co uzywac na twarz latem aby miala ladny kolor

• Autor
    Odp.
  • mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

co uzywac latem na twarz fliudu nie bedę bo bedzie mi spływał, zastanawiam sie nad pudrem sypkim czy on bedzie sie trwale trzymał czy tez spłynie? chciałabym miec jednolita cere w lecie i czuc sie atrakcyjnie , bo moja twarz ma krostki i takie czerwone partie jak sa krostki chcialabym wygladac tak samo jak w zimie

pomozcie

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

idz do dermatologa zamiast sie zastanawiac nad alternatywa dla tapety.

latem na twarz uzywam po prostu kremu z filtrem.

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

Ja latem mówię wszelkim pudrom, fluidom itd adios:] tylko kremik i sloneczko. buzi nic wiecej do szczescia nie trzeba jak na polu temperatura 30 stopni

Ale tak sobie wlasnie przypomnialam, ze Rimmel ma taki podklad w musie na lato. Jakis chlodzacy czy cosik;) zajrzyj do drogerii i kuknij – moze akurat ci bedzie odpowiadal

Nadiia21
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 57
    • Stały bywalec

ja polecam bardzo fajny delikatnie brazujacy kremik firmy AVON 🙂 a mianowicie rozżwietlający krem koloryzujący SPF20…ładnie pachnie leciutko brązuje naprawde super… i przede wszystkim jest nie drogi polecam!!

blekitna
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Na lato szczególnie wtedy gdy słońce bardzo pali używam kremu do twarzy matującego z filtrem,na to nakładam bazę rozżwietlającą Vichy Oligo i już. Czasami jednak jeżeli chcę zakryć co nieco to do bazy dodaje trochę kryjącego fluidu(Vichy,Revlon do cery tłustej) mieszam w dłoni i nakładam.

mrowka
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 736
    • Zasłużony

blekitna a ne splywa Ci to? i czy nie widac roznicy poiedzy cera a tym spłynietym….

blekitna
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Oligo sam w sobie jest bardzo lekki.Proporcje połączenia bazy z fluidem robie w zależnożci od tego czy jest taka potrzeba,pora dnia,jak bardzo słoneczny jest dzień. Jeżeli dodam odrobinę fluidu to jest on mało widoczny i nie spływa. W sklepach można tez dostać lekkie kremy z dodatkiem fluidu,krem koloryzujący czy jakoż tak.Kiedyż takiego sama używałam(Yves Rocher).

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Latem nic nie używam,poza kremem nawilżającym.Nie podoba mi się zważona tapeta na twarzy 😕

Niuszka86
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 262
    • Zapaleniec

ja używam kremu tonującego nivea visage, ale ten krostek raczej nie zakrywa.Czasem też fluid Lirene matująco wyglądzający jest żwietny i bardzo lekki.

ciccilla
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 138
    • Zapaleniec

ja staram sie latem nie uzywac fluidow ani pudrow. Jakis lekkis krem brazujacy, albo delikatny koloryzujacy, troche sloneczka i tyle.

fikola
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 21
    • Bywalec

latem najlepszy jest dobrze dobrany krem:) w zasadzie dobry krem i opowiednia higiena może zlikwidować problemy z cerą… fluidy, pudry itp. nakładane latem na twarz to nie jest najlepszy pomysł…

Niuszka86
    Member
    • Zapaleniec

może i głupie pytanie ale przecie kto pyta nie błądzi 😉
    Czy filtry „nakładają się”?Np jeżeli mam krem z filtrem 20 i fluid 30 to czy będą mnie chronić połączonymi siłami i wyjdzie 50 czy jednak 30?

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

może i głupie pytanie ale przecie kto pyta nie błądzi 😉
    Czy filtry „nakładają się”?Np jeżeli mam krem z filtrem 20 i fluid 30 to czy będą mnie chronić połączonymi siłami i wyjdzie 50 czy jednak 30?

nie nakladaja sie, a czase nawet niweluja nawzajem swoje dzialaie-zalezy od skladu chemicznego.

Niuszka86
    Member
    • Zapaleniec

oj to niedobrze…
    krem mam nawilżający z iwostin a podkład z avene – w kompakcie couvrance

parvati
    Member
    • Guru

no i co w zwiazku z tym?

wybacz, ale nie mam w glowie skladu chemicznego wszystkih kosmetykow.

swoja droga: kompakt w taki upal? jak mozna robic skorze taka krzywde?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co uzywac na twarz latem aby miala ladny kolor"

Przewiń na górę