- AutorOdp.
- 22 kwietnia 2008 at 09:04
Jako ambasador pokoju rozpoczynam proces propagowania dobrej muzyki ;p Co sadzicie o muzyce rap?? ;p Oczywiscie to dosc szerokie zagadnienie bo mamy rap imprezowy, refleksyjny, uliczny itp. itd. jednak kazdy znajdzie cos dla siebie ;p Ogolnie hip hop jest nielubiany bo w mediach leci samo gowno a dobrych kawalkow nie puszczaja ;p No ale rozpocznijmy proces polecania kawalkow :d
Kawalki o milosci i inne refleksyjne ;p
Chada & Pih – Moi przyjaciele – [usunięto_link]
Pih – Nigdy juz nie wroci – [usunięto_link] (kozak klimat :D)
Bez cenzury – Do d*** – [usunięto_link] (jeden z moich ulubionych ;p)
Chada & Pih – Nikt nie jest doskonaly – [usunięto_link]
Eldo – Medrcy z kosmosu – [usunięto_link]
Eldo – Odpowiedzialnosc – [usunięto_link]
Eldo – Chodz ze mna – [usunięto_link]
no i masa innych kawalkow Eldo i Grammatik ;p
Pih – Ulice bez jutra – [usunięto_link]
Pih – Semper Fidelis – [usunięto_link]
Pih – Czarny Kruk – [usunięto_link]
ogolnie to Pih jest lirycznym mistrzem ;p czekam na nowa plyte „Kwiaty Zla”
Paktofonika – Chwile ulotne – [usunięto_link] (stary kawalek ale wg. mnie mistrzostwo wszechczasow – szczegolnie ostatnia zwrotka Magika)Kawalki imprezowe z mocnym podtekstem seksualnym ;p
Pezet – Sexmisja – [usunięto_link]
Bez Cenzury – Rusz Tylkiem – [usunięto_link]
Chada & Pih ft. Pyskaty – Osiedlowa Pieknosc – [usunięto_link]
Pih – O czym marza dziewczyny – [usunięto_link]
Pih ft. Pyskaty & HST – Serce Okaz Suce – [usunięto_link]
THS Klika – Cynio, buzia, pupa, nozka – [usunięto_link]Storytelling – Jak nazwa wskazuje opowiadanie pewnej historii ;p (polecam przesluchac kazdy kawalek do konca)
Ten Typ Mes – Witaj smierci – [usunięto_link]
WWO – Kazdy ponad kazdym – [usunięto_link]
Juras & Wigor – Bilet w jedna strone – [usunięto_link]
Vnm – Przyjaciel – [usunięto_link]Kawalki imprezowe o muzyce i braggadacio (wychwalanie swoich umiejetnosci ;p)
Pih ft. Mes & Pezet – Miazga – [usunięto_link]
Bez cenzury – My lubimy sie najebac – [usunięto_link]
JWP – Biore swoje – [usunięto_link]
Bez cenzury – Przesiaknieci dzwiekiem – [usunięto_link]
Bez cenzury – Cokolwiek by nie mowili – [usunięto_link]
Chada & Pih – Nasza muzyka – [usunięto_link]
Juras & Wigor – Zabijamy Cisze – [usunięto_link]
Tede – Drin za drinem – [usunięto_link]
Kasta – Wychylylybymy – [usunięto_link]
DonGURALesko – To My – [usunięto_link]
DonGURALesko – Rymmajster – [usunięto_link]
DonGURALesko – Trenuj karkiem – [usunięto_link]
DonGURALesko ft. Sido – Te Typy – [usunięto_link]
Molesta – Powrot – [usunięto_link]Kawalki uliczne – za tymi nie przepadam wiec nic nie dam ;p poszukajcie WWO, Hemp Gru itp ;p
dobra starczy bo musze leciec na uczelnie ;p pozdro i milego sluchania
24 kwietnia 2008 at 09:17taaaaa – jest nie lubiany. no przestan stary. 99% facetow slucha rapu i 65% malolatow:] a ze w radio nie ma za wiele, a jak jest to sredniej jakosci no to juz inna kwestia. radio to radio i zawsze popik bedzie lecial. no w kazdym razie nie rob z hip-hopu jakiegos mega dyskryminowanego gatunku bo to smieszne
no i dodac chcialam jeszcze ze nie lubie okreslenia DOBRA MUZYKA. rozne gusta muzyczne sa i nie ma co nad nimi dyskutowac i nie ma co wywyzszac jednych gatunkow muz. nad innymi. a zeby profesjonalnie okreslic co jest na dobrym poziomie a co na niskim to moga okreslic tylko i wylacznie ludzie ktorzy sie bardzo bardzo bardzo dobrze znaja na muzyce – bo do tego trzeba miec pewna wiedze i zlote ucho – a to akurat u nas w kraju nie czesta przypadlosc:) pozdrawiam
24 kwietnia 2008 at 09:53Najgorsze jest to jak z hh robi sie hiphopolo. A to czeste teraz. Kazdy chce sie jakos wypromowac i nakreca albo szpanerskie kawalki (w stylu 50 Centa) i nazywa sie prawdziwym raperem albo ktos spiewa cos w stylu Meza co juz dla mnie to normalnie pop przypomina albo muzyke dyskotekowa.
