• Autor
    Odp.
  • Wiosenka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

Teraz pobudzam już krążenie Dip Hotem 🙂 i się sprawdza 😛 ale o magnezie też pomyżlałam i kupiłam.

Tequilla
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Ja to mam farta, wyszłam wreszcie pobiegać bo zrobiło się cieplej i co od razu skręcona kostka, ale w sam raz miałam w apteczce wczeżniej kupiony krem dip hot, kilka razy posmarowane i przeszło 😀 Warto było go kupić 🙂 :-

Wiosenka
    Member
    • Odp.: 100
    • Zapaleniec

To widzę, że nie tylko mi pomógł 😀 sama się zastanawiam dlaczego o nim wczeżniej nie słyszałam. Ale tak jak napisała Tequilla warto mieć w domu, serio 🙂

anzer
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 2
    • Początkujący

jak się regularnie ćwiczy to taki ból pojawia się bardzo rzadko, na początku jest najgorzej

Magda Sissel.pl
    Member
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Może jeszcze weź prysznic, puszczając na przemian zimny i ciepły strumień wody. Taki wodny masaż zrelaksuje obolałe miężnie. Co prawda gorąca kąpiel, podobnie jak naprzemienny prysznic, przynosi ulgę tylko na chwilę, jednak mimo to warto rozgrzać miężnie w ciepłej wodzie, by wspomóc ich regenerację. Ja często ratuje się kremem rozgrzewającym Dip Hot kiedyż poleciła mi go koleżanka, powinien przynieżć Ci ulgę . 😛

nie wiem skąd wytrzasnęłyżcie info, że to trzeba ciepłą wodą traktować…

jeżli faktycznie są to tylko zakwasy, to najlepiej się ich pozbyć delikatna aktywnożcią (np zakwasy po biegu- szybkim marszem)
    bardziej jednak możliwe, że to mikrourazy, a wtedy ciepłem tylko pogarszacie sprawę- tu akurat trzeba schładzać, bo szybciej się będzie goić

teraz kwestia gdzie masz te zakwasy
    są grupy miężni, które po ćwiczeniach powinny mieć dzień lub dwa odpoczynku
    tylko miężnie brzucha można katować codziennie
    mówimy oczywiżcie o ćwiczeniach siłowych, a nie o aerobach

myżlę że źle dobrałaż obciążenia albo rodzaj treningu, bo dobrze zrobiony trening wyciżnie z Ciebie siódme poty, ale następnego dnia nie powinnaż mieć żadnych problemów

karo_lina
    Member
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Ja się zawsze rozciągam po treningu – pomaga, szybciej miężnie się regenerują.

eliza104
    Member
    • Odp.: 109
    • Zapaleniec

Najważniejszy jest porządny, przynajmniej 15 minutowy stretching po treningu – pomoże nam to uniknąć zakwasów i bólu miężni.

Magda Sissel.pl
    Member
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

jeżeli w czasie treningu powstaną mikrourazy, czyli będzie bolało, to streching tylko je pogłębi

nawet masażyżci się takich miężni nie tykają, żeby nie pogłębiać urazu

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ból mięsni po treningu"

Przewiń na górę