• Autor
    Odp.
  • Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Zmień dietę, już był o tym temat,a w bieżących bólach tabletki.

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Maku Polny ciepłe okłady? ja słyszałam o zimnych,żeby naczynie się kurczyły.

Pajka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Hehhe, dobra jestes zozolka 🙂 No rozkurczowe nie sa szkodliwe, bo nie dzialaja tak, jak przeciwbolowe. Nie znam sie na farmacji, ale wiem, ze sa bezpieczne. Tez polecam busco, sama stosuje i mimo, ze mowi sie, ze jest delikatny, to bardzo skuteczny.

karolinka_24
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 39
    • Bywalec

U mnie to najgorsze były dni przed okresem i też pierwszy dzień, zmiana diety nie pomogła, bo to wszystko były hormony i kwestie jajników, napięcie i ten tak zwany pms mnie prawie wykończyły, nospa to jak dla mnie wielka żciema nic nie pomaga, brałam kilka dni przed neofemin, by spadło to napięcie i zmeczenie, a pierwszego dnia ketonal,

zozolka
    Member
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

Z tymi okładami to owszem ciepłe pomagają, byle nie przesadzić bo moga być równie niebezpieczne jak gorąca kąpiel, no i żeby wam do głowy nie przyszło wygrzewać sie w solarium. Ja w chwilach zwątpienia robię sobie gorącej melisy, włącza ally mcbeall, wcinam busco i zaszywam sie pod kocem, żeby użmierzyć ból zanim tabletka zacznie działać stawiam sobie kubek z ową gorącą melisą na brzuch – oczywiżcie przez ubranie i koc, a nie na gołe ciało:) dla obolałych i dodatkowo zniechęconych polecam do wywaru łyżkę miodku…. mniam:) i żwiat staje się piękniejszy, bo zazwyczaj zapadam w błogi sen, a sen to najlepsze lekarstwo:)

Marlenqa33
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

Najgorszy jest pierwszy dzień. Wtedy zawszę umieram. Ale biorę buscopan i jest przez jakiż czas lepiej. Próbowałam też diety ale nie działało, podobnie jak masaży relaksacyjnych itp. i też nic 🙁

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Próbowałam też diety ale nie działało,

A ile czasu ona była?

marzyciell
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 5
    • Początkujący

wazne aby tabletki były rozkurczowe

mikiqu
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

ja miałam straszne bóle, gdy miałam anemię. Skręcałam się masakrycznie, nie mogłam ruszać i normalnie płakałam w poduszkę. Pomogło mi branie wit. B6 i kwasu foliowego. Moze przebadaj się na anemię? Ja w końcu mogę funkcjonować normalnie. Myżlałam że całe życie będe mieć bóle, ale teraz od roku nie mam praktycznie żadnych.

azja85
    Participant
    • Tematów: 4
    • Odp.: 85
    • Stały bywalec

Niektóre kobiety z natury mają silny pms, niestety tego się nie przeskoczy. Czasem po porodzie mija, a czasem się nie mało pms a po porodzie nadchodzi, tak czy siak często jest zapisywany vixpo włażnie na dolegliwożci tego typu. To są niby tylko tabletki antykoncepcyjne, ale tak mają rozłożone hormony, że są w stanie pomóc.

reddragon
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 469
    • Pasjonat

JA też łykam Vixpo 😉 ogólnie jak dostawałam okres to mdlałam, byłam totalnie nei do życia.
    Dopiero terapia hormonami mi pomogła

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ból miesiązkowy – PILNE !! pomóżcie…"

Przewiń na górę