24 kwietnia 2008 at 10:11[usunięto_link] wrote:
taaaaa – jest nie lubiany. no przestan stary. 99% facetow slucha rapu i 65% malolatow:] a ze w radio nie ma za wiele, a jak jest to sredniej jakosci no to juz inna kwestia. radio to radio i zawsze popik bedzie lecial. no w kazdym razie nie rob z hip-hopu jakiegos mega dyskryminowanego gatunku bo to smieszne
no coz ja mimo ze jestem z duzego miasta (wawa) i mam ilus tam znajomych to na palcach 1 reki policze takich ktorzy sluchaja rapu – boom na hip hop byl ze 4 lata temu i wtedy bylo tak jak mowisz bo to bylo modne i lecialo non-stop w mediach – teraz sluchaja tego ludzie ktorzy na prawde lubia ta muze – co do malolatow to nie wiem bo malo ich znam ale z tego co zaobserwowalem teraz jest raczej boom na techniawke ;p a nawet jesli sluchaja rapu to gownianego bo tylko taki jest „w miare” promowany – jakbys sie spytala jakiegos malolata o kawalki ktore tu dalem (przynajmniej wiekszosc) to malo ktory bedzie wiedzial o co chodzi ;p
24 kwietnia 2008 at 10:13[usunięto_link] wrote:
Najgorsze jest to jak z hh robi sie hiphopolo. A to czeste teraz. Kazdy chce sie jakos wypromowac i nakreca albo szpanerskie kawalki (w stylu 50 Centa) i nazywa sie prawdziwym raperem albo ktos spiewa cos w stylu Meza co juz dla mnie to normalnie pop przypomina albo muzyke dyskotekowa.
tak jak napisala pani wyzej rozne sa gusta – pewnie ze taka muza ma odbiorcow i nic mi do tego – niech sobie sluchaja czego chca – jedyna gowniana sprawa jest taka ze potem taka muzyka jest utozsamiana z rapem
24 kwietnia 2008 at 10:18Tak jest utozsamiana ale to psuje wizerunek polskiego hh.
24 kwietnia 2008 at 10:37[usunięto_link] wrote:
albo szpanerskie kawalki (w stylu 50 Centa) i nazywa sie prawdziwym raperem .
tu sie nie zgodze ;p
glownym przeslaniem hip-hopu jest „prawda” i jezeli ktos jak np. Tede plywa w hajsie to czemu ma nawijac jaki to on biedny nie jest?? bez sensu – szpan jest nieodlacznym elementem kultury hiphopowej :d Pewnie chodzi ci o komercje w rapie ale dopuki nie miesza sie muzyki z interesem to zajebiscie to wychodzi – wystarczy popatrzec na Tedego ktory jest chyba jedynym polskim raperem ktory tak zajebiscie sobie radzi w biznesie – ale nie miesza tego z muzyka (kto wydal najwiecej darmowych plyt w internecie?? ;p) – kawalki robi zajebiscie a ze potem promuje to lepiej niz inni raperzy to juz tylko plus dla niego – tak to dziala w stanach gdzie rap sie narodzil – moze za 50centem nie przepadam ale np. Nas, PuffDiddy czy Jay-Z oprocz tego ze robia zajebiste kawalki dobrze sie promuja i nie ma w tym nic zlego.
