- AutorOdp.
- 9 sierpnia 2007 at 17:45
Chciałąbym z ciekawożci zapytać się czy odżywiam się prawidłowo i czy jem tyle ile powinnam, dodam, że mam 16 lat i jetsem szczupła i przedstawię mój przykładowy (dzisiejszy) jadłospis:
śniadanie:
jedna naprawdę duża kanapka z chleba razowego z twarożkiem, pomidorem i rzodkiewką, kawa z mlekiemObiad:
8 dużych pierogów ruskich polanych tłuszczemDeser:
3 nektarynkiKolacja:
2 (te naprawdę duże:) ) kromki chleba razowego z serem żółtym, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem i majonezem
koktajl malinowy ok. 200 mlDo tego w ciągu dnia piję soki o różnych smakach:)
Jest jeszcze jedna sprawa, bo nie mam okresu włażnie od pół roku, bo zaczęłam się odchudzać jakież pół roku temu… I nie wiem co powinnam jeżć żeby okres powrócił? Może mi ktoż podać przkładowy jadłospis? Byłam już u gin… kazała jeżć wszystko, ale co to jest to „wszystko”??
Proszę o odpowiedź….
9 sierpnia 2007 at 17:46Dodam jeszcze, że ważę 54 kg i mam 173 cm wzrostu
9 sierpnia 2007 at 19:29Odżywiasz się w sam raz 😀
No i waga jest proporcjonalna do wzrostu 😀 Tak trzymać 😀10 sierpnia 2007 at 07:14Tez tak mysle. Tylko jezeli chodzi o sniadanie to powinnas zjesc troszke wiecej, bo sniadanie to najwazniejszy posilek dnia. Moze ze 2 kromeczki ? 😉
10 sierpnia 2007 at 19:04Ok, a co z tym brakiem miesiączki?
11 sierpnia 2007 at 07:11?? proszę o odpowiedź
11 sierpnia 2007 at 10:23Hmmm no to dziwne jest trochę… w moim przypadku okres zanikł dopiero kiedy wogóle przestałam jesć,ale unormowało sie wszystko jak tylko zaczęłam ponownie wcinać papu 🙂 Jedz normalnie,bez jakis głupich wyżeczeń a wszystko pownno wrócić do normy 🙂
11 sierpnia 2007 at 14:57Oki, dziękuję żlicznie 🙂
11 sierpnia 2007 at 20:40czytalam co napisalas otoz odzywiasz sie zle , wazysz malo i chcesz schudnac? kanapeczki itd to wcale nie jest dobre odzywianie!!!
miesiaczki brak bo sie odchudzasz proste i logiczne!!!
moja droga gdzie tu jest bialko i zdrowe tluszcze??
wegl z chleba to nie jest dobre rozwiazanie.11 sierpnia 2007 at 20:42sniad , obiad i kolacja i tyle?
11 sierpnia 2007 at 20:58Dokładnie jak poprzedniczka. Owocowe „soki” możesz żmiało zastąpić colą – tyle samo cukru a sztuczne witaminki i tak niewiele dają. Możesz sobie równie dobrze kupić w tabletkach i wrzucić do coli. 🙂 Pierogi ruskie to już zupełnie nieporozumienie.
11 sierpnia 2007 at 21:01cola jest niezdrowa i w dodatku jest gazowana !!! ja tu widze wiele błedow zywieniowych nie d**** sie ze org szwankuje!
12 sierpnia 2007 at 13:59Więc podajcie mi proszę przykładowy jadłospis jaki powinnam wprowadzić w życie… Co powinnam głównie jadać?
12 sierpnia 2007 at 14:05no na moje oko to wazysz w sam raz i nie powinnas sie odchudzac bo nie masz zczego :):):)a zdrugiej strony to jesli sie odchudzasz to moim zdaniem za duzo jesz,nie mozesz takich mieszanek robic.zamiast 3 nektarynek zjedz 3 marchewki lub jablka bo one regululuja prace jelit
12 sierpnia 2007 at 17:22Ja sie nie odchudzam, pytam tylko czy prawidlowo sie odzywiam… niech ktos mi poda jakis przykladowy, odpowiedni jadlospis na to zebym jadla zdrowo i dostala ten okres:/
- AutorOdp.