kiedy mogę zacząć brać tabletki antykoncepcyjne??? help

• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

od jakiegoż czasu mam chłopaka. chciałabym zacząć brać tabletki, ale do początku cyklu jeszcze sporo mi zostało, czy mogę zacząć brać je wczeżniej w dowolnym momencie cyklu? ile dni muszę odczekać żeby zaczęły działać? proszę pomóżcie nigdzie nic na ten temat nie znalazłam….

Anonymous
    Member
    • Guru

proszę pomóżcie 🙄

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

Z tego co wiem pierwszą z pierwszego opakowania tabletkę łykasz pierwszego dnia miesiączki… Jeżeli chodzi o skutecznożć…hmmm…pewnie powinno minąć kilka dni tak dla pewnożci…
    Tak bylo w moim przypadku..
    Wszystkie tego typu informacje znajdziesz w ulotce dołączonej do tabletek, poza tym jest jeszcze lekarz.. 😉

Anonymous
    Member
    • Guru

bardzo dziękuję za odpowiedż 🙂

hostessa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 653
    • Zasłużony

hej 😀 z tabletkami jest tak ze powinno sie je zaczynac zawsze! pierwszego dnia miesiaczki no nie i potem brac regularnie i musisz pamietac ze efekt anty jest dopiero po pierwszym opakowaniu tzn niektórzy mowia ze po kilku dniach ale moja gin mowila mi ze pelne opakowanie pelny efekt 😀

eta
    Member
    • Tematów: 43
    • Odp.: 1270
    • Maniak

popieram dziewczyny 🙂

Mirabelka
    Member
    • Tematów: 32
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

no zdecydowanie powinnas zastosdowac sie do wskazan z ulotki. to nie sa cukeirki z automatu i nie ebz powodu zaleca sie je barc w pierwszym dniu krwawienia. poziom hormonow w Twoim organizmie ciagle sie zmeinia a kolejna ich dawka moze zaburzyc cała tą chwiejną konstrukcje

Kwiat we wlosach
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 514
    • Zasłużony

…..

Laluna
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 132
    • Zapaleniec

yyy to jakas jest chyba niewyedukowana przepraszam. to sie zupelnie kluci z tym co jest napisane w ulotce.
    kolejny dowod na to jak trudno jest znalezdz dobrego lekarza, ktory w zasadzie powinien byc naszym przewodnikiem w tej kwesti a tym czasem jest wprost przeciwnie…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " kiedy mogę zacząć brać tabletki antykoncepcyjne??? help"

Przewiń na górę