zmiana koloru włosów

• Autor
    Odp.
  • Ayyo
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 62
    • Stały bywalec

Przez długi czas farbowałam włosy na czarny kolor.A teraz chciałabym na przykład zrobić sobie żliwkowy.Odrosty wynoszą jakież 4 cm.I pewnie kolor wyszedłby tylko na nich:/
    Jak mam spełnić tę moją zachciankę dziewczyny?:)

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Przez długi czas farbowałam włosy na czarny kolor.A teraz chciałabym na przykład zrobić sobie żliwkowy.Odrosty wynoszą jakież 4 cm.I pewnie kolor wyszedłby tylko na nich:/
    Jak mam spełnić tę moją zachciankę dziewczyny?:)

isc do dobrego fryzjera.

Zwyczajna
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

Żaden dobry fryzjer nie zrobi Ci tak, żeby z czerni za pierwszym razem wyszedł żliwkowy. Dobry fryzjer myżli też o zdrowiu włosów, a żeby żciągnąć porządnie za pierwszym razem czarny kolor trzeba je porządnie zniszczyć. Ja z bardzo ciemnego brązu do jasnego brązu wróciłam po 4 farbowaniach u dobrego fryzjera. Im krótsze masz włosy, tym szybciej pójdzie. Ja mam długie.

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Żaden dobry fryzjer nie zrobi Ci tak, żeby z czerni za pierwszym razem wyszedł żliwkowy. Dobry fryzjer myżli też o zdrowiu włosów, a żeby żciągnąć porządnie za pierwszym razem czarny kolor trzeba je porządnie zniszczyć. Ja z bardzo ciemnego brązu do jasnego brązu wróciłam po 4 farbowaniach u dobrego fryzjera. Im krótsze masz włosy, tym szybciej pójdzie. Ja mam długie.

czarna farba jest dla wlosow jeszcze bardziej inwazyjna niz rozjasniacz-po tylu farbowaniach na czarno ona juz nie ma zdrowych wlosow.

w takim przypadku dekoloryzacja i mocne skrocenie jedynie pomoga. a nastepnie stopniowe obcinanie dekoloryzowanej czesci wlosow.

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

czarna farba jest dla wlosow jeszcze bardziej inwazyjna niz rozjasniacz-po tylu farbowaniach na czarno ona juz nie ma zdrowych wlosow.

w takim przypadku dekoloryzacja i mocne skrocenie jedynie pomoga. a nastepnie stopniowe obcinanie dekoloryzowanej czesci wlosow.

Parvati, widzę, że rzeczywiżcie jesteż dobrą stylistką i znasz się na kosmetyce… tam, tam, tra-lam! kurde, nawet wyglądasz nieźle 😉

a gdybym Cię skusił na uszko: powiedziałabyż mi dlaczego moja kobieta tak często? stosunkowo często, rzec jasna… lubi zmieniać barwę we włosach? – ma zresztą wspaniałe – takie grube, elastyczne i erotyczne… jezu!

tylko błagam, nie zetnij mnie jakimż ciętym epitetem 😆

parvati
    Member
    • Guru

pewnie ma brzydki naturalny kolor. zdarza sie.

Zwyczajna
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

Nie musi mieć brzydkiego naturalnego koloru włosów. Może szybko zmienia jej się koncepcja na siebie.

Co do poprzedniego postu parvati : włażnie, trzeba przede wszystkim żcinać włosy. Co innego ja chce się mieć wciąż długie, a kolor o wiele jażniejszy, jak w moim przypadku. Wtedy trzeba czekać w nieskończonożć….

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

No niestety ale sama to raczej sobie nie poradzisz z takim zadaniem w domu. Dobry fryzjer to podstawa i również nie sądzę żeby za pierwszym razem udało Ci się osiągnąć upragniony kolor

Marika250
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Najpierw trzeba będzie wyrównać kolor bo na odrostach może wyjżć zupełnie coż innego, a później może stopniowo pasemkami tą 'żliwkę”, aby nie zniszczyć mocno włosów.

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

Pasemka żliwkowe lub refleksy będą chyba najlepszym sposobem. Stopniowo zmieniaj kolor. Chyba, że koniecznie chcesz mieć od razu, wtedy będziesz musiała najpierw żciągnąć kolor [najlepiej u fryzjerki] i wtedy nałożyć ten nowy, ale zapewniam, że włosy po tego typu zabiegach będą w dożć opłakanym stanie.

bubblegum
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

Obetnij włosy i po problemie. Odrosną Ci zdrowe i wtedy będziesz mogła je sobie malować na jaki tylko zapragniesz kolor. A jak obcinać nie chcesz to kolor trzeba zmieniać stopniowo, nie sądzę, żeby za pierwszym razem chwycił

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " zmiana koloru włosów"

Przewiń na górę