• Autor
    Odp.
  • martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Dziewczyny, a ile macie latek? Ja wciąż słyszę różne opinie na temat noszenia aparatu i wieku- albo że nie ma żadnego problemu i można go spokojnie nosić nawet w wieku ponad 25 lat, albo że nie ma co się bawić w aparat już po 20 roku życia, bo zęby prostuje się w dzieciństwie:/ I sama nie wiem trochę, co z tym zdziałać…

Kwiatuszek
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 15
    • Bywalec

ja zawsze marzyłam o aparacie i mam go juz od 5miesiecy widze poprawe i jest git:)

martyna1
    Member
    • Pasjonat

Hmm, dożć nietypowe marzenie muszę przyznać 😯

kociak84
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 107
    • Zapaleniec

Ja też takie mam 😉 czeka mnie jeszcze wizyta kontrolna i lece do ortodonkti zaczynac działać 😀 jak na razie nie mysle o bólu ale jakos dam rade – nie takie rzeczy człowiek przechodzi 🙂

kociak84
    Member
    • Odp.: 107
    • Zapaleniec

No i jest 🙂 od soboty mam aparacik i jakoż żyje. Nie jest tak źle jak wszędzie czytałam – zakładanie nic nie boli, może tylko w pewnych momentach było nieprzyjemne ale ogólnie ok. Co do bólu to jakoż go nie czuje – oprócz małego nacisku, każdy ząbek jest wrażliwy i nie moge nic gryźć 😉 i oby tak dalej 😀 heh…

patison
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Zdjęli mi aparat stały w kwietniu tego roku. Nosiłam prawie dokładnie 1,5 roku. Ale nigdy nie miałam takiego problemu jak założycielka tego tematu, jedynie czasem kiedy źle „zagięła” mi drut na końcu i wbijał mi się w policzek (zanim nie pojechałam do niej żeby mi poprawiła, bo czasem to na serio było nieznożne) to zaklejałam włażnie takim specjalnym ortodontycznym woskiem 🙂
    Ogólnie aparat wspominam bardzo miło 🙂

martyna1
    Member
    • Pasjonat

A ząbki ładnie wyprostowane? 🙂

A słyszałyżcie może o takich aparatach tylko na cztery zęby i to zakładane od drugiej strony? Jeżli tak i wiecie, jak to działa, to dajcie znać.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " aparat na ząbkach"

Przewiń na górę