• Autor
    Odp.
  • Malinka
    Member
    • Tematów: 31
    • Odp.: 527
    • Zasłużony

Ja zawsze opalam sie na nago w solarium. Nie nawidze jasnych sladow, wyglada to okropnie i malo seksownie.

Divay
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 224
    • Zapaleniec

ja sie opalam bez niczego i jakoż nigdy mi nic nie było…

kajdaaa
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

Ja również opalam się nago ale zakładam dziwne nalepki na powieki 🙂

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

Ja na solarium zbyt czesto nie chodze, jak ide- opalam sie nago.
    tez boje sie troche tych skutkow ubocznych, mam wrazliwą skore (mialam wycinane znamie) i zawsze po solarium mnie wszystko szczypie.. Ale z drugiej strony bladożć jest jeszcze gorsza.
    Mam to szczescie, ze nie mam typowo bladego odcienia skory..

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

o taaak… bladożć jest duuużo gorsza… np. od takiego tam raka skóry albo zmarszczek między cycami… 🙄

Assha
    Member
    • Maniak

o taaak… bladożć jest duuużo gorsza… np. od takiego tam raka skóry albo zmarszczek między cycami…

tygrysku, nie wiedzialam, ze aż tak cięzkie masz skutki uboczne po solarium… Wspolczuje

hah!

tygrysek
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 1080
    • Maniak

och jakaż ty błyskotliwa…

nie mam takich skutków i nie będę mieć. mam jasną skórę… ale zdabaną i pasującą do całokształtu.

bez złożliwożci. no pomyżl. sama piszesz że miałaż wycięte znamie. po solarce skóra cię piecze. a mimo to się katujesz.
    nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jakim cudem bladożć może być gorsza od przesuszanej, katowanej promieniami w ten sposób skóry.

poza tym na rynku jest mnóstwo samoopalaczy. dermatolodzy od dluższego czasu ryczą że solarium jest niezdrowe… a ja dzień w dzień wysłuchuję od pind w robocie: „ojej… chyba o dwie minuty za długo byłam pod lampami… bo wiesz, na stojące poszlam… no i zobacz… tu mi się łuszczy skóra…”

z resztą… co mnie czyjaż skóra obchodzi… wasz wybór…

Assha
    Member
    • Maniak

Całkowicie się z Toba zgadzam, lecz nie sadze, abym katowala sie na solarium lub chodzila o „2 min za duzo” oszczedzam skore, chodze na solarke przed imprezami tj jak wesela, bale, sylwesry, wczesniej studniowka, czasem dlatego, ze po prostu mam ochote. jeszcze nigdy sie nie „zjarałam” i nie narzekam, skora piecze mnie, bo nie jest przywykla do tych lamp, takze mysle, ze nie udała Ci sie ocena mojej osoby i podejscia do solarium..

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

no ja tez opalam sie nago. moze to i glupota – bo pewnie za 10 lat bede plakac jak juz sie zrobie cala pomarszczona, ale przyznam szczerze ze czuje sie duzo atrakcyjniej jak sie calutka opale na solarium – lacznie z tyleczkiem i piersiami. no dodam tylko ze nie chodze niewiadomo jak czesto na to solarium i wlasciwie to zaczelam w tym roku dopiero lazic… teraz juz sobie nie wyobrazam zebym miala lazic taka blada przez zime po tym swiecie;)

Alexandraa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Ja zawsze opalam sie na nago w solarium. Nie nawidze jasnych sladow, wyglada to okropnie i malo seksownie.

Dokładnie, zgadzam się z Tobą. Jak już się opalać na solarce to bez niczego – to jest sexy bo białe placki mi się nie podobają.

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

Dla mnie solarium to …. droga do przedwczesnych zmiarszczek – nie dziekuję.
    Wole dobre kremy i balsamy samoopaląjace. Swoja drogą – opalać się w staniku ?????? Idiotyczny pomysł – na plaży to kumam – pełno ludzi więc można mieć opory, ale w solarium ??? No chyba że masz podejrzenia, że ktoż Cię podgląda 🙂

czokolate
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

a ja nakładam sobie na sutki albo płatki kosmetyczne albo te naoczniki 🙂 nie wiem czy mnie to uchroni ale wolę jakoż się zabezpieczyć (a raczej moje sutki) 🙂

Alexandraa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 351
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

Dla mnie solarium to …. droga do przedwczesnych zmiarszczek – nie dziekuję.
    Wole dobre kremy i balsamy samoopaląjace. (…)

Ja już wypróbowałam balsamy brązujące – nie dziękuję. Złaziło mi to później płatami, wyglądałam jakbym się nie myła przez pół roku, nawet peeling nie chciał usunąć resztek.

Zdecydownie wole solarium. Oczywiżcie bez przesady – nie mam amiaru sie spalać tam na popiół. 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " czy na solarium mozna…??"

Przewiń na górę