Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 30 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rencia
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

O i to o czym napisała Marianella – dodać do diety ryby, lepsze mięso ryb niż tłuste steki 🙂 na zdrowie 🙂

tania
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Dodatkowo można spróbować zielonej herbatki, oczyszcza organizm z toksyn. Polecam różne smaki z http://www.dolinaherbaty.pl na przykład. Radzę kupować sypaną nie w szszetkach i poczytac o tym jak prawidłowo parzyć.

violcia83
    Członek
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Oprócz zielonej proponuje jeszcze czerwoną herbatkę. Na początku nie wszystkim odpowiada smak, ale jak już się przyzwyczaisz to innej herbaty nie będziesz chciała pić. Do wyboru są różne smaki

Rencia
    Członek
    • Tematów: 9
    • Odp.: 480
    • Pasjonat

A czy z zieloną nie jest tak, że oczyszcza dodatkowo z toksyn organizm jak się stosuje ją dłużej wraz z odpowiednią dietą? To w sumie też przydatne, ale od czasu do czasu chyba.

Marika250
    Uczestnik
    • Tematów: 4
    • Odp.: 187
    • Zapaleniec

Włażnie zmieniłam swoje nawyki żywieniowe i ubyło mi już 4kg w ciągu miesiąca. Zgadzam się z tym co zostało już tu napisane. Działa 🙂

kolorowa
    Członek
    • Odp.: 14
    • Bywalec

ja znalazłam coż takiego: http://dietakopenhaska.net.pl/2012/01/05/wypal-tluszcz-papryczka/ już jakiż czas temu. Sprawdziłam tą metodę jedząc przez tydzień codziennie na obiad ryż z ostrym sosem i mam taki wniosek:
    czuje się bardziej żywa, mniej ospała, jednak żadnej różnicy w wadze nie zauważyłam, wydaje mi się, że ilożć tego związku, którą trzeba by przyjąć żeby miała jakież sensowne działanie jest zbyt duża, żeby udźwignąć to człowiek.

Jednak zauważyłam, że ryż dobrze się trawi,polecam więc Tobie lekkie dania i ruch 🙂

Pindol
    Członek
    • Odp.: 63
    • Stały bywalec

Szacun dla stosujących dietę Kopenhaską- trzeba być hardcorem żeby przeżyć 14 dni jedząc co zalecają..

Pindol
    Członek
    • Stały bywalec

@Pindol wrote:

Szacun dla stosujących dietę Kopenhaską- trzeba być hardcorem żeby przeżyć 14 dni jedząc co zalecają..

Mówię o tych małych ilożciach jedzenia oczywiżcie ;P

aisoglam
    Członek
    • Odp.: 64
    • Stały bywalec

Najlepsze są gotowane warzywa na parze i trzeba unikać węglowodanów.
    I najważniejsze : codziennie rano gotowana owsianka – skutek murowany

Pindol
    Członek
    • Stały bywalec

No o owsiance słyszałam, że to ponoć dobra rada.
    A jakie warzywa się najszybciej gotuje i da się je jeżć bez jakiejż obróbki ? ogólnie jak sobie je przyrządzać ??

Pogas_pl
    Członek
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Podstawowym założeniem odchudzania jest utrzymanie tak zwanego ujemnego bilansu energetycznego. Oznacza to, że aby schudnąć, powinniżmy zjadać w ciągu dnia mniej kalorii niż spalamy. Aby uzupełnić niedobór kalorii, nasz organizm sięgnie po energię zgromadzoną w tłuszczu i spali go.

pumpkin
    Członek
    • Tematów: 7
    • Odp.: 285
    • Zapaleniec

@Pindol wrote:

@Pindol wrote:

Mówię o tych małych ilożciach jedzenia oczywiżcie ;P

o kopenhaskiej akurat chyba nikt nie pisał, tylko link ze strony o takiej nazwie pochodzi, ale muszę się z Tobą zgodzić – to masakra jakaż jest! W ogóle głupota straszna, jak zresztą każda dieta eliminacyjna. Grunt to odżywiać się tak, żeby dostarczyć wszystkich witamin etc, także tych rozpuszczalnych w tłuszczach – automatycznie więc tłuszcze też należy przyjmować (tylko w odpowiedniej formie, jak już pisałam – olej rożlinny, a nie smaluszek 😉 )

czekoladka23
    Członek
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

ja tez stosuje…schudlam 6 kg w 2 miesiace, duzo wody, duzo warzyl, zero sosow do obiadu, mieso gotowane pieczone w piekarniku, nigdy na oleju.
    spacery, zero slodyczy i fast foodow, zdrowe nawyki wystarczy wprowadic na stale waga spadnie i nie wroci… tylko nie wolno wracac do tego co bylo

E-salem_pl
    Członek
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Przede wszystkim regularne posiłki. To bardzo wazne. Lepiej jeżc więcej a regularnie niż mniej raz czy dwa dziennie. Poza tym dużo wody pij.

Zezowata
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 67
    • Stały bywalec

Ja bym postawiła głównie na ruch i ograniczenie jedzenia – w sensie nie rezygnuje z makaronów zy pieczywa białego,b bo organizm potrzebuje wszystkiego! jedz 5 osiłkow dziennie, małych ibez dojadania pomiedzy.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 30 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę