- AutorOdp.
- 16 stycznia 2007 at 16:41
Do mycia twarzy polecam mydlo Alep( olej z oliwek i olej z jagod wawrzynu).Posiada wlasciwosci bakteriobojcze dlatego polecay jest w przypadku tradzika, egzem, luszczycy).Zamiast kremu polecam od czasu do czasu nalozyc na twarz olej jojoba.Szczegolnie polecany do skor tlustych.(Reguluje sebum).Jak najprostsze rozwiazania. Kosmetyki naturalne bez dodatkow szkodliwych dla skory.
10 kwietnia 2007 at 09:48no włażnie.
używaj mydeł antybakteryjnych np. protex (ok 3 zł)
lub mydła siarkowego, przecieraj twarz płynem AFRODYTA (apteka) działa bakterio i grzybobójczo.
oprócz tego maseczki i płukanki np. kup prawdziwą liżciastą zieloną herbatę.
zaparz mocny napar i możesz do niego dolać odrobinę soku z cytryny. efekt żciągający gwarantowany 😉 odwiedzaj czasami mój blog tam często daje takie pomysły. abc.blogasek.pl5 lipca 2007 at 21:53ja bym polecała kwas siarkowy, mi pomogł
sposob uzycia : pietnasto litrowego wiadra bierzem w rente no i lejem
6 lipca 2007 at 07:21mydło siarkowe – nie polecam. Znam osoby, którym się pogorszyło!
6 lipca 2007 at 14:09@Onione wrote:
jestem przeciwna mydłom antybakteryjnym- jeżli mamy problem z jakimż zakażeniem- idźmy do dermatologa- wybierze konkretny antybiotyk.
No wlasnie, idz do dermatologa. Nie rozumiem dlaczego ludzie boja sie lekarzy i wola cale zycie eksperymentowac rozne produkty na swojej twarzy bez porady lekarskiej….
6 lipca 2007 at 14:571. dermatolog jest drogi, nie każdy naciągnie mamusie ;p
2. płyn afrodyta bardzo wysusza skórę, stosuje sie go miejscowo6 lipca 2007 at 15:31Ta kobieta ma 30 lat wiec byloby wstyd, gdyby miala „naciagac” mamusie.
6 lipca 2007 at 19:19Do mycia twarzy polecam mydlo Alep( olej z oliwek i olej z jagod wawrzynu).
GDZIE TO MYDŁO MOŻNA KUPIĆ?
Pytałam w 5 aptekach nie słyszeli o tym mydle.Byłam w drogerji Sephora itez nie słyszeli….30 marca 2008 at 10:24Ja też walczę z trądzikiem. Brałam juz różne żrodki (pigułki ichtiolowe, ketokonazol, wspomagające witaminy a, e, pp, szare mydło itp.) i nic. W końcu lekarz przepisał mi regulon. Widzę poprawę. Wypryski pojawiają się rzeczywiscie rzadziej. Jeszcze trochę go pobiore i zobaczymy.
4 czerwca 2008 at 10:15wrzucę i tu 🙂 nie ma to jak naturalny sposób na zdrową cerę 🙂
[usunięto_link]
próbowałyżcie kiedyż? ja jeszcze nie…
28 września 2009 at 12:10ja polecam żel to mycia twarzy normalizujący bądź antybakteryjny z ziazji na[rawde jst dobry nie wysusza skóry pozatym na allegro można go kupić w bardzo dużej butelce z dozownikiem i niedrogo
- AutorOdp.