- AutorOdp.
- 29 kwietnia 2009 at 20:42
Witam! Kobietki mam taki oto problem: ciągle chce mi się spać:(. Moge spac 24 h. Nie ma we mnie wogóle „życia”!!! Za miesiąc sesja, ja zamiast kuć po nocy spie, na zajęciach prawie żpie, wszystko jest dla mnie nudne i blee. Czy brakuje mi jakiż witamin? Mam 22 lata a czuję się jak babcia:/. młodożć mi ucieka, zamiast czerpac radożć z zycia to ja wole …spać:( Ps. oczywiżcie mam zycie towarzyskie, faceta itd. ale znuzona ciągle jestem:/ co robić? 🙁
30 kwietnia 2009 at 10:11Radziłabym zbadać cukier bo jak ktoż mówi że non stop jest senny to pierwsze co powinno przychodzić do łowy to cukrzyca (dodatkowym objawem jest np częste uczucie suchożci w ustach!)
Albo możesz mieć np niskie ciżnienie… Ja takie mam: ciągle boli mnie głowa i jestem senna,ratuję się kawą i tabletkami z kofeiną! Potrafię mieć ciżnienie nawet 116 na 61 (od kilku dni mam takie wlażnie!) A jak jeszcz ciżnienie atmosferyczne spada to już w ogóle 😕
30 kwietnia 2009 at 12:20to może być też anemia… miałam kiedyż, ciagle spałam, nie mogłam jeżć, dosłownie na nic nie miałam siły… poprawiłam żelazo i wszystko zniknęło jak ręką odjął… mozesz też spróbować suplementacji magnezu, witamin i minerałów
30 kwietnia 2009 at 12:40Żadna suplementacja bez wyników badań i konsultacjii z lekarzem!
Nie można tak też wpieprzać sobie witamin czy minerałów bez konsultacjii z lekarzem-nadmiar jest tak samo szkodliwy jak braki a nieodpowiednia suplementacja może bardziej zaszkodzić niż pomóc!30 kwietnia 2009 at 17:24moze poprostu prowadzisz niezdrowy tryb zycia? zla dieta? co oczywiscie prowadzi do wielu chorob… np anemii jak pisala kolezanka w poscie wyzej…
Dobrze byloby skonsultowac sie z lekarzem30 kwietnia 2009 at 19:29A magnez to od wielu lat jest dla mnie jak żniadanie-dopóki nie zażyję nigdzie nie wyjdę z domu:)
Magnez jest bardzo ważny i jak się go trochę pozażywa to naprawdę czuje się spore efekty i gwarantuję,że jak ktoż zacznie zazywać,odczuje znaczną poprawę samopoczucia to nigdy magnezu nie odstawi!
Warto kupowac te preparaty od razu z witaminą B6 bo wzmacnie przyswajanie magnezu!
1 maja 2009 at 10:12[usunięto_link] wrote:
Warto kupowac te preparaty od razu z witaminą B6 bo wzmacnie przyswajanie magnezu!
popieram ;D mi nawet lekarz zalecil to;)
5 maja 2009 at 13:14również popieram suplementacje magnezu… jest bardzo ważny dla organizmu, bierze udział w wielu procesach w naszym organizmie, a jego niedobory mogą być groźne
6 maja 2009 at 17:29to bardzo dobrze, ze ma wit b6, dzięki niej magnez się lepiej wchłania
te fenomeny to jakiż plebiscyt?
7 maja 2009 at 18:58ja tam lubie spac ;p na wykladach czasem sie przekimam, do sesji nigdy sie w nocy nie uczylem, noc jest od spania/picia/seksu – niepotrzebne skreslic
po tygodniu nocnych zmian w robocie spie 20 godzin bez przerwy i spalbym dalej gdyby ktos mnie nie obudzil ;p11 maja 2009 at 22:40jeeeezuuuuuuu, jak mi się chce spać… a pracy jeszcze co najmniej na 2 godziny… w każdym razie mam przerwę na niewielką dawkę kofeiny i małe forumowanie 😉 muszę się odstresować 😉
13 maja 2009 at 13:29no ja też włażnie guaraną się wspomagam… chociaz takiej „czystej” to nie lubię… ta w plussszu zdecydowanie bardziej mi odpowiada
7 czerwca 2009 at 19:51@ananeczka wrote:
bo ten plusssz up z guaraną jest o smaku granatu więc zupełnie inaczej smakuje niż inne preparaty z guaraną.
i dzięki bogu, bo sama guarana jak dla mnie jest nie do przełknięcia, a tutaj przynajmniej jest inny smak
- AutorOdp.