• Autor
    Odp.
  • Zwyczajna
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 139
    • Zapaleniec

Socha w brzuduli wiocha? Wiesz, to że niej est to twój styl nie oznacza, że jest to brak stylu. Socha, jak i Paulina (dziewczyna Marka) są ubierane bardzo gustownie i jednoczesnie zupełnie inaczej.

guapa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 99
    • Zapaleniec

kazdy ma swoj styl. ale sa takie zestawy ktore w pracy nie przystoja. jak trampki do garnituru.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Socha w brzuduli wiocha? Wiesz, to że niej est to twój styl nie oznacza, że jest to brak stylu. Socha, jak i Paulina (dziewczyna Marka) są ubierane bardzo gustownie i jednoczesnie zupełnie inaczej.

nie wiem kim sa marek i jego dziewczyna, ale owszem: stylizacje sochy w brzyduli sa tragiczne. zero gustu.

Zwyczajna
    Member
    • Zapaleniec

😆 w takim razie nie wiesz co to jest gust

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

😆 w takim razie nie wiesz co to jest gust

na pewno nie to [usunięto_link]

to tez masakra…
    [usunięto_link]

bezguscie
    [usunięto_link]

panterka do biura?
    coz…chyba na kicz party…
    [usunięto_link]

a tooo no sorry [usunięto_link]

dosyc dlugo pracowalam jako stylistka. pod tym bym sie nie podpisala.

the quene
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 252
    • Zapaleniec

parvati, nie mam pytań. 😆 Padłam. 😆

śledziłam tę dyskusję, jednak nie byłam w stanie przemóc się, aby obejrzeć choć jeden odcinek „Brzyduli”, celem wyrobienia sobie opinii. Dzięki Tobie mam już jasnożć.

Jeżli ktoż uważa, że powyższe zdjęcia to elegancja….. Chyba na uroczystożci 50-lecia koła gospodyń wiejskich.

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Się wtrącę 😈

O nie! Violetta Kubasińska z całą pewnożcią nie jest ubrana elegancko!
    Owszem,zdarzają się odcinki,w których jest ubrana jak człowiek,ale myżlę,ze postać grana przez Sochę z założenia ma byc przerysowana-taka modna i trendy na siłę 😉
    W każdym razie ja bym się tak do pracy nie ubrała…chyba,że pracowałabym w cyrku 😛

guapa
    Member
    • Zapaleniec

mowia ze o gustach sie nie dyskutuje 😉 ale zgadzam sie ze jesli to zdjecie sochy przedstawia kogos modnego to chyba stylisci nie sa na czasie. cyrk a nie elegancja. proponuje obejrzec choc jeden odcinek brzyduli amerykanskiej. tam amadna jak i whilmina to sa ikony mody.

parvati
    Member
    • Guru

a jesli ktosa uwaza, ze przerysowana, karykaturalna stylizacja tej postaci to szczyt dobrego smaku…przykre.

Zwyczajna
    Member
    • Zapaleniec

Postać Sochy jest przerysowana, nie nadaje się do poważnego urzędu, ale do firmy w jakiej pracuje w serialu jasne, że tak. Nie sądzę, żeby jej stroje były szczytem dobrego smaku, bo bardzo wygórowane okreżlenie. Są zabawnie, luźno i gustownie połączone.

[usunięto_link] Pauliny styl mi się podoba.

A co do panterki w urzędzie, nie rozumiem zastrzeżeń.

the quene
    Member
    • Zapaleniec

Dopiero co pisałaż, że jest „bardzo elegancka” oraz „bardzo gustownie ubrana”. Zdecyduj się.

Poza tym dobry gust nie zależy od miejsca w którym się pracuje. Nie ma znaczenia czy to ministerstwo czy sklep. Jeżli ma się klasę, to się ją ma. Proste.

Jeżli nie widzisz nic złego w panterce do biura, to widocznie Tobie akurat nie było dane mieć klasę.

Zwyczajna
    Member
    • Zapaleniec

@the quene wrote:

Dopiero co pisałaż, że jest „bardzo elegancka” oraz „bardzo gustownie ubrana”. Zdecyduj się.

elegancja może iżć w parze z wyglądem ” na luzie”. Że jest gustownie ubrana także podtrzymuje 🙂 Nie muszę się decydować.

Poza tym dobry gust nie zależy od miejsca w którym się pracuje. Nie ma znaczenia czy to ministerstwo czy sklep. Jeżli ma się klasę, to się ją ma. Proste.

Ameryki nie odkryłaż 😆 Ale dobry gust to nie to samo co różne style. Wszędzie należy wyglądać gustownie, ale ubiór dres + adidasy nie pasuję do biura a do sklepu już tak.

@the quene wrote:

Jeżli nie widzisz nic złego w panterce do biura, to widocznie Tobie akurat nie było dane mieć klasę.

Może nie było dane, ale mieć ją mam. Rozumiem, że tobie panterka może kojarzyć się tylko z kiczowatymi kurteczkami nastolatek na styl Galerianek, ale jest panterka i panterka. Dodatki czy ciuchy w panterkę mogą być wyjątkowo eleganckie.

the quene
    Member
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Ameryki nie odkryłaż 😆 Ale dobry gust to nie to samo co różne style.

Oczywiżcie, że to nie to samo, wystarczy spojrzeć na Twoją idolkę z serialu. Ma styl – kiczowaty, który z dobrym gustem nie ma nic wspólnego. Dla Ciebie chyba więc jest to Ameryka

[usunięto_link] wrote:

Dodatki czy ciuchy w panterkę mogą być wyjątkowo eleganckie.

Zgoda, Anne Bancroft* wyglądała genialnie w płaszczu w panterkę. Jednak nie zmienia to faktu, że niniejszy temat traktuje o elegancji wyznaczanej przez firmowy dress code. W koszuli czy żakiecie w panterkę wyglądałabyż jak nieprofesjonalna panienka, która swój styl kopiuje z „Pani domu”.

[usunięto_link] wrote:

Że jest gustownie ubrana także podtrzymuje 🙂

I co Ty masz? Klasę? Chyba nawet osiem klas. 😆

*Tu: [usunięto_link]
    możesz sprawdzić kim była Anne Bancroft. Tak, żebyż nie czuła się zagubiona w dyskusji.

parvati
    Member
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Postać Sochy jest przerysowana, nie nadaje się do poważnego urzędu, ale do firmy w jakiej pracuje w serialu jasne, że tak. Nie sądzę, żeby jej stroje były szczytem dobrego smaku, bo bardzo wygórowane okreżlenie. Są zabawnie, luźno i gustownie połączone.

[usunięto_link] Pauliny styl mi się podoba.

A co do panterki w urzędzie, nie rozumiem zastrzeżeń.

szczegolnie zdjecie, ktore wkleila warn…strasznie gustowne 😆

guapa
    Member
    • Zapaleniec

jakiegos mam pecha bo mi sie akurat zdjecia na tej stronie nie laduja i nie moge sobie popatrzec…

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " business casual czyli co nosic w pracy…"

Przewiń na górę