Czy odżywiam się prawidłowo? Czy jem za dużo?

• Autor
    Odp.
  • anytram_tenog
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Chciałąbym z ciekawożci zapytać się czy odżywiam się prawidłowo i czy jem tyle ile powinnam, dodam, że mam 16 lat i jetsem szczupła i przedstawię mój przykładowy (dzisiejszy) jadłospis:

śniadanie:
    jedna naprawdę duża kanapka z chleba razowego z twarożkiem, pomidorem i rzodkiewką, kawa z mlekiem

Obiad:
    8 dużych pierogów ruskich polanych tłuszczem

Deser:
    3 nektarynki

Kolacja:
    2 (te naprawdę duże:) ) kromki chleba razowego z serem żółtym, pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem i majonezem
    koktajl malinowy ok. 200 ml

Do tego w ciągu dnia piję soki o różnych smakach:)

Jest jeszcze jedna sprawa, bo nie mam okresu włażnie od pół roku, bo zaczęłam się odchudzać jakież pół roku temu… I nie wiem co powinnam jeżć żeby okres powrócił? Może mi ktoż podać przkładowy jadłospis? Byłam już u gin… kazała jeżć wszystko, ale co to jest to „wszystko”??

Proszę o odpowiedź….

anytram_tenog
    Member
    • Początkujący

Dodam jeszcze, że ważę 54 kg i mam 173 cm wzrostu

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Odżywiasz się w sam raz 😀
    No i waga jest proporcjonalna do wzrostu 😀 Tak trzymać 😀

Czerwona
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 783
    • Zasłużony

Tez tak mysle. Tylko jezeli chodzi o sniadanie to powinnas zjesc troszke wiecej, bo sniadanie to najwazniejszy posilek dnia. Moze ze 2 kromeczki ? 😉

anytram_tenog
    Member
    • Początkujący

Ok, a co z tym brakiem miesiączki?

anytram_tenog
    Member
    • Początkujący

?? proszę o odpowiedź

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Hmmm no to dziwne jest trochę… w moim przypadku okres zanikł dopiero kiedy wogóle przestałam jesć,ale unormowało sie wszystko jak tylko zaczęłam ponownie wcinać papu 🙂 Jedz normalnie,bez jakis głupich wyżeczeń a wszystko pownno wrócić do normy 🙂

anytram_tenog
    Member
    • Początkujący

Oki, dziękuję żlicznie 🙂

Jovita
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

czytalam co napisalas otoz odzywiasz sie zle , wazysz malo i chcesz schudnac? kanapeczki itd to wcale nie jest dobre odzywianie!!!
    miesiaczki brak bo sie odchudzasz proste i logiczne!!!
    moja droga gdzie tu jest bialko i zdrowe tluszcze??
    wegl z chleba to nie jest dobre rozwiazanie.

Jovita
    Member
    • Pasjonat

sniad , obiad i kolacja i tyle?

mythbuster
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 205
    • Zapaleniec

Dokładnie jak poprzedniczka. Owocowe „soki” możesz żmiało zastąpić colą – tyle samo cukru a sztuczne witaminki i tak niewiele dają. Możesz sobie równie dobrze kupić w tabletkach i wrzucić do coli. 🙂 Pierogi ruskie to już zupełnie nieporozumienie.

Jovita
    Member
    • Pasjonat

cola jest niezdrowa i w dodatku jest gazowana !!! ja tu widze wiele błedow zywieniowych nie d**** sie ze org szwankuje!

anytram_tenog
    Member
    • Początkujący

Więc podajcie mi proszę przykładowy jadłospis jaki powinnam wprowadzić w życie… Co powinnam głównie jadać?

dan024
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 232
    • Zapaleniec

no na moje oko to wazysz w sam raz i nie powinnas sie odchudzac bo nie masz zczego :):):)a zdrugiej strony to jesli sie odchudzasz to moim zdaniem za duzo jesz,nie mozesz takich mieszanek robic.zamiast 3 nektarynek zjedz 3 marchewki lub jablka bo one regululuja prace jelit

anytram_tenog
    Member
    • Początkujący

Ja sie nie odchudzam, pytam tylko czy prawidlowo sie odzywiam… niech ktos mi poda jakis przykladowy, odpowiedni jadlospis na to zebym jadla zdrowo i dostala ten okres:/

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy odżywiam się prawidłowo? Czy jem za dużo?"

Przewiń na górę