Wy艣wietlanie 14 wpis贸w - od 16 do 29 (z 29 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    rusalka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

napisze cos dla przykladu choc to troche offt moi znajomi mieszkali razem przed slubem i jak poszli do spowiedzi przed ich slubem ksiadz nie dal rozgrzeszenia chlopakowi dlatego ze mieszkali razem i musial isc do innej parafi wydaje mi sie ze ksieza to juz nie maja do czego sie przyczepiac….

Magdus
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 582
    • Zas艂u偶ony

呕eby zamieszka膰 razem, to te偶 trzeba mie膰 mo偶liwo偶ci. Niekt贸rym musi wystarczy膰 zwyk艂e pomieszkiwanie co jaki偶 czas 馃槙

Zielonooka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Jasne, 偶e nie ka偶dy, ma , ale ja te偶 by艂am na odleg艂o偶膰, potem pomieszkiwa艂am, teraz mieszkam i widz臋 ogromn膮 r贸偶nic臋. Ale 偶ebym mieszka艂a z facetem ja wyjecha艂am na studia do obcego miasta i on z miasta, w kt贸rym studiowa艂 i pracowa艂 przeni贸s艂 si臋 ze mn膮 do tego nieznanego, wi臋c te偶 艂atwo nie by艂o.

kimmuriel
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 7
    • Odp.: 150
    • Zapaleniec

@rusalka wrote:

napisze cos dla przykladu choc to troche offt moi znajomi mieszkali razem przed slubem i jak poszli do spowiedzi przed ich slubem ksiadz nie dal rozgrzeszenia chlopakowi dlatego ze mieszkali razem i musial isc do innej parafi wydaje mi sie ze ksieza to juz nie maja do czego sie przyczepiac….

Albo uznajesz jakie偶 zasady albo nie. Ksi膮dz sta艂 na stra偶y zasad. Aczkolwiek na miejscu ksi臋dza rozgrzeszy艂bym i zrobi艂 kazanie morlane. Takie 偶ycie.
    Ja za to s艂ysza艂臋m setki opowie偶ci o ludziach co zamieszkali razem przed 偶lubem i na dobre im to nie wysz艂o.Ale ka偶dy ma sw贸j rozum.

Magdus
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 582
    • Zas艂u偶ony

@Zielonooka wrote:

Jasne, 偶e nie ka偶dy, ma , ale ja te偶 by艂am na odleg艂o偶膰, potem pomieszkiwa艂am, teraz mieszkam i widz臋 ogromn膮 r贸偶nic臋.

No to ja si臋 domy偶lam, 偶e r贸偶nica jest 馃檪
    W sumie to Wam zazdroszcz臋 馃槙 Te偶 bym chcia艂a pogodzi膰 nasze obowi膮zki, ale niestety nie udaje si臋 i nie widz臋 ju偶 偶adnego pomys艂u 馃槙 Pozostaje chyba tylko przetrwa膰 tak jeszcze 2,5 roku 馃槙

Katie
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 1
    • Odp.: 585
    • Zas艂u偶ony

co si臋 zmienia po 偶lubie? s臋k w tym, ze u wielu par nic, bo np przed slubem ju偶 ze sob膮 mieszkali… sprowadza to 偶lub, do czystej formalno偶ci, zalegalizowania tego wsp贸lnego mieszkania.. chyba nie o to jednak chodzi. Dlatego ja jestem przeciwniczk膮 mieszkania wsp贸lnego przed 偶lubem.

Zielonooka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

a co si臋 ma zmieni膰, nagle masz mocniej kocha膰?

parvati
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

zalegalizowaniem wspolnego mieszkania nie jest malzenstwo, ale sprawy meldunkowe.

sama mieszkam z moim facetem juz dlugo, wspolne konto, wspolne zycie…po slubie nie zmieniloby sie nic.

jesli zas chodzi o pojawiajace sie problemy, to nie maja one nic wspolnego z bekaniem, pierdzeniem czy pluciem do zlewu…swoja droga…ciesze sie, ze mama wychowala mojego chlopca na tyle dobrze, ze nie zachowuje sie jak swinia i do wyzej wspomnianego zlewu nie pluje.

perelka85
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 32
    • Bywalec

A mo偶e my zmieniamy si臋 po 偶lubie? Nie pomy偶la艂y偶cie o tym?

lajlab
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Ja tam nie zauwa偶y艂em jaki偶 zmian wielkich ale mieszka艂em z moj膮 偶on膮 przed 偶lubem

sylwia441
    Cz艂onek
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Oj wszystko si臋 zmienia. Ale c贸偶 da si臋 wszystko zrealizowa膰 . Ale to ju偶 przyzwyczajenie,.

milenka450
    Cz艂onek
    • Odp.: 22
    • Bywalec

Moim zdaniem wszystko si臋 zmienia jest inaczej, nudzimy si臋 sobie bo jeste偶my za blisko siebie, a cz艂owiek potrzebuje troch臋 samotno偶ci tak偶e.

filipinka40
    Cz艂onek
    • Odp.: 20
    • Bywalec

Jest takie przyzwyczajenie wi臋ksze i zmienia si臋 podej偶cie do siebie.

lisabera
    Cz艂onek
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Czy ja wiem czy si臋 co偶 zmienia, jak si臋 mieszka艂o przed 偶lubem razem to niewiele… alle jak pojawia si臋 male艅stwo to ju偶 s膮 du偶e zmiany:D

Wy艣wietlanie 14 wpis贸w - od 16 do 29 (z 29 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