• Autor
    Odp.
  • Niuszka86
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 262
    • Zapaleniec

A myżlałam że okażesz się tak wspaniałomyżlna i sprawdzisz ten skład… 😀

[usunięto_link] wrote:

swoja droga: kompakt w taki upal? jak mozna robic skorze taka krzywde?

Już się tłumaczę.Tego kompaktu używałam w zimie.W związku z tym że zostało mi jeszcze trochę a ma wyskoki filtr zastanawiam się nad zabraniem go na wakacje do Włoch.
    Mój luby chciał mi zrobić niespodziankę, ale nierozmyżlnie zarezerwował wycieczkę w największe upały…Będzie dużo zwiedzania wiec chcę jakoż zabezpieczyć skórę przed słońcem i smogiem.On wcale nie jest taki znowu ciężki.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

ja tam nie wyobrazam sobie pacykowania sie kompaktem podczas upalu. a juz w wakacje…do glowy by mi nie przyszlo brac go ze soba.

fikola
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 21
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Już się tłumaczę.Tego kompaktu używałam w zimie.W związku z tym że zostało mi jeszcze trochę a ma wyskoki filtr zastanawiam się nad zabraniem go na wakacje do Włoch.
    Mój luby chciał mi zrobić niespodziankę, ale nierozmyżlnie zarezerwował wycieczkę w największe upały…Będzie dużo zwiedzania wiec chcę jakoż zabezpieczyć skórę przed słońcem i smogiem.On wcale nie jest taki znowu ciężki.

nie radzę, chyba, że chcesz przez cały wyjazd martwić się o spływający podkład? lepiej zainwestować w dobry krem ochronny z dużym filtrem, teraz robią coraz więcej kremów przeznaczonych do odpowiednich rodzajów skóry, są nawet takie beztłuszczowe, bardziej w formie żelu… może warto byłoby się nad tym zastanowić niż katować skórę podkładem? grunt to zdrowa skóra!

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

a jezeli ktos ma krostki na twarzy? byłam u dermatologa i pytam sie go jakie kremy mam uzywac a on ja nie wiem ja l;lecze nie doradzam jaki ma pai rodzaj skory i tyle i dał mi cos na krostki ale to strasznie wysusza i potem mi sie skora luszczy, co robic aby zapobiegac krostkom? chce tez latem ładnie wygladac

1kropelka
    Participant
    • Tematów: 5
    • Odp.: 192
    • Zapaleniec

ale trafiłaż na gbura 😯
    dobry dermatolog zawsze poleci jak pielęgnować skórę z różnymi problemami, jak byłam na dniach zdrowej skóry, to pani dermatolog zrobiła mi testy jakimiż aparatami i poleciła kilka rzeczy, dostałam próbki kremów odpowiednich do mojej cery, włażnie je kończę i zamierzam sobie kupić cały krem, a na słoneczne dni poleciła mi koniecznie chronić twarz i odkryte czężci ciała kremem z filtrem 50, bo mam cerę skłonną do przebarwień,
    a poza tym słońce bardzo wysusza skórę i trzeba pamiętać o piciu dużo czystej nie gazowanej wody i można jeszcze dodatkowo spryskiwać się czystą wodą ja mam w spreju wodę termalną vichy

zieloona
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Ja latem i zimą używam fluidu i szczerze powiem, że nigdy nie spływał mi przy wysokich temperaturach. Poprostu nie nakładam pół opakowania:P a żeby było jeszcze lepiej to używam Fluidu wygładzająco-matującego (Eris). Za to ma filtr UV i chroni przed rodnikami!

mala mi
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 97
    • Zapaleniec

Ja uwielbiam pudry sypkie i te ogromniaste pędzle do nich 🙂 świetna zabawa. Na lato są żwietne, bo nie są ciężkie. Fluidy to tylko na wieczór i zimą. zieloona a o jakim fluidzie konkretnie piszesz? Chodzi Ci może o city mat?

parvati
    Member
    • Guru

akurat na lato pudry sypkie ani te w kamieniu nie sa za bardzo polecane.

mala mi
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

akurat na lato pudry sypkie ani te w kamieniu nie sa za bardzo polecane.

Naprawdę? Nie wiedziałam. A dlaczego?

parvati
    Member
    • Guru

bo zawieraja talk.

chyba latwo sobie wyobrazic, jakich szkod moze to byc skutkiem.

mala mi
    Member
    • Zapaleniec

To co robić, kiedy skóra się żwieci a sam podkład nie wystarczy?

parvati
    Member
    • Guru

kupic dobry krem matujacy z filtrem.

lamajka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Dla mnie rozwiązaniem okazał się Sun Control Eris z SPF 50. Krem, który nadaje skórze odcień lekkiej opalenizny, ma bardzo wysoki faktor i substancje, które wchłaniają nadmiar sebum. Idealny na lato.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co uzywac na twarz latem aby miala ladny kolor"

Przewiń na górę