Albo Gural – kazdy jego kawalek jest szpanerski a kozacko rymuje wiec jego rap jest dobry – proste ;p24 kwietnia 2008 at 10:45Nooo w sumie to i troche racja. Trzeba miec swoj pomysl na lansowanie sie w jakis sposob. No ale te teledyski np. Sto procent gdzie spiewa Peja, Pih, Borixon itd… To przypomina mi to amerykanski styl na ktorym sie wzoruja…
24 kwietnia 2008 at 10:58[usunięto_link] wrote:
Nooo w sumie to i troche racja. Trzeba miec swoj pomysl na lansowanie sie w jakis sposob. No ale te teledyski np. Sto procent gdzie spiewa Peja, Pih, Borixon itd… To przypomina mi to amerykanski styl na ktorym sie wzoruja…
jak dla mnie kawalek i teledysk zajebisty ;p
prawde mowiac lepiej do mnie trafia taki lans – w koncu to kawalek czysto imprezowy – niz ci raperzy ktorzy nawijaja jak to jest zle, do d***, bieda i wogole a za koncerty biora taki sam hajs jak Tede, Gural i inni lansujacy sie raperzy
podobala mi sie ostatnio zmiana podejscia Sokola i Pono ktorzy ostatnia plyte wydali wlasnie w lansujacych klimatach i nawijaja ze zarabiaja jakies tam hajsy – innymi slowy sa prawdziwi i nie nawijaja ze kafelki im sie odklejaja w mieszkaniu mimo ze maja hajsy i Sokol lansuje sie po miescie w sweterku od Versaciego czy jak to sie tam pisze za kupe hajsu ;p (wiem bo go widuje na śródmieżciu Południowym) ;p24 kwietnia 2008 at 12:11Tak kawalek jest dobry. Ale z tym mielonym w „Uderz w puchara” to mi sie nie podoba hyhy. Ja preferuje bardziej PFK, Kalibra, Wzgórze, Fisz itp… poprostu klasyka!
24 kwietnia 2008 at 12:27Kaliber i Fisz mimo ze maja ciekawe tresci sa dla mnie nie do sluchania ;p (no z Kalibra wiadomo ze uwielbiam „plus i minus” czyli mistrzowskie solo Magika)
WYP3 bardzo lubie a PFK wydalo chyba najlepsza plyte wszechczasow – wiadomo ze chodzi o Kinematografie ;p Zwrotka Magika na Chwilach Ulotnych to dla mnie majstersztyk i zaden raper do tej pory nie osiagnal takiego poziomu jak Magik – no ale gosc nawijal 24h na dobe i swiata poza muzyka nie widzial wiec nie ma sie co dziwic ze byl w tym mistrzem, poza tym mial shizofremie + jaral kilogramy ziola co tylko powiekszalo jego umiejetnosci postrzegania => to wszystko zalozylo sie na jego geniusz ^^ Dla mnie najwiekszy artysta polski koncowki XX wieku.
R.I.P.
Swoja droga zona Fokusa infomowala na forum ze powstanie film kinowy o Paktofonice – budżet okolo 1 mln zlotych – czekam z niecierpliwoscia. 😀24 kwietnia 2008 at 12:36OOO 😮 nie wiedzialam. To super jakby nagrali takie cos!
30 kwietnia 2008 at 10:04dla mnie o.s.t.r i eldo wymiatają oczywiżcie sokół, peja, kaliber, paktofonika, WWO to tak klasycznie;] szacun dla tych którzy tworzą prawdziwy rap a nie jakież żcierwo.
4 maja 2008 at 15:10Ostry jest tez dobry.
19 marca 2009 at 09:23Moje klimaty…. Bez Cenzury, WWO, HG 🙂 od kilku lat niezmiennie tylko rap… Chyba niewiele lasek słucha tego typu muzyki i włażciwie nie wiem dlaczego…. większożć słucha lajtowych romantycznych bajerów..
Wnerwia mnie bardzo tzw. hiphopolo! Mezo 👿 Liber 😈 itp.. - AutorOdp.