- AutorOdp.
- 19 marca 2009 at 10:41
A nikt nie wspomina o Firmie?Miszczu czy to dlatego że jesteż z Wawy a Firma z Krakowa?
19 marca 2009 at 17:00Firma oczywiżcie też ! zapomniałam dopisać 🙁
27 marca 2009 at 21:27firma to banda lysoli mowiacych ze jest zle, nie lubie tego typu kawalkow ;p
w kwietniu nowe solo mesa ktore bezapelacyjnie zniszczy wszystko
[usunięto_link]
na takie cos czekalem, nie lans, nie hardcore’owe zycia na ulicach, bezkompromisowe, zyciowe, madre, muzycznie i technicznie mistrzostwo, a do tego kawalek nagrany „live” na album studyjny, nic tego nie pobije
22 kwietnia 2009 at 23:28Najlepszy z najlepszych jest dla mnie Eldo, ma przekaz nie tylko w nucie, ale i w tym co mówi publicznie. Poza tym poziom utrzymują według mnie – Sokół i Pezet.
A Fisz podoba mi się w starym jak żwiat kawałku z Grammatikiem „Pamiętam”.
26 kwietnia 2009 at 13:24Sokół wymiata, w ogole WWO zajebiste..
[usunięto_link]
26 kwietnia 2009 at 14:56pih,bez cenzury,pezet,tede jak najbardziej,ale nei wsyzstkie piosenki ktore wymieniles ambasadorze
26 kwietnia 2009 at 15:59obecnie od juz dosyc dlugiego czasu moje glosniki niszcza Pih z Kwiatami Zla i od niedawna Mes z Zamachem na przecietnosc ;p
8 maja 2009 at 07:35ja też preferuje imprezowe kawałki hip-hopowe, chociaż nie słucham na co dzień tegoż stylu 😛
ale też denerwuje mnie podejżcie ludzi, że hip-hop to nie muzyka, że każdy tak potrafi „gadać” itd – nie raz się z tym spotkałam.
w LO miałam polonistkę – miałam z 55 lat (tak na oko 🙂 ) i bardzo mnie zdziwiła swoim podejżciem – nie tylko organizowała nam darmowe wypady do teatru i pokazała, że i on może być czymż fajnym, ale zawsze powtarzała, że wszystko co robią ludzie z pasji,, jest sztuką – także hip-hop i opowiadała jak ze swoimi uczniami w ubiegłych latach chodziła na takie koncerty 😀 byłam w szoku ale pozytywnym 🙂
18 czerwca 2009 at 18:15nie widzę tu Ostrego. a ona również jest żwietny.
i nie rozumiem podejżcia, które reprezentuje ktoż z pierwszej strony, że hip hopu słuchają małolaty i faceci,
to jest stereotypowe myżlenie.
18 czerwca 2009 at 18:15ten 'ktoż’ to afro_disiac 😉
18 czerwca 2009 at 18:34dobra to krotka charakterystyka tego co mi sie podoba:
Raper (zespol/zespoly w jakich nawija):
Mes (Flexxip / 2cztery7) – Mistrz nad mistrze, ostatnia plyta pokazal kto jest bogiem, styl, flow 1sza klasa, do tego oprocz rapowania kozacko spiewa a teksty ma po prostu NAJLEPSZE, nie o biedzie, nie o lansie, po prostu o tym jak sobie zyje, na solowkach powazniej i bardziej refleksyjnie, na plytach 2cztery7 o imprezach, chlaniu, luzie, dymaniu itd.)
Jak dla mnie najlepszy raper w PolscePjus (2cztery7) – chyba najbardziej oczytany z raperow, czlowiek ktory jest GŁUCHY a mimo to nie rezygnuje z marzen i nagrywa muzyke, w wiekszosci o kobietach na 2cztery7, na jesien zapowiedziane solo
Ero (JWP / Bez Cenzury) – bardziej uliczne brzmienie, wg. mnie w tym kierunku nr. 1 w Polsce, poza tym najlepsze flow i styl na scenie
Moj nr. 2 w krajuPih – ostatnia solowka najlepsza plyta 2008, bardzo osobista, lirycznie najlepszy raper, mega porownania, teksty mistrzowskie, bitewny, agresywny styl, troche skrzeczy ale mozna uznac ze to celowy, specyficzny styl ;p
Tede (Warszafski Deszcz) – lans, hajs itd. w swoim stylu mistrz, jest w stanie napisac tekst w 15 minut, w 15 minut nagrac i mamy kawalek, bardzo fajny na imprezy ;p
Łona – znany jako „raper dla studentow i inteligencji” ;p glownie tematy polityczne, mistrzowskie flow
Ostr – najbardziej wszechstronny raper w Polsce, szanowany nawet w Stanach, jedyny z muzycznym wyksztalceniem (po wydziale Jazzu), muzyke robi sobie sam, teksty fajne, glownie o tematyce spolecznej i politycznej, najlepszy freestyleowiec, troche monotonny styl, caly czas nawija tak samo
Sokół – Klasyka ulicznego stylu
Fokus – meeega styl nawijania
tyle teraz pamietam, mniej wiecej wg. kolejnosci „lubienia” ;p
zespolow typu: Firma, Hemp Gru i ogolnie stylu „jest zle, bieda, j**** policje, palimy ziolo” raczej nie lubie ;p Za Peja tez raczej nie przepadam chociaz to niby klasyka.
bywaja dobre uliczne kawalki od takich raperow jak Pih, Ero, ale oni oprocz tego umieja nawijac madrzej.18 czerwca 2009 at 18:43a co do stereotypu „glupich raperow”
zapraszam do zapoznania sie z wywiadem z Łoną ktory byl przeprowadzony na antenie TV4 przez Najsztuba i Żakowskiego4 września 2009 at 12:13Rzadko już zaglądam na to forum ale kiedy mój kumpel podesłał mi ostateczną wersję kawałka i teledysku do niego to pomyżlałem o Tobie miszczu 8) Trzeba promować swoich gdzie się tylko da 😆
Kawałek ma MOC i tak też się zowie. Do obejrzenia i posłuchania:
[usunięto_link]Pozdrawiam
4 września 2009 at 13:16no ja akurat nie jestem wielkim fanem crunku i stylu dirty south, zreszta nie jest on popularny w Polsce ale to zawsze cos nowego bo obecnie to tylko PTP robi taka muzyke na naszym podworku
wiec jak juz mowilem, dla kazdego cos sie znajdzie w rapie 😀4 września 2009 at 14:35nie no raper musi być inteligentny i mieć „gadane”.
jeżli tego nie posiada jego teksty to zwykłe g*****.miszczu masz rację z tym, że Ostry jest bardzo monotematyczny.
jego teksty są do siebie dosyć podobne.
a piosenki „akcja” piosenki przebiega zawsze w ten sam sposób-
wstawka, gadanie, refren, wstawka. - AutorOdp.