związek ze starszym mężczyzną

• Autor
    Odp.
  • pwiolap
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Witam 🙂
    Chciałam poznać Wasze opinie na temat związku ze starszym. Ostatnio poznałam fajnego faceta, bardzo mi się podoba, ma bardzo podobny charakter do mojego.. ale niestety jest 10 lat starszy ode mnie a ja mam 20 lat. Wiem że on jest po poważnym związku, ale nie wiążą go żadne zobowiązania (żona, dzieci), wiem też że jest dożwiadczonym facetem w przeciwieństwie do mnie. Moje poprzednie związki nie trwały długo. Sama uważam że faceci w moim wieku albo 2-3 lata starsi są nie dojrzali. Boję się też, że on myżli, że nie jestem dziewicą a ja nią jestem. Obawiam się też reakcji mojej rodziny. Moi rodzice są po grubo po 50stce a co za tym idzie mają swoje „staromodne” poglądy. Nie wiem czy mam się angażować w ten związek, czy raczej sobie odpużcić, a nie chciałabym też go zranić bo on na to nie zasługuje… Co o tym myżlicie? Pomóżcie mi podjąć decyzje!

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Najpierw niech załatwi swoje sprawy ,a nie oszukuje osobę z którą jest.
    Samo to ,że starszy jak dla mnie nie stanowi problemu.Jeżli wiesz czego chcesz.Co do bycia dziewicą to nie wiem o co chodzi.

pwiolap
    Member
    • Początkujący

„Najpierw niech załatwi swoje sprawy ,a nie oszukuje osobę z którą jest.” – Nie wiem o co w tym chodzi, bo on jest teraz sam, nie miał żony, ani dzieci po prostu miał przez długi okres dziewczyne..

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

A taki misiu ,a nie przeczytałem należycie 8)

Atakuj go 😀

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

jak dla mnie 10 lat, kiedy obydwie strony potencjalnego zwiazku sa dorosle, to normalna, zdrowa roznica wieku.

pwiolap
    Member
    • Początkujący

ja dopiero będę studiować a on pracuje..

Intro
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 194
    • Zapaleniec

ale za dziesięć lat oboję będziecie pracowali

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

10 lat to pikus w momencie, gdy obie strony sa na takim samym etapie zycia.

jesli ty dopiero zaczynasz studiowac, jestes na utrzymaniu rodzicow, to o doroslosci mowy nie ma.

gdybym teraz zwiazala sie z mezczyzna 10 lat starszym, to mialby on lat 37-oboje odpowiedzialni za siebie, niezalezni zyciowo i finansowo…nawet bym nie wpadla na to, zeby sie zastanawiac, na dym, czy 10 lat to duzo.

ale juz 10 lat temu ojciec pewnie zamknalby mnie w chacie 😆

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

[usunięto_link] wrote:

10 lat to pikus w momencie, gdy obie strony sa na takim samym etapie zycia.

jesli ty dopiero zaczynasz studiowac, jestes na utrzymaniu rodzicow, to o doroslosci mowy nie ma.

gdybym teraz zwiazala sie z mezczyzna 10 lat starszym, to mialby on lat 37-oboje odpowiedzialni za siebie, niezalezni zyciowo i finansowo…nawet bym nie wpadla na to, zeby sie zastanawiac, na dym, czy 10 lat to duzo.

ale juz 10 lat temu ojciec pewnie zamknalby mnie w chacie 😆

myżlę, że oczywiżcie Parvi 😉 ma rację choć tak cholernie szumi mi w głowie, że nie potrafię wyłuszczyć dlaczego 😀

chyba tu chodzi o wrażliwożć, może o jakiż interes? a na pewno o dobre sanopoczucieee 😆 baj!

Zwyczajna
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

27 lat i 37 lat spoko, ale pomyżl przyszłożciowo 47 i 57, 57 i 67…. różnica się zaostrza.

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

ee tam wymieniacie małe różnice wieku! ja znam takie niemal trzy-dekadowe 🙄

zdarza się… ale ja myżlę, że bardziej u młodych kobiet, bo młodzi faceci nigdy w tym nie wytrwają – więc przestroga dla dojrzałych pań: nie liczcie na to, że Was młodzieniaszki bedą kochac na wieki wieków amen 😈

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " związek ze starszym mężczyzną"

Przewiń na górę