- AutorOdp.
- 22 listopada 2008 at 16:28
co polecacie na ten problem?
25 listopada 2008 at 19:49zalezy od miejsca w ktorym cie trapia, ja mam problemy bo pojawiaja mi sie na nosie. mam do tego specjalne plasterki ktore przyklejam i po problemie:) niestety nie pamietam jak sie nazywaja…
27 listopada 2008 at 08:25u mnie to najwięcej mam na nosie troszke na brodzie i policzkach,stosowałam wiele kosmetyków ale nic nie pomaga
2 grudnia 2008 at 07:13ja chodze raz na pol roku do kosmetyczki i mam swiety spokoj. po dobrym oczyszczaniu nie potrzeba dodatkowych kosmetykow…
2 grudnia 2008 at 19:51ja wyciskam 🙂
23 kwietnia 2009 at 12:23Systematycznożć to podstawa. Nie obejdzie się beż żeli do myscia twarzy i kremów, które delikatnie złuszczają naskórek. Raz na tydzień powinno sie też stosowac peeling- odblokuje pory oraz pomoże w usunięciu zrogowaciałego naskórka. Wągrów i zaskórników absolutnie nie wolno wyciskać- jeżeli sytuacja jest naprawdę nagląca lepiej zastoswać żel punktowy lub udać się do kosmetyczki.
22 grudnia 2014 at 21:00Zaskórniki możesz usunąć w gabinecie dermatologicznym. Będzie to złuszczanie kwasami, np. glikolowym w wysokim stężeniu, pirogronowym, mlekowym czy salicylowym, czy też mikrodermabrazja, gdzie daje to efekt złuszczania naskórka i pobudza produkcję kolagenu. Przeważnie robi się pięć zabiegów co dwa tygodnie.
20 marca 2015 at 11:00Maseczki, peelingi i codzienna dobra pielęgnacja
26 marca 2015 at 11:14Zgadzam się,codzienna dobra pielęgnacja ma tutaj kluczowe znaczenie,plus rzecz jasna czasem warto tez odwiedzić kosmetyczkę i wykonać np zabieg oczyszczania twarzy.
18 czerwca 2017 at 11:43Najlepiej zastowac maseczke z wegla lub glinki, a najlepiej w polaczeniu dwoch tych skladnikow, np maski glinkowe loreala swietnie oczyszczaja.
14 sierpnia 2024 at 15:11Słyszałam, że płyn do twarzy przeciw zaskórnikom od skin 79 jest bardzo dobry!
- AutorOdp.