ZNACIE JAKĄś DIETĘ, KTÓRA NIE WYKLUCZA SŁODYCZY?

• Autor
    Odp.
  • mccartney
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Wiem, ze to pytanie brzmi co najmniej groteskowo ale ja naprawdę nie potrafię żyć bez słodyczy! Nie jestem gruba, szczerze mówiąc mam nawet niedowagę ale ulżyłoby mi gdyby jakiż dietetyk powiedział, że mogę jeżć słodycze jeżli np. cożtam wyeliminuję albo dodam do diety. Czy znacie jakąż taką dietę? Która pozwala na słodycze?

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

ale po co Ci dieta skoro masz niedowagę? jedz zdrowo to wystarczy

mccartney
    Member
    • Początkujący

Tu nie chodzi o nadwagę czy niedowagę. Chodzi mi o sposób żywienia. Czy jest ktoż kto powiedział, że można jeżć słodycze i nie są ona aż tak szkodliwe dla organizmu jeżli cożtam się doda do tej diety. Nie chcę mieć pozatykanych żył ale pewnie będę musiała przestać jeżć mój kochany cukier, bo nie sądzę żeby ktoż „tak” powiedział.

Jovita
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

odzywiasz sie zdrowo? jesli tak to opd czasu do czasu mozesz jesc slodycze , czesciej wybieraj gorzka czekolade , wybieraj batony typu corny , uzupelnij chrom w organizmie bo ponad 80% polakow ma niedobory chromu przez co problem z cukrem, jedz duzo owocow one zawieraja cukier ktory nie jest szkodliwy-fruktoze , jedz suszone owoce ale nie za duzo bo sa kaloryczne ale bardzo zdrowe , ciekawe jak wygada twoja dietka.

pzdr 😉

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

przecież nikt jeszcze sie nie roztył i nie umarł od jednego snikersa….

mccartney
    Member
    • Początkujący

Moja „dietka” wyglada tak: rano kawa i bulka, a potem mniej wiecej co 1,5 godziny cos slodkiego az do 14, obiad(mieso, ryz), herbata, kawa, jugurt i koniec. W szkole, pracy jem cukier jak opentaniec, i obawiam sie ze to przet stres, nerwy itp. Teraz na wakcjach nie potrzebuje slodyczy prawie wogle. Kiedy sie denerwuje bardzo szbko spalam i potrzebuje nowych kalorii…:D Jak widac moja dieta nie jest zbyt zdrowa i bogata…

Wiedziemka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

moze zamiast słodyczy wybrać orzechy, suszone owoce, ziarenka?

zuza_130
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 218
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

moze zamiast słodyczy wybrać orzechy, suszone owoce, ziarenka?

oooo nie
    orzechy i tego typu smakołyki sa okrutnie tuczące. przy odchudzaniu nie polecamy.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " ZNACIE JAKĄś DIETĘ, KTÓRA NIE WYKLUCZA SŁODYCZY?"

Przewiń na górę