- AutorOdp.
- 15 maja 2008 at 09:14
Dziewczyny, a ile macie latek? Ja wciąż słyszę różne opinie na temat noszenia aparatu i wieku- albo że nie ma żadnego problemu i można go spokojnie nosić nawet w wieku ponad 25 lat, albo że nie ma co się bawić w aparat już po 20 roku życia, bo zęby prostuje się w dzieciństwie:/ I sama nie wiem trochę, co z tym zdziałać…
28 maja 2008 at 17:15ja zawsze marzyłam o aparacie i mam go juz od 5miesiecy widze poprawe i jest git:)
29 maja 2008 at 09:14Hmm, dożć nietypowe marzenie muszę przyznać 😯
29 maja 2008 at 09:33Ja też takie mam 😉 czeka mnie jeszcze wizyta kontrolna i lece do ortodonkti zaczynac działać 😀 jak na razie nie mysle o bólu ale jakos dam rade – nie takie rzeczy człowiek przechodzi 🙂
14 lipca 2008 at 14:22No i jest 🙂 od soboty mam aparacik i jakoż żyje. Nie jest tak źle jak wszędzie czytałam – zakładanie nic nie boli, może tylko w pewnych momentach było nieprzyjemne ale ogólnie ok. Co do bólu to jakoż go nie czuje – oprócz małego nacisku, każdy ząbek jest wrażliwy i nie moge nic gryźć 😉 i oby tak dalej 😀 heh…
18 listopada 2008 at 20:32Zdjęli mi aparat stały w kwietniu tego roku. Nosiłam prawie dokładnie 1,5 roku. Ale nigdy nie miałam takiego problemu jak założycielka tego tematu, jedynie czasem kiedy źle „zagięła” mi drut na końcu i wbijał mi się w policzek (zanim nie pojechałam do niej żeby mi poprawiła, bo czasem to na serio było nieznożne) to zaklejałam włażnie takim specjalnym ortodontycznym woskiem 🙂
Ogólnie aparat wspominam bardzo miło 🙂4 marca 2009 at 15:21A ząbki ładnie wyprostowane? 🙂
A słyszałyżcie może o takich aparatach tylko na cztery zęby i to zakładane od drugiej strony? Jeżli tak i wiecie, jak to działa, to dajcie znać.
- AutorOdp.