- AutorOdp.
- 14 lipca 2008 at 18:09
[usunięto_link] wrote:
Depilatora używam od dwóch lat i nie wyobrażam sobie powrotu do jednorazówek, szczegónie że mam bardzo ciemne gęste włoski, które po maszynce odrastały czarne i sztywne. A bół znika po jakimż roku 😉
hmmm tak 🙂 mam nadzieje że zniknie chociaż ociupinke wczeżniej 😆
4 lutego 2009 at 11:14za i przeciw w tym [usunięto_link].
moim zdaniem najlepiej golić bo przynajmniej nie odrastają mocniejsze te włosy
22 maja 2009 at 08:39Wydaje mi się, że depilacja maszynką nie jest najlepszym rozwiązaniem – włoski odrastają znacznie mocniejsze a przy tym trzeba dużej systematycznożci i częstego powtarzania zabiegów. Depilator może faktycznie powodować wrastanie włosków, poza tym jego używanie związane jest z odczuwaniem długotrwałego bólu. Dlatego rekomendowałabym raczej depilację woskiem lub depilację cukrową jako jej alternatywę. Całożć można zrobić w domu lub u kosmetyczki (ceny naprawdę nie są zaporowe ***********************************************) a plusem jest to, że włoski odrastają znacznie wolniej.
24 maja 2009 at 22:34[usunięto_link] wrote:
włażnie planuję zakup depilatora… troche przestraszyły mnie te wrastające wloski 🙁 ale szczerze mówiąc mam już serdecznie dożć maszynki :]
parę rad zapamiętam i zainwestuje w depi:) Zobaczymy:PPoleca, to dobra inwestycja, naprawde 🙂 Co do wrastajacych wloskow to podbno jest taki krem Keranorm, ktory temu zapobiega (mam nadzieje ze nie pokrecilam nazwy – albo keraderm?), i podobno faktycznie daje efekty. Jakby Ci ktos polecal veeta, to sie nie natnij. Efektu zero.
24 maja 2009 at 22:46[usunięto_link] wrote:
Depilatora używam od dwóch lat i nie wyobrażam sobie powrotu do jednorazówek, szczegónie że mam bardzo ciemne gęste włoski, które po maszynce odrastały czarne i sztywne. A bół znika po jakimż roku 😉
U mnie bol zniknal po jakis dwoch miesiacach (wlosy mam bardzo grube i czarne), a powiedzmy raz na tydzien depiluje. Ale nie zrazaj sie jak pierwszy raz bedzie trudny..
Poza tym depilatorkiem jade tez okolice bikini, i po 2 pierwszych razach, ze bolalo tragicznie, teraz nie czuje nic. Nawet mniej boli niz maszynka, ktora sie zacinalam zawsze. Tylko warto znalezc cos na wrastanie wloskow, bo jak tam wrastaja to wtedy jest bol i wyglada nieciekawie.31 maja 2009 at 12:02[usunięto_link] wrote:
Poleca, to dobra inwestycja, naprawde 🙂 Co do wrastajacych wloskow to podbno jest taki krem Keranorm, ktory temu zapobiega (mam nadzieje ze nie pokrecilam nazwy – albo keraderm?), i podobno faktycznie daje efekty. Jakby Ci ktos polecal veeta, to sie nie natnij. Efektu zero.
Ja go wlasnie uzywam, nazywa sie keranorm, a co do veet, to tez odradzam, kiedys kupilam i nie pomogl nic a nic, nawet odrobinke… 🙁
31 maja 2009 at 23:15[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Ja go wlasnie uzywam, nazywa sie keranorm, a co do veet, to tez odradzam, kiedys kupilam i nie pomogl nic a nic, nawet odrobinke… 🙁
Jak dlugo uzywasz? naprawde daje jakies efekty, czy tak sobie srednio? bo Veet zero efektow, z tego co pamietam.
31 maja 2009 at 23:49wiesz co, no obowiazkowo po kazdej depilacji, ale powtarzam to tak raz na trzy dni powiedzmy, jak mi sie przypomni 😉 nie trzeba duzo tego uzyc, kremik jest bardzo wydajny
31 maja 2009 at 23:53[usunięto_link] wrote:
wiesz co, no obowiazkowo po kazdej depilacji, ale powtarzam to tak raz na trzy dni powiedzmy, jak mi sie przypomni 😉 nie trzeba duzo tego uzyc, kremik jest bardzo wydajny
Nie, no bardziej chodzilo mi o to od jak dawna, a nie kiedy. Moj szwagier jest dermatologiem i mi go niedawno przyniosl, wiec wyprobowalam. Nawilza bardzo fajnie.
1 czerwca 2009 at 00:01No juz dobre kilka miesiecy, jakos w zeszle wakacje pani w aptece mi go polecila wlasnie jako srodek przeciwko wrastaniu wloskow, ale teraz uzywam go rowniez jako silny krem nawilzajacy do zadan specjalnych 🙂
1 czerwca 2009 at 00:04No to mam nadzieje ze sie sprawdzi 😆 Ostatnio posmarolwalam sobie nim okolice bikini, no i jak narazie nic mi sie nie paprze, a normalnie juz bym miala takie czerwone kropki z wloskami pod skora. Chyba ze to efekt placebo 😳
1 czerwca 2009 at 00:07Placebo, nie placebo, wazne, ze dziala 😀 a wiadomo, niedlugo zaczyna sie sezon plazowy, wiec gdzie do ludzi z takimi krostkami ohydnymi… 🙄
1 czerwca 2009 at 00:16[usunięto_link] wrote:
Placebo, nie placebo, wazne, ze dziala 😀 a wiadomo, niedlugo zaczyna sie sezon plazowy, wiec gdzie do ludzi z takimi krostkami ohydnymi… 🙄
No szczerze to na wakacje nigdzie sie nie wybieram, ale jednak na co dzien mnie to troche dolowalo, juz nawet moj chlopak sie martwil o co chodzi 😥 Mam nadzieje ze to da jakis efekt, bo jak nie… 👿
1 czerwca 2009 at 00:41Moim zdaniem bedzie ok, jeszcze wycieraj po kapieli skore szorstkim recznikiem albo rekawica do masazu, no i kremik i powinno byc si wszystko, a chlopak to dobrze, ze sie martwi 😉 niech wie, ile kobitki musza wycierpiec, zeby byc gladkie… 😕
1 czerwca 2009 at 00:57[usunięto_link] wrote:
Moim zdaniem bedzie ok, jeszcze wycieraj po kapieli skore szorstkim recznikiem albo rekawica do masazu, no i kremik i powinno byc si wszystko, a chlopak to dobrze, ze sie martwi 😉 niech wie, ile kobitki musza wycierpiec, zeby byc gladkie… 😕
Musialabys zobaczyc moje nogi po depilacji 😥 Boje sie je dotknac, czy wyplukac pod woda, tak bola i maja czerwoje dziurki, a co dopiero wytrzec szorstkim recznikiem ❗
- AutorOdp.