- AutorOdp.
- 12 kwietnia 2009 at 14:06
Witam
Mam pytanie co jest najlepsze na schudnięcie Aqua aerobic ,Siłownia czy basen…..??13 kwietnia 2009 at 08:14Ja stawiam na basem, ale na aktywny basen. Sama często pyływam i jestem zadowolona ze swojej sylwetki. Zaletą pływania jest to, że w jednym czasie korzysta się ze wszystkich partii miężni, a nie tylko tych ćwiczonych.
13 kwietnia 2009 at 11:32Ja polecam jazdę na rolkach dla tych którzy mają problem z dolnymi partiami i brzuszkiem 😉
Sama straciłam z 2kg przez wieczorną jazdę na rolkach..A co do diet…
Stosowała może któraż tą diete co była w kwietniowym JOY’u ❓ 🙄14 kwietnia 2009 at 12:47Dziękuje bardzo za odp :)i jeszcze mam pytanie czy siłowania też pomaga na schudnięcie czy nie za bardzo?
14 kwietnia 2009 at 19:46to chyba zależy jakie ćwiczenia… jeżli pobiegasz sobie na bieżni alno rowerek stacjonarny to jak najbardziej sporo spalisz… ale ćwiczenia siłowe to raczej na miężnie są…
wiesz… coż schudniesz na pewno, bo na siłowni sporo się wymęczysz, a lepszy taki ruch niż żaden 😉od tamtej pory ćwiczę sporo w domu, bieganie, do tego plusssz up dla wzmocnienia, doping męża i mam nadzieję ze będzie dobrze
ja też od jakiegoż czasu ćwiczę wyłącznie w domu, no i biegam poza nim i jeżdzę na rowerze 😉 efekty jakież są, wiec każdy ruch pomaga 😉
15 kwietnia 2009 at 13:36Nic nie jest na schudnięcie lepsze niż aeroby! Aeroby te ćwiczania jakby „ruchowe” typu rowerek,bieznia,stepper,orbitrek,suche wiosła…
Tylko tak najszybciej i najefektywniej spala się tłuszcz! A jak sie robi jeszcze aeroby interwałami to w ogóle kilogramy lecą… Do tego trening siłowy na wyrzeźbienie i super! A więc siłownia…Od bardzo dawna chodzę na siłownię-codziennie! Od tego tygodnia w 4dni tygodnia chodze dodatkowo rano na godzinke samych aerobów a wieczorem normalny,codzienny siłowy trening! Co prawda nie zaczęłam siłowni po to,żeby schudnąć tylko aby się wyrzeźbić ale mam ciało o takich kaształatach,że żaden aerobik ani nic nie da takich efektów! W treningu siłowym to Ty decydujesz cz jeszcze podrzeźbić nogi czu już wystarczy i tylko trening na utrzymanie a moze jeszcze podkreżlić ramiona,barki,plecy… Aerobik jest ogólno rozwojowy a trening siłowy ukierunkowany-w razie co służę pomoca co do treningów itp…
jak dobrze pójdzie to za dwa latka jak się już wyrzeźbie na maxa zaliczę debiuty na Mistrzostwach w Fitness sylwetkowym!29 kwietnia 2009 at 10:26Oczywiżcie samozaparcie a do tego grono osób które będą cie wspierały w dążeniu do celu, ja biorę udział w konkursie [usunięto_link] , znalazłam tam wsparcie oraz mnóstwo porad dotyczących odchudzania, wiele ciekawych diet tj. dieta żółta czy czekoladowa, warto spróbować.
29 kwietnia 2009 at 15:22dieta czekoladowa? brzmi ciekawie 😉 to chyba coż dla mnie 😉
3 maja 2009 at 20:03popieram, na schudnięcie najlepsze są:
ruch + dieta (małe posiłki, dużo błonnika, warzyw i owoców, zero słodyczy) + sporo niegazowanej wody mineralnej + suplementy diety.
co do tych ostatnich, to ja raczej nie mam dużego dożwiadczenia. ostatnio nawet myżlałam, żeby sobie kupić taki jeden preparat slim 15, co w 15 dni pomaga zgubić zbędne kilogramy, ale jeszcze się nie zdecydowałam. a może ktoż już go stosował i mógłby coż napisać?5 maja 2009 at 09:05No tak, ale nie zawsze jest czas,żeby się dobrze rozruszać. Mi natomiast marzy się płaski brzuch. Do tego jednak trzeba się ostro przyłożyć. Znacie może jakież ćwiczenia na płaski brzuch? Oczywiżcie mam już w swoim planie trningowym brzuszki, rowerek i nożyce pionowe i poziome. Ale może znacie jakież wygibasy mniej tradycyjne – dla odmiany? 8)
6 maja 2009 at 17:21a póbowałaż aerobicznej 6 weidera?
6 maja 2009 at 20:44Albo ABS II-mocniejsze!
7 maja 2009 at 18:35na schudniecie najlepsze sa cwiczenia i duzo aktywnego seksu ;p do tego chyba nie trzeba sie przymuszac ;p
7 maja 2009 at 18:58[usunięto_link] wrote:
na schudniecie najlepsze sa cwiczenia i duzo aktywnego seksu ;p do tego chyba nie trzeba sie przymuszac ;p
fakt sex też jest dobrą formą aktywnożci…
kiedyż czytałam o samotnej dziewczynie, która żeby schudnąć uprawiała sex z wszystkimi co chcieli 😯 ale to nie o to nam tu chodzi :poczywiżcie wszyscy wiemy co należy zrobić, żeby schudnąć, wiemy co jeżć, wiemy że istnieją odpowiednie kosmetyki, tabletki, herbatki, zabiegi… gorzej z realizacją, także najważniejsza jest jednak silna wola!
ostatnio się dowiedziałam o treningu interwałowym.. i dziż mi się też przypomniało, że miałam kolegę który biegał w ten sposób i naprawdę dużo schudł! jak się dowiem czy faktycznie tak to działa to napisze ! 😆
8 maja 2009 at 15:39co do interwału, to kiedyż się ćwiczenia u mnie w fitness clubie nazywały interwał i były mocno wyczerpujące – kilka razy na nich byłam i dawali niezły wycisk. no i powiem wam, że się skusiłam na tę kurację slim 15, za jakież 12 dni napiszę jak efekty i mam nadzieję, że będą spektakularne 🙂
- AutorOdp.