- AutorOdp.
- 22 sierpnia 2007 at 19:30
jaka wiedza? Przed chwilą to ty nie wiedziałaż że każdy węglowodan jest rozbijany w procesie hydrolizy na glukozę w organiżmie.
22 sierpnia 2007 at 19:38wiesz akurat to kazdy glupi wie totez to napisalam wiec kto tu jest debilem skoro wypowiedzi nawet dobrze nie rozumiesz!!! wypraszam sobie takie wyzywanie , prosze o komentarz innych osob co sadza o naszych wiad i o twoim slabym punkcie bo kazdy kto nie ma racji od razu sie oburza tak jak ty nie masz zadnych tez zeby podwarzyc moja osobe. W dodoatku chyba jednak jestes gimnazjalista stwierdzam ze slow jakie kierujesz do mnie.
22 sierpnia 2007 at 21:25[usunięto_link] wrote:
prosze o komentarz innych osob co sadza o naszych wiad
nie posiadam takiej wiedzy co by mogła ocenic wasze wiadomożci, ale jaki do licha sens ma wykłócanie się na forum gdzie kazdy ma prawo do swojego zdania i przekazywania zdobytej wiedzy, a czy odborca z niej skorzysta czy też nie to juz jego sprawa
[usunięto_link] wrote:
i o twoim slabym punkcie bo kazdy kto nie ma racji od razu sie oburza tak jak ty nie masz zadnych tez zeby podwarzyc moja osobe. W dodoatku chyba jednak jestes gimnazjalista stwierdzam ze slow jakie kierujesz do mnie.
nadal nie wiem kto ma rację, ale jedno jest pewne ze obydwie strony były bardzo wzburzone a wymiana pogladów odbywała sie [jak by to nazwać :roll:] z wielkim entuzjazmem
a cha no i….. mythbuster gimnazjalistą nie jest i troche zna sie na tym co pisze[bynajmniej o odzywianiu i kulturystyce] 😉
23 sierpnia 2007 at 10:02dobra to zwracam honor ze nazwalam go gimnazjalista ! nie jestem dumna i rozumie ! Tylko ze ja nie wyzwalam go co on zrobil bezczelnie ! wiec dlatego uwazalam ze zachowal sie jak gnojek! Moze i ma wiedze nie przecze ale nie znaczy ze ma podwarzac moja !
31 sierpnia 2007 at 11:46ketoza jest czymż naturalnym co za głupota!!!!!!!!! ketoza prowadzi do kwasicy metabolicznej ktora jest niebezpieczna dla zdrowia i życia i do tego wniosku doszlo tysiące klinik w ktorych robione sa badania a nie jakis tam ekscentryczny doktor Lutz, ktory pewnie nie poparł swoich badan zadnymi doswiadczeniami klinicznymi na ludziach.
jezeli zwiazki ketonowe sa takim cudownym materialem energetycznym to czemu organizm najpierw zuzywa glukoze a dopiero jak juz nie ma nic innego do zasilenia komorek wtedy dopiero powstaja zwiazki ketonowe.
Kwasica metaboliczna powoduje dne mocznową, uszkodzenie stawów, nadciżnieniu, cukrzycy i kamicy nerkowej… czy te schorzenia są naturalne dla funkcjonowania organizmu???Raczej nie wiec nie pisz takich bzdur ze kwasica metaboliczna jest korzystniejsza od „normalnego stanu”
1 września 2007 at 13:48macek 10 chodzi ci o mnie , bo chyba raczej nie!
1 września 2007 at 14:46chodzi mi o mythbuster, pisze głupoty jakich mało. Takie brednie sa typowe dla ludzi czytających durne książki w stylu dieta optymalna…itp a potem uwazają sie za super ekspertów i mają za nic innych uczesników forum i uważają ze oni są najmądrzejsi i nie ma mądrzejszych, nic bardziej błednego, radziłbym tej osobie czytać ksiązki wydawane na podstawie badań przeprowadzanych przez wiekszosc czolowych klinik na swieci a nie jednego ekscentrycznego doktora ktory probuje wyprac mozg czytelnikom i przekonac ich do swoich racji, a cała obecna wiedze uwaza za zło wcielone. Najodpowiedniejszą dietą jest dieta opartach na zasadach racjonalnego żywienia zaaprobowaną przez światową Organizacje Zdrowia i to jest chyba większy autorytet dla kazdego niż kilku jakis tam doktorów ustalających własną diete. A pozniej ludzie o tym czytaja spierają sie z innymi ze ich jest racja i tylko ich i idzieki ich przekonaniom mozna zyc 200 lat a prawda jest taka ze po kilku latach takie osoby zgłaszaja sie do lekarza z poważnymi schorzeniami i chorobami.
1 września 2007 at 17:33totez to chcialam przekazac wlasnie ale nie chcial mnie za bardzo sluchac, moze i ma wiedze ale czesto nawet najmadrzejsi sie myla! 😉
1 września 2007 at 19:39Wiedze moze ma ale szkoda ze ze złych żródeł co grozi uszczerbkiem na zdrowiu.
3 września 2007 at 20:21macek, naiwny jesteż. Moje słowo przeciwko Twojemu i tyle. Wież sobie w swoje WHO i instytucje… Masz argumenty z d***. Chyba nie sądzisz że ludzie żyjący setki tysięcy lat na mięsie i niewielkiej ilożci surowych owoców i ważyw nie przystosowali się? WHO? Co maja powiedzieć, zastanów się człowieku, tu chodzi o wielką kasę, ale po co ja to mówię, i tak masz swój poukładany żliczny żwiat.
Aha, i skoro jesteż taki mądry , to podaj mi prosze jakież linki może do wyników badań które mówią, że dieta w której rolę materiału energetycznego pełnią tłuszcze zwierzęce przy niskiej podaży węglowodanów jest szkodliwa? Jestem bardzo ciekaw….
3 września 2007 at 22:40Ale dziewczyno o czym Ty mówisz, WHO to nie jest jakaż agencja wywiadowcza, może mi powiesz ze specjalnie ustalają normy żywienia takie zeby truc i zabić ludzi i podstępnie zawładnąć żwiatem bo tak naprawde to są kosmici 😯 jaką wielką kase????? za co niby ta kase mają dostawać za uprawy zboża, wytłumacz mi bo ta teoria spiskowa o ktorej mowisz tak mnie przeraża ze boje sie o Twoje zdrowie psychiczne.
Jakie linki? ja nie czerpie wiedzy z internetu bo tu kazdy moze sobie napisać co chce, wystarczy ze wezmiesz jakąkolwiek renomowaną książkę o zywieniu i tam masz na pęczki wypisanych przykladów badań klinicznych prowadzonych z ogromnymi liczbami pacjentów i efektow tych badań oraz zaleceń ustalonych na podstawie tych badań i takie badania przeprowadza prawie każda klinika i szpital na swiecie i co powiesz mi ze wszystkich profesorów i doktorów przekupują ci tajemniczy ludzie którzy mają czerpac zyski ze sprzecznych zaleceń. Moge podać setki cytatów z renomowanych publikacji i ksiazek odnosnie badan nad zbyt duza podaża tłusczow i zbyt mała weglowodanów.
czlowiek faktycznie w epoce kamienia łupanego zjadał głównie mięso tłuszcz i warzywa ale wtedy były zupełnie inne warunki zycia, przeciez oni ganiali całe dnie za zwierzyną nie siedzieli caly dzien za biurkiem i przed telewizorem, tamci ludzie mieli dużo ