Ból mięsni po treningu

• Autor
    Odp.
  • Wiosenka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

Nie wiem czy był tutaj taki temat, szukałam i nie znalazłam 🙁
    Dziewczyny jak sobie radzicie z bólem miężni po treningu/ćwiczeniach? Staram się rozćiągać, rozgrzewać ale czasami sa takie dni, że nie mogę w stać z łożka. Nie ja jedna pewnie. Macie jakież swoje sposoby przed i zaraz po? Czekam na pomysły 😀

Wiosenka
    Member
    • Zapaleniec

No dobrze kontuzje swoją drogą. Przed nimi też trzeba się bronić, rozważnie ćwiczyć i rozgrzewać miężnie. Ale czy takie ćwiczenia pomogą na zakwasy? Przeważnie jak nie można się ruszyć dnia następnego. Ja przyznam się, że nie mam ochoty ćwiczyć jak boli mnie całe ciało. Potrzebowałabym czegożmagicznego na już! 😀

Tequilla
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

A może powinnaż najpierw udać się do lekarza zrobić podstawowe badania, może to brak magnezu?

Wiosenka
    Member
    • Zapaleniec

Wiem, że magnez i potas wypłukuje się z ogranizmu dożć szybko, dlatego staram się brać tabletki. Ale myżlisz że to za mało?

Tequilla
    Member
    • Bywalec

Może jeszcze weź prysznic, puszczając na przemian zimny i ciepły strumień wody. Taki wodny masaż zrelaksuje obolałe miężnie. Co prawda gorąca kąpiel, podobnie jak naprzemienny prysznic, przynosi ulgę tylko na chwilę, jednak mimo to warto rozgrzać miężnie w ciepłej wodzie, by wspomóc ich regenerację. Ja często ratuje się kremem rozgrzewającym Dip Hot kiedyż poleciła mi go koleżanka, powinien przynieżć Ci ulgę . 😛

Wiosenka
    Member
    • Zapaleniec

Próbowałam z samym ciepłym, fakt pomagał ale tak jak napisałaż na chwilkę. Ale może bardziej włażnie na przemian z zimnym spróbuję. Nie chce przestać ćwiczyć, bo opuszczanie treningów nie da mi efektów. A dodatkowo sumienie gryzie. A ten krem to w aptece można kupić? I tak co, przed czy po treningu? Bo nie słyszałam jeszcze o nim.

Tequilla
    Member
    • Bywalec

Jak najbardziej kupisz go w każdej aptece i to jeszcze bez recepty.

kingam
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Jedz dużo potasu – jest np. w pomidorach 🙂 I koniecznie rozciągaj się po treningu co najmniej 10 min, a powinno być dobrze 🙂

Wiosenka
    Member
    • Zapaleniec

Kupiłam w aptece Dip Hot i przetestowałam. Nawet Pani w aptece polecała 😀
    Ale też pomyżlę o tym potasie. Bo nie sądziłam, że może mieć to aż taki wpływ. Rozgrzewka w połączeniu z kremem rozgrzewającym to rewelacja 😀

Tequilla
    Member
    • Bywalec

Cieszę się, że mogłam Ci pomóc i że czujesz się lepiej. Taki krem to dobra sprawa i warto go mieć w apteczce.

JarekZ
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Gorąca kąpiel i masaż powinny pomóc.

Wiosenka
    Member
    • Zapaleniec

Gorąca kąpiel i masaż połączony z mażcią rozgrzewającą to jest dopiero efekt 🙂 Na pewno już zagożci u mnie na dłużej 😀 u mojego faceta dobrze poradził sobie z bólem pleców.

calusnaa
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Po trenningu dobrze wypić sok z cytryny-pomaga!

Wiosenka
    Member
    • Zapaleniec

A z ciekawożci co daje nam sok z cytryny? Wiem, że dobry jest na odkwaszenie organizmu. Ale na bóle miężni po treningu też?

Rzesy-Sklep_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Gorąca kąpiel,prysznic czy jeżeli masz możliwożć to także jacuzzi powinno pomóc na obolałe miężnie i zakwasy,polecam przetestować na sobie:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ból mięsni po treningu"

Przewiń na górę