stosować przed suszeniem kremy termoochronne i jedwab a to też dużo daje

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Ja się tak zaczęłam ostatnio zastanawiać dlaczego się mówi, że jak się obcina końcówki włosów to zaczynają one szybciej rosnąć? Przeciez włosy rosną od nasady a nie na końcówkach więc jaki to ma związek ze sobą?
    A na rozdwojone końcówki znalazłam ostatnio żwietne serum Wella Extra Rich Hair Ends Eliksir (wygląda [usunięto_link]) Wnika głęboko w strukturę włosa i go regeneruje, nakłada się to na suche lub wilgotne końcówki włosów i wmasowuje. Naprawdę końcówki wyglądają po tym lepiej.

Jaskolka
    Member
    • Odp.: 35
    • Bywalec

u mnie włosy takie za uszy, ale pocieniowane…i w tym kłopot 🙁 Związać jeszcze nie dam rady a układać się nie układają. Jak zajdę do fryzjera to obetnę na krótko…tak się zawsze kończy a obiecałam sobie długie. Ciężko mam a na każdym rogu fryzjer się czai 😉

Iweta
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

dlugie wlosy sa (moim zdaniem) ladniejsze. wiem, wiem ze trudno wytrwac w zapuszczaniu, zwlaszcza gdy sie ma przejsciowa fryzure. dbaj o wlosy- kosmetyki, zabiegi u fryzjera, dbaj o siebie- wykup jakies preparaty witaminowe,a przy odrobinie pomocy urosna pomalu 🙂

polin
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

ja tez nie moge zapuscic wlosow, ciagle nie moge sie zdecydowac.
    na rozdwojone koncowki nie ma innego sposobu jak tylko je obcinac…
    przy zapuszczaniu jesli macie slabe wlosy dobrze jest brac jakies suplementy na wlosy. pisalam juz gdzies o vitapilu, moja kolezanka bardzo go sobie chwali.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zapuszczanie włosów"

Przewiń na górę