- AutorOdp.
- 20 czerwca 2008 at 16:54
[usunięto_link] wrote:
A jak się czegoż dożwiadcza to też należy poczytać książki itd? No rzeczywiżcie chyba posłucham Waszych rad. 🙄
bycie na cos chorym nie jest dowodem na posiadanie duzej wiedzy na ten temat. Czy kazdy chory na nowotwor lub inna chorobe staje sie automatycznie ekspertem w leczeniu tej choroby??? Gydby tak było nie byloby przypadkow wielokrotnych zawalow, nowotworow itp… Wybacz ale zadajesz glupie pytania. gdyby kazdy byl ekspertem po przebyciu jakiejs choroby szpitale nie bylyby pelne chorych ktorzy powtornie trafiaja do szpitala z tym samym schorzeniem.
20 czerwca 2008 at 17:39Ok a Wy posiadacie na każdy temat dużą wiedzę? Zapewne nie więc równie dobrze ja mogę napisać: ” po co się wypowiadasz w temacie jak nie masz o nim pojęcia” 🙄 To jest forum i każdy ma prawo wypowiedzi.
A Ty drogi macku przeczytałeż już wszystkie książki na temat anoreksji a może sam przechodziłeż przez tą chorobę. Jeżeli nie to nie komentuj bez sensu.
bycie na cos chorym nie jest dowodem na posiadanie duzej wiedzy na ten temat. Czy kazdy chory na nowotwor lub inna chorobe staje sie automatycznie ekspertem w leczeniu tej choroby??? Gydby tak było nie byloby przypadkow wielokrotnych zawalow, nowotworow itp… Wybacz ale zadajesz glupie pytania. gdyby kazdy byl ekspertem po przebyciu jakiejs choroby szpitale nie bylyby pelne chorych ktorzy powtornie trafiaja do szpitala z tym samym schorzeniem.
Po pierwsze nie uważam się za eksperta choroby nigdzie tak nie napisałam 😆
Po drugie zauważ, że ja żadnego pytania nie zadałam. Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi 😀Po trzecie a co jest dowodem na posiadanie dużej wiedzy z pewnożcią książka. Osoba, która przeszła tą chorobę wie o niej tyle, że nie są jej potrzebne książki i idiotyczne komentarze ludzi którzy nie mają o tym pojęcia.
20 czerwca 2008 at 17:58[usunięto_link] wrote:
Ok a Wy posiadacie na każdy temat dużą wiedzę? Zapewne nie więc równie dobrze ja mogę napisać: ” po co się wypowiadasz w temacie jak nie masz o nim pojęcia” 🙄 To jest forum i każdy ma prawo wypowiedzi.
A Ty drogi macku przeczytałeż już wszystkie książki na temat anoreksji a może sam przechodziłeż przez tą chorobę. Jeżeli nie to nie komentuj bez sensu.
Po drugie zauważ, że ja żadnego pytania nie zadałam. Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi 😀Po trzecie a co jest dowodem na posiadanie dużej wiedzy z pewnożcią książka. Osoba, która przeszła tą chorobę wie o niej tyle, że nie są jej potrzebne książki i idiotyczne komentarze ludzi którzy nie mają o tym pojęcia.
odpowiadam na pytanie: nie posiadam duzej wiedzy na kazdy temat na wielu wielu rzeczach absolutnie sie nie znam. ale ad a. i b. akurat jakas tam wiedze mam. napisalam juz wczesniej ze jak sie na czyms nie znam to sie potrafie do tego przyznac i wtedy nie twierdze ze mam na sto procent racje, kiedy korzystam z wiedzy potocznej, ktora posiadam.
ad eksperta – moze ty sie za niego nie masz, ale parvati najwidoczniej za takowego sie uwaza, skoro pisze ze CI MADRZEJSI costam wiedza – i tu padla jakas bzdura. juz nie pamietam jaka.
masz racje kazdy moze sie wypowiadac odnosnie jakiegos tematu, nawet jak nie przeczytal miliona ksiazek z tego zakresu. do tego wlasnie sluzy forum. tylko w takiej sytuacji niech nie wciska innym kitu ze sie myla, ze sa glupi itd.
a ad. jechania po macek10, uwazam ze facet madrze pisze. to ze nie przeszedl przez to, nie znaczy ze nie moze komentowac. moze komentowac, bo sie zna na rzeczy
20 czerwca 2008 at 18:34Przecież ja po nikim nie jade nie nie uważam, że pisze głupoty. Tylko niektore komentarze były poprostu bez sensu. Nigdzie również nie napisałam, że to ja mam racje a inni są głupi jeżeli myżlą inaczej nie mam potrzeby tak myżleć i nie popadam na szczężcie w samouwielbienie.
😉
20 czerwca 2008 at 20:40[usunięto_link] wrote:
Ok a Wy posiadacie na każdy temat dużą wiedzę? Zapewne nie więc równie dobrze ja mogę napisać: ” po co się wypowiadasz w temacie jak nie masz o nim pojęcia” 🙄 To jest forum i każdy ma prawo wypowiedzi.
masz dziwne kryteria. Nie ma na swiecie czlowieka ktory by przeczytal wszystkie ksiazki o anoreksji a mimo to niektorzy zajmuja sie jej leczeniem. Zapewne ktorzy Cie leczyli takze nie chorowali jedynie uczyli sie z ksiazek.
A jak się czegoż dożwiadcza to też należy poczytać książki itd?
to jest pytanie ktore zadalas.
i gwarantuje Ci ze nie wiesz nawet polowy o tej chorobie co jest w ksiazkach udowodnilbym to gdymym mogl i dlatego leczeniem tej choroby zajmuja sie osoby do tego wyszkolone a nie ci ktorzy chorowali na to.
20 czerwca 2008 at 21:22A czy ja gdzież w ogóle napisałam kto leczy tą chorobę? Nie wydaje mi się.
Nie mów mi ile wiem a ile nie wiem na temat tej choroby bo napisałam w temacie zaledwie kilka zdań no chyba, że mam się rozpisać na 30 stron to ok jutro się za to zabiorę, bo dzisiaj już zmęczona jestem 😉Co do lekarzy mogę sie z Tobą zgodzić ponieważ anoreksja jest bardzo ciężką chorobą do wyleczenia, a taka osoba która na nią cierpi zrobi wszystko by postawić na swoim dlatego też uważam że lekarze powinni przebywać z taką osobą 24 godz.
20 czerwca 2008 at 23:36[usunięto_link] wrote:
A czy ja gdzież w ogóle napisałam kto leczy tą chorobę? Nie wydaje mi się.
Nie mów mi ile wiem a ile nie wiem na temat tej choroby bo napisałam w temacie zaledwie kilka zdań no chyba, że mam się rozpisać na 30 stron to ok jutro się za to zabiorę, bo dzisiaj już zmęczona jestem 😉Co do lekarzy mogę sie z Tobą zgodzić ponieważ anoreksja jest bardzo ciężką chorobą do wyleczenia, a taka osoba która na nią cierpi zrobi wszystko by postawić na swoim dlatego też uważam że lekarze powinni przebywać z taką osobą 24 godz.
Jezeli nie jestes specjalista w leczeniu tej choroby to wiesz tylko niewiele bo wiesz tylko cos na temat swojego przypadku natomiast ludzie majacy duza wiedze na ten temat maja kontakt z tysiacami przypadkow wiele jest odrębnych. A kolejnym akapitem dowodzisz ze nie masz szerokiej wiedzy na tentemat bo naefektywniejsze leczenie jest zauwazalne w zamknietych osrodkach gdzie ma sie opieke nad takimi osobami 24h/dobe.
21 czerwca 2008 at 11:13A kolejnym akapitem dowodzisz ze nie masz szerokiej wiedzy na tentemat bo naefektywniejsze leczenie jest zauwazalne w zamknietych osrodkach gdzie ma sie opieke nad takimi osobami 24h/dobe.
Ale nie jest tak we wszystkich.
21 czerwca 2008 at 12:09anoreksja i bulimia to choroby psychiczne, na ktore nie choruje sie pzez diete.
idioci kloca sie z faktami.
ale ja z idiotami…nie mam ochoty.21 czerwca 2008 at 12:48[usunięto_link] wrote:
anoreksja i bulimia to choroby psychiczne, na ktore nie choruje sie pzez diete.
idioci kloca sie z faktami.
ale ja z idiotami…nie mam ochoty.Ciagle gadasz o faktach może przedstaw choc jeden! uwazasz sie za lepszą znawczynie od innych na dodtaek obrażajac innych a zacznijmy od tego że nie potrafisz nawet dobrze skategoryzować anoreksji i bulimii, bo choroba psychiczna i zaburzenie psychiczne to nie to samo a dla Ciebie jak widze tak. Anoreksja i bulimia to zaburzenie psychiczne a nie choroba psychiczna. Zaburznie psychiczne to nie chorboba psychiczna zaburzeniem sa np lęki lub paranoizm ale w żadnym wypadku to nie jest choroba psychiczna, podszkol sie troche zanim zaczniesz udawać mądrą i obrażać innych. Przeczytaj choc jedna książe o anoreksji to zawsze pada tam zdanie ze zaczyna sie od odchudzania bez odchudzania nie ma anoreksji nie mozna wpasc w anoreksje bez zaczecia odchudzania. Jezeli znasz żrodla ktore twierdza inaczej to je pokaz a nie duzo gadasz o tych faktach a zadnego nie przedstawilas. Ponadto anoreksja nie jest samym zaburzeniem psychicznym odgrywa tu duzą role takze czynnik bilogiczny, poczytaj troche o zaburzeniach w wydzielaniu serotoniny, noradrenaliny, dopaminy w tym zaburzeniu.
21 czerwca 2008 at 13:41nie sadze, zebym musiala o tym czytac.
obawiam sie, ze naczytalam sie dostatecznie duzo. fijologie na poziomie uniwersteckim mam opanowana na 5.
21 czerwca 2008 at 14:53[usunięto_link] wrote:
nie sadze, zebym musiala o tym czytac.
obawiam sie, ze naczytalam sie dostatecznie duzo. fijologie na poziomie uniwersteckim mam opanowana na 5.
chyba tylko na forum bo z wypowiedzi to nawet nie masz opanowanej tej fizjologii na poziomie podstawowym. Na forum każdy może byc profesorem 😀
21 czerwca 2008 at 15:12Do parvati:
no to nie musisz nic czytac. tylko nie nazywaj innych idiotami tylko dlatego ze probuja ci wytlumaczyc ze to co ty uznajesz za fakty, dalekie jest od prawdy. Jak mozesz uznawac za fakt cos, co jest wytworem twojej wyobrazni co?
Do Macek10:
„Anoreksja podobnie jak bulimia rozpoznawana jest przez psychiatrów w kategoriach diagnostycznych DSM IV jako choroba psychiczna”
D.Z. Michalek, Anoreksja czy Bulimia?, K-ów 2001, s. 19 😉
21 czerwca 2008 at 15:34DSM IV jest kryterium diagnostycznym Amerykanskiego Towarzystwa w Europie przestrzega się ICD 10 stworzone przez WHO i jest lepiej skategoryzowane.
21 czerwca 2008 at 15:34i wg ICD 10 to zaburzenie psychiczne.
- AutorOdp.