Jak zaoszczędzić miejsce w łazience?

• Autor
    Odp.
  • Margerita80
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Mam dożć małą łazienkę, wiadomo mieszkanie w bloku. Ostatnio już mnie to bardzo męczy, bo jednak jak się np. suszarkę rozstawi, to od razu nie ma jak p****żć w łazience. Macie jakież rady jak zaoszczędzić miejsce w łazience? Myżlę, że nie tylko mi by się przydały 🙂

Atlantic Polska
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

1. wanna zamiast prysznica, 2. sedes wiszący zamiast stojącego, 3. grzejnik drabinkowy zamiast tradycyjnego kaloryfera i wieszaków na ręczniki, 4. umywalka bez szafki, 5. wizualne powiększenie (jasne kafelki lub z poziomymi wzorami, ożwietlenie sufitowe).

lubuszanka87
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 80
    • Stały bywalec

Możesz też się zastanowić nad zmianą suszarki. Wiem, że te standardowe zajmuję jednak sporo miejsca. To będzie zmiana dożć szybka i raczej nie tak kosztowna jak np. zmiana wanny na prysznic, gdybyż już tak miała 🙂 Zobacz sobie np. suszarkę od Viledy: xxxxx
    Pozwoli Tobie na pewno zaoszczędzić miejsca, a do tego jest bardzo stabilna, więc nie masz co się martwić, że się przewróci. Ja takiej używam i jestem bardzo zadowolona. Raz tylko jeden zawias tam się zepsuł, to mi bez problemu dosłali czężć zamienną.

Margerita80
    Member
    • Bywalec

@Atlantic Polska wrote:

1. wanna zamiast prysznica, 2. sedes wiszący zamiast stojącego, 3. grzejnik drabinkowy zamiast tradycyjnego kaloryfera i wieszaków na ręczniki, 4. umywalka bez szafki, 5. wizualne powiększenie (jasne kafelki lub z poziomymi wzorami, ożwietlenie sufitowe).

Dziękuję za bardzo cenne rady 🙂 Niestety aktualnie nie planujemy remontu, więc będzie nam ciężko większożć z nich wprowadzić, ale faktycznie umywalka bez szafki zwiększa miejsce w łazience? Przecież wtedy nie ma gdzie żrodków czystożci trzymać.

Lubuszanka – dziekuję za poradę. Tę akurat będzie łatwiej wprowadzić 🙂 Suszarka już zamówiona i do tego jeszcze się zdecydowałam na żciereczki z jonami srebra, bo nigdzie takich nie mogłam kupić.

katarinajoz
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Suszarke powies nad wanna:)

lubuszanka87
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 80
    • Stały bywalec

Zainteresowałaż mnie tymi żciereczkami z jonami srebra od Viledy. Faktycznie mają takie włażciwożci, że nie żmierdzą? Ja mam zawsze kłopot z tym nieprzyjemnym zapachem. Jakoż nigdzie takich nie mogłam znaleźć, dopiero faktycznie wyszukałam je w sklepie Viledy jak o nich napisałaż 🙂

Margerita80
    Member
    • Bywalec

Tak, te żcierki faktycznie są bardzo dobre. Ogólnie jest ich kilka rodzai, ale ja najbardziej stosuję tę małą do wycierania w kuchni. Wiadomo, ze po kilku praniach te włażciwożci już się kończą, ale i tak warto. Masz rację, że ciężko było trafić na te żciereczki Viledy w zwykłym sklepie. Na szczężcie w tym internetowym są wszystkie ich produkty.

blowup
    Member
    • Odp.: 14
    • Bywalec

Umieżć szafki na górze, a na dole postaw na wiszącą umywalkę i zestaw podtynkowy z misą WC. Obejrzyj np. te, które ma w ofercie Roca ([usunięto_link]

MOLKAkaska
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

super

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Dosyć ciekawa aranżacja i myżlę,że warto się nad nią zastanowić jeżeli urządzamy łazienkę. Na siłę nie ma też co oszczędzać miejsca bo to sie w wielu przypadkach po prostu nie opłaca.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Jak zaoszczędzić miejsce w łazience?"

Przewiń na górę