- AutorOdp.
- 11 marca 2008 at 19:02
co uzywac latem na twarz fliudu nie bedę bo bedzie mi spływał, zastanawiam sie nad pudrem sypkim czy on bedzie sie trwale trzymał czy tez spłynie? chciałabym miec jednolita cere w lecie i czuc sie atrakcyjnie , bo moja twarz ma krostki i takie czerwone partie jak sa krostki chcialabym wygladac tak samo jak w zimie
pomozcie
11 marca 2008 at 20:53idz do dermatologa zamiast sie zastanawiac nad alternatywa dla tapety.
latem na twarz uzywam po prostu kremu z filtrem.
11 marca 2008 at 23:59Ja latem mówię wszelkim pudrom, fluidom itd adios:] tylko kremik i sloneczko. buzi nic wiecej do szczescia nie trzeba jak na polu temperatura 30 stopni
Ale tak sobie wlasnie przypomnialam, ze Rimmel ma taki podklad w musie na lato. Jakis chlodzacy czy cosik;) zajrzyj do drogerii i kuknij – moze akurat ci bedzie odpowiadal
6 maja 2008 at 10:11ja polecam bardzo fajny delikatnie brazujacy kremik firmy AVON 🙂 a mianowicie rozżwietlający krem koloryzujący SPF20…ładnie pachnie leciutko brązuje naprawde super… i przede wszystkim jest nie drogi polecam!!
6 maja 2008 at 13:11Na lato szczególnie wtedy gdy słońce bardzo pali używam kremu do twarzy matującego z filtrem,na to nakładam bazę rozżwietlającą Vichy Oligo i już. Czasami jednak jeżeli chcę zakryć co nieco to do bazy dodaje trochę kryjącego fluidu(Vichy,Revlon do cery tłustej) mieszam w dłoni i nakładam.
6 maja 2008 at 14:41blekitna a ne splywa Ci to? i czy nie widac roznicy poiedzy cera a tym spłynietym….
6 maja 2008 at 14:50Oligo sam w sobie jest bardzo lekki.Proporcje połączenia bazy z fluidem robie w zależnożci od tego czy jest taka potrzeba,pora dnia,jak bardzo słoneczny jest dzień. Jeżeli dodam odrobinę fluidu to jest on mało widoczny i nie spływa. W sklepach można tez dostać lekkie kremy z dodatkiem fluidu,krem koloryzujący czy jakoż tak.Kiedyż takiego sama używałam(Yves Rocher).
6 maja 2008 at 22:00Latem nic nie używam,poza kremem nawilżającym.Nie podoba mi się zważona tapeta na twarzy 😕
8 maja 2008 at 17:28ja używam kremu tonującego nivea visage, ale ten krostek raczej nie zakrywa.Czasem też fluid Lirene matująco wyglądzający jest żwietny i bardzo lekki.
23 maja 2008 at 21:26ja staram sie latem nie uzywac fluidow ani pudrow. Jakis lekkis krem brazujacy, albo delikatny koloryzujacy, troche sloneczka i tyle.
10 czerwca 2008 at 00:47latem najlepszy jest dobrze dobrany krem:) w zasadzie dobry krem i opowiednia higiena może zlikwidować problemy z cerą… fluidy, pudry itp. nakładane latem na twarz to nie jest najlepszy pomysł…
10 czerwca 2008 at 09:58może i głupie pytanie ale przecie kto pyta nie błądzi 😉
Czy filtry „nakładają się”?Np jeżeli mam krem z filtrem 20 i fluid 30 to czy będą mnie chronić połączonymi siłami i wyjdzie 50 czy jednak 30?10 czerwca 2008 at 10:05[usunięto_link] wrote:
może i głupie pytanie ale przecie kto pyta nie błądzi 😉
Czy filtry „nakładają się”?Np jeżeli mam krem z filtrem 20 i fluid 30 to czy będą mnie chronić połączonymi siłami i wyjdzie 50 czy jednak 30?nie nakladaja sie, a czase nawet niweluja nawzajem swoje dzialaie-zalezy od skladu chemicznego.
10 czerwca 2008 at 10:13oj to niedobrze…
krem mam nawilżający z iwostin a podkład z avene – w kompakcie couvrance10 czerwca 2008 at 10:17no i co w zwiazku z tym?
wybacz, ale nie mam w glowie skladu chemicznego wszystkih kosmetykow.
swoja droga: kompakt w taki upal? jak mozna robic skorze taka krzywde?
- AutorOdp.