• Autor
    Odp.
  • galaksy
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i nie potrzeba się wzajemnie obrażać. Ja majtki korygujące noszę i uważam to za dobry wynalazek. Jak kto nie lubi, jego sprawa. Ale nazywanie tego oszustwem to zbyt grubego kalibru słowo. Nie zamierzam obnosić swojej niezbyt cienkiej talii np. w pracy. Nie chcę być postrzegana jako stara i w dodatku gruba baba. Schudnąć nie mogę, nawet lekarz mi tego zabronił. Miał swoje powody.

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Wydaje mi się, że jest to jednak wątek dla tych, których ten temat interesuje.

Onion – proponuje założyć osobny wątek np. „precz z bielizną korygującą” albo jeszcze lepiej „uwolnić oponki z bielizny korygujacej” heheh

a tak na serio, to faktycznie kobiety powinny bardziej o siebie dbać. Nie tylko dla urody, ale przede wszystkim dla zdrowia. Bielizna korygująca powinna być jedynie pewnym etapem. Jeżeli czujesz, że źle wyglądasz i chcesz coż z tym zrobić zacznij ćwiczyć.

Moja siostra po ciąży używała takiej bielizny, była bardzo z niej zadowolona. No bo jak w tydzień zrzucić 10 kg, które przybyły w czasie ciazy?

patelka86
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Fantastyczna bielizna korygująca z firmy Wacoal. Bezszwowa i wygodna 😀
    świetnie modeluje i wyszczupla. Chyba o to chodzi. Ja osobiżcie noszę figi Beauty Shaper. I jestem z nich bardzo zadowolona. Efekt jest taki, jakiego oczekiwałam. A przede wszystkim, nie wyglądają jak „majtki” korygujące 😀
    Ewentualnie pod sukienki ubieram halkę korygującą Flexees 3741. Jest wygodna i ma usztywniane miseczki 😀

WomenRule
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 26
    • Bywalec

To w sumie nie jest bielizna korygująca, ale…
    Nigdy nie nosiłam push upów, bo wydawało mi się, że mam do nich za duży biust (75 E), ale ostatnio przełamałam się i … łał… Mój biust nigdy nie wyglądał tak super… i wyglądam szczuplej – bo biust jest bardziej podniesiony!

WomenRule
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 26
    • Bywalec

A tak – znam te strony… Można tam znaleźć duuuuużo informacji na temat staników! i balkonetka też jest żwietna!

n126
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Kobieta po ciąży czuje się nie atrakcyjna , przyjmowanie hormonów zmienia budowę innej okobiety to trochę żmieszne by oceniać to jako idiotyzm że takie kobiety chcą czuć się atrakcyjne. Nawet najintensywniejszymi ćwiczeniami nie zgubi się kilogramów w tak szybkim czasie. Po to jest taka bielizna. Aby zapewnić komfort. Co z tego że jak zdejmie to się wyleje . Pokazuje się bez niej przy mężu lub chłopaku który ma ją akceptować . Kobiety , których matki stosowałay na nich diety typu fast food maja znacznie cięższy proces odchudzania! Łatwo jest oceniać . Ja sama jestem w rozmiarze s. Ale ostatnim czasem mam duże problemy trawienne i wydęty brzuch. Idę na wesele czemu nie miałabym dla własnego komfortu założyć takiej bielizny. Cwiczę, nie jem słodyczy więc takie uwagi są idiotyczne a nie samo noszenie bielizny

Loloshop_pl
    Member
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

ja po ciąży kupiłam sobie taki gorset wyszczuplający, dużo za niego dałam, ale nie za bardzo mi pomógł;/ Nie żciskał brzucha jak jakbym chciała i nie dawał spodziewanych efektów, więc jestem tak jakoż na „nie” nastawiona na bieliznę tego typu;/

WaniliaiPieprz
    Member
    • Odp.: 40
    • Bywalec

A moja znajoma używała gorset wyszczuplająco- modelujący i bardzo go sobie chwaliła. Idealnie wyszczuplał jej ciało i nie powodował żadnych fałd. Pod ubraniami być praktycznie nie widoczny.

telka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 39
    • Bywalec

ja stosuje pod sukienkę obcisłą, bo mam figurę jabłka i obojętnie jakbym się odchudzała, super talii mieć nigdy nie będę, noszę gorset pod spód wtedy albo majtki takie do talii włażnie, zależy jaka sukienka. ogółem obie rzeczy kupiłam na telimena.pl, stwierdziłam że tego typu bieliznę to wolę z wyższej półki, a za takową uważam triumpha, ale na tej stronie i tak jest taniej. ogółem jestem zadowolona ze stosowania, ale jak mówię, czysto okazyjnie noszę, nie oszukuję potencjalnych mężczyzn na randkach raczej 😛 hehe

elizaca
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 27
    • Bywalec

ale na wielkie wyjżcia to można się przemęczyć:) ja pamiętam jak na studniówkę (kiedy to było…) kupiłam wczeżniej sukienkę i tuż przed okazało się, że się nie dopinam, taka bielizna była jedynym wyjżciem, aby się dopiąć, ale z tego co pamiętam, nie było tak źle z komfortem:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " bielizna korygująca"

Przewiń na górę