• Autor
    Odp.
  • lizzy
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Brunetko_oka – wybacz, że tak późno. Takie szczoteczki widziałam w Rossmannie (nie wiem czy wolno mi to tu pisać…). Nie pamiętam jakiej firmy, ale pewnie znanej marki. Przy pastach i szczoteczkach do zębów. Myżlę, że można też zapytać w aptece.

brunetko_oka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 12
    • Bywalec

lizzy dziekuje – a co myslicie o elektrycznych szczoteczkach ? są dobre w takim wypadku noszenia aparatu ?

anat1
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Witam, Ostatnio moja pani Dr polecila mi wspaniala paste dla osob noszacych aparaty na zeby o nazwie: Ortho Salvia Dental. Jest to nowosc na rynku ale mozna ja bez problemu dostac w aptece. Swietna pasta bardzo polecam, stworzona wlasnie specjalnie dla osob noszacych apapraty. Nie uszkadza aparaty, wspaniala konsystencja nie wlazi pod aparat tylko dobrze sie wyplukuje. Dodatkowo niweluje bol zwiazany z noszeniem aparartu i ulatwia zasypianie. Jak to dobrze, ze stworzono cos tak dobrego dla nas, bo wczesniej ni bylo takiej pasty na polskim rynku.

anat1
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Dla osob zainteresowanych pasta podaje linka, ktory znalazlam w internecie do informacji o niej:

[usunięto_link]

Missteq
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 39
    • Bywalec

hmm a ja marze o aparcie 😀 tak mi się on podoba 😀 i doczekać się nie moge 😀 -oczywiżcie to nie kaprys tylko jest mi wskazany :D:D

masazysta
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

Powiem Ci w sekrecie że facetom podobają się dziewczyny w aparacikach- to jest sexi

kociak84
    Member
    • Odp.: 107
    • Zapaleniec

Ja własnie zbieram sie do założenia. Mam już skierowanie na przeżwietlenia i być może za jakies 4 miechy będę go juz mieć – u mnie cena jednego łuku metalowego to 1500zł. Ale czytając Wasze posty że to noszenie bardzo boli to aż sie przestraszyłam 🙁 az tak boli??!!

sylwia90
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

czemu dopiero za 4 miechy?

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

co do aparatu mam pytanie:
    dziewczyny z aparatami maja inny ksztalt ust z racji tego, ze pod wargami od razu jest aparat. Sa takie… wysuniete do przodu bardziej, wiecie o co chodzi. Tego wlasnie najbardziej balabym sie, gdybym zdecydowala sie na aparat. Pytanie brzmi: jak bardzo sie znieksztalcaja i czy po zdjeciu aparatu juz tak „zostają”?

Malinka
    Member
    • Tematów: 31
    • Odp.: 527
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

co do aparatu mam pytanie:
    dziewczyny z aparatami maja inny ksztalt ust z racji tego, ze pod wargami od razu jest aparat. Sa takie… wysuniete do przodu bardziej, wiecie o co chodzi. Tego wlasnie najbardziej balabym sie, gdybym zdecydowala sie na aparat. Pytanie brzmi: jak bardzo sie znieksztalcaja i czy po zdjeciu aparatu juz tak „zostają”?

Dokladnie to chcialam napisac 🙂 tez sie tego boje, nie chce tak wygladac 😛

kociak84
    Member
    • Odp.: 107
    • Zapaleniec

Za 4 miechy – bo musze sie jeszcze zdecydowac 😉 i te zdjecia zrobic. A to troche czasu zajmie. Oczywiżcie chce jak najszybciej ale to nie tylko ode mnie zalezy 😉 no i widze kolejne wady noszenia tego aparatu 🙁 boshe… jak tak dalej pójdzie to sie nie zdecyduje 😉

may
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

Assha masz racje troche to tak jest z tymi wargami.
    Ale ja zauwazyłam ze to zalezy od aparatu. Moja kolezanka miała jakiż taki… dziwny, nie wiem jak to okreslić 😛 ale te wargi miała strasznie tak do przodu. U mnie prawie wcale tego nie widać. ja dwa lata temu płaciłam 1500 za jeden łuk, ale ostatnio mi moj ortodonta mowił że juz 1800 jest.
    A co do bólu – najlepszym moim przyjacielem w trakcie noszenia aparatu jest WOSK! 😛 Na szczęscie juz mnie praktycznie wcale nie obdziera, a nawet jak obdziera, to da sie wytrzymać 🙂 Za jakież 2 – 3 m-ce bede juz na szczescie żciągać 😀

sylwia90
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

czym roznily sie wasze aparaty?

may
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 40
    • Bywalec

włażnie nie potrafie tego wyjażnić. Ona miała ten aparat jakos tak strasznie… wysoko na zębach że tak powiem. i w ogóle jej aparat jaksi taki… odstający był 😛

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

wlasnie.. i to jest ta rzecz, ktora odstrasza od aparatu najbardziej..

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " aparat na ząbkach"

Przewiń na górę