- AutorOdp.
- 23 czerwca 2007 at 21:30
Brunetko_oka – wybacz, że tak późno. Takie szczoteczki widziałam w Rossmannie (nie wiem czy wolno mi to tu pisać…). Nie pamiętam jakiej firmy, ale pewnie znanej marki. Przy pastach i szczoteczkach do zębów. Myżlę, że można też zapytać w aptece.
23 czerwca 2007 at 21:43lizzy dziekuje – a co myslicie o elektrycznych szczoteczkach ? są dobre w takim wypadku noszenia aparatu ?
31 października 2007 at 10:43Witam, Ostatnio moja pani Dr polecila mi wspaniala paste dla osob noszacych aparaty na zeby o nazwie: Ortho Salvia Dental. Jest to nowosc na rynku ale mozna ja bez problemu dostac w aptece. Swietna pasta bardzo polecam, stworzona wlasnie specjalnie dla osob noszacych apapraty. Nie uszkadza aparaty, wspaniala konsystencja nie wlazi pod aparat tylko dobrze sie wyplukuje. Dodatkowo niweluje bol zwiazany z noszeniem aparartu i ulatwia zasypianie. Jak to dobrze, ze stworzono cos tak dobrego dla nas, bo wczesniej ni bylo takiej pasty na polskim rynku.
31 października 2007 at 10:48Dla osob zainteresowanych pasta podaje linka, ktory znalazlam w internecie do informacji o niej:
[usunięto_link]
15 listopada 2007 at 21:18hmm a ja marze o aparcie 😀 tak mi się on podoba 😀 i doczekać się nie moge 😀 -oczywiżcie to nie kaprys tylko jest mi wskazany :D:D
19 kwietnia 2008 at 19:37Powiem Ci w sekrecie że facetom podobają się dziewczyny w aparacikach- to jest sexi
21 kwietnia 2008 at 14:18Ja własnie zbieram sie do założenia. Mam już skierowanie na przeżwietlenia i być może za jakies 4 miechy będę go juz mieć – u mnie cena jednego łuku metalowego to 1500zł. Ale czytając Wasze posty że to noszenie bardzo boli to aż sie przestraszyłam 🙁 az tak boli??!!
21 kwietnia 2008 at 18:52czemu dopiero za 4 miechy?
22 kwietnia 2008 at 07:33co do aparatu mam pytanie:
dziewczyny z aparatami maja inny ksztalt ust z racji tego, ze pod wargami od razu jest aparat. Sa takie… wysuniete do przodu bardziej, wiecie o co chodzi. Tego wlasnie najbardziej balabym sie, gdybym zdecydowala sie na aparat. Pytanie brzmi: jak bardzo sie znieksztalcaja i czy po zdjeciu aparatu juz tak „zostają”?22 kwietnia 2008 at 08:02[usunięto_link] wrote:
co do aparatu mam pytanie:
dziewczyny z aparatami maja inny ksztalt ust z racji tego, ze pod wargami od razu jest aparat. Sa takie… wysuniete do przodu bardziej, wiecie o co chodzi. Tego wlasnie najbardziej balabym sie, gdybym zdecydowala sie na aparat. Pytanie brzmi: jak bardzo sie znieksztalcaja i czy po zdjeciu aparatu juz tak „zostają”?Dokladnie to chcialam napisac 🙂 tez sie tego boje, nie chce tak wygladac 😛
22 kwietnia 2008 at 10:35Za 4 miechy – bo musze sie jeszcze zdecydowac 😉 i te zdjecia zrobic. A to troche czasu zajmie. Oczywiżcie chce jak najszybciej ale to nie tylko ode mnie zalezy 😉 no i widze kolejne wady noszenia tego aparatu 🙁 boshe… jak tak dalej pójdzie to sie nie zdecyduje 😉
25 kwietnia 2008 at 13:23Assha masz racje troche to tak jest z tymi wargami.
Ale ja zauwazyłam ze to zalezy od aparatu. Moja kolezanka miała jakiż taki… dziwny, nie wiem jak to okreslić 😛 ale te wargi miała strasznie tak do przodu. U mnie prawie wcale tego nie widać. ja dwa lata temu płaciłam 1500 za jeden łuk, ale ostatnio mi moj ortodonta mowił że juz 1800 jest.
A co do bólu – najlepszym moim przyjacielem w trakcie noszenia aparatu jest WOSK! 😛 Na szczęscie juz mnie praktycznie wcale nie obdziera, a nawet jak obdziera, to da sie wytrzymać 🙂 Za jakież 2 – 3 m-ce bede juz na szczescie żciągać 😀25 kwietnia 2008 at 18:56czym roznily sie wasze aparaty?
25 kwietnia 2008 at 21:16włażnie nie potrafie tego wyjażnić. Ona miała ten aparat jakos tak strasznie… wysoko na zębach że tak powiem. i w ogóle jej aparat jaksi taki… odstający był 😛
27 kwietnia 2008 at 21:19wlasnie.. i to jest ta rzecz, ktora odstrasza od aparatu najbardziej..
- AutorOdp.