- AutorOdp.
- 24 sierpnia 2009 at 12:16
Wreszcie nadszedł ten dzień: robicie parapetówkę, zapraszacie gożci, jesteżcie zadowolone na sama myżl.
Ale pomyżlcie przez chwilę o znajomych. którzy przyjdą!
Wiadomo, że każdy będzie chciał przynieżć Wam coż do nowego mieszkania.
I tu pojawia się problem: co?
Załóżcie swoją chciej-listę i dostańcie włażnie to, czego chcecie.
Możecie sprawdzić, jak to wygląda na wiorka.chce.to
i załozyć własną.
a przyda się nie tylko na parapetówkę 😉25 sierpnia 2009 at 13:25bardzo dobry pomysł z taką listą!!! przynajmniej każdy dostanie to, co chce. żwietna sprawa! ja niedługo będę robić parapetówkę, to przygotuję coż takiego!
25 sierpnia 2009 at 17:56Cieszę się, że się spodobało 🙂
A przyda się i na inne okazje.
W końcu do Mikołajek nie tak znowu daleko 😉26 sierpnia 2009 at 12:08jeszcze lato! mikołajki to odległa przyszłożć 🙂
27 sierpnia 2009 at 05:52Myżlałam, że włażnie tak to działa. A tu okazuje się, że jest to novum. U nas 2 lata temu tak własnie zrobiliżmy. Każdy pytał co przynieżć, a my od razy wiedzeliżmy czego am trzeba. 😆 Dostaliżmy kieliszki, serwis do kawy, młynek do kawy (bardzo lubię mielić kawę 😀 ) I większy prezent od rodziców z obu stron laptop, super!
28 sierpnia 2009 at 10:52No tak, niby mówisz gożciom, że chcesz dostać np. kieliszki, kwiatka, album do zdjęć- cokolwiek. Ale rzadko kto okreżla, że chce takie a takie kieliszki czy np donicznę od Villeroy&Bosh fioletową w paski. A dzięki temu znajomi moga zobaczyć, co DOKŁADNIE chcesz dostać. Moim zdaniem to ułatwia sprawę 🙂
A co do mikołajek, to chciałam pokazać, że lista przyda się na rózne okazje 🙂Swoją drogą, to lato powinno trwać u nas 2 razy dłużej. Fajnie by było 🙂
Pozdrawiam, dziewczyny29 sierpnia 2009 at 19:35A swoją drogą na parapetówkę warto przynieżć ogóreczki i 0.5l 🙂
29 sierpnia 2009 at 19:57To prawda, takie rzeczy zawsze się przydają 🙂
13 października 2009 at 13:55Bez tego każda parapetówka będzie nie kompletna, nawet jeżeli przytaszczymy ze sobą odkurzacz…hihi 😆
13 października 2009 at 17:05a tak, tylko gorzej jak się dostanie kilka takich samych rzeczy ;-))
lista jest wskazana,,, a gożcie niech się głowią co i gdzie najtaniej kupić,,,
takie czasy że trzeba myżleć kosztach,, kryzys panie dzieju,,,
[usunięto_link]13 października 2009 at 18:11Niezły filmik… nie słyszałam o tym tanio.pl trzeba będzie przejrzeć. Musze kupić nowy czajnik bezprzewodowy i przejrzeć oferty mikrofal, bo u nas w pracy stara juz ledwo dyszy. Wysłużyła się 🙂
13 października 2009 at 19:57Parapetówek czas:) jestem włażnie w takim wieku, że ciągle ktoż z przyjaciół jakąż organizuje 🙂 ostatnio zamawiałam dla swoich znajomych (włażciwie hurtem, bo miałam 3 takie imprezy pod rząd) akcesoria kuchenne: filiżanki do kawy, zaparzaczkę do herbaty, moździerz drewniany 🙂 aaa polecam stronę myin.pl, tam można znaleźć różne oryginalne rzeczy. Co do list, fajny pomysł, chociaż nikt z moich znajomych tego nie spraktykował i nie doszło do żadnej wpadki.
14 października 2009 at 14:31aa to współczuję tych wydatków,, ja z kolei jestem w trakcie urządzania się, czyli z tej drugiej strony,, szukam różnych sprzętów bo wczeżniej nic nie kupowałam,,,,i powiem naprawdę fajnie można porównać i zobaczyć na tanio.pl,, tylko teraz co wybrać ???
21 października 2009 at 23:45belli to sama przyjemnożć wybierać sprzęty do domu. Zależy czego Ci brakuje? Z reguły najwięcej jest do kupienia sprzętu AGD i to trochę uderza po kieszeni. Warte przejrzenia są np. kuchenka gazowa Amica, pralka Siemensa, lodówka LG z 5 letnia gwarancją, ekspress do kawy Gaggia i zmywarka Whirpol…zawsze coż można dokupić w trakcie mieszkania 😉
25 października 2009 at 01:29Urządzałam parapetówę w zeszłym roku i tak naprawdę cieszyłam się z każdego prezentu. Okazało się zresztą, że wszystkie rzeczy w jakiż sposób udało się wkomponować w ogólną stylistykę mieszkania. Były jednak osoby, które pytały co chcielibyżmy dostać, wtedy otwarcie wymieniałam rzeczy, na jakich mi zależało. Myżlę, że to obu stronom ułatwia sprawę.
- AutorOdp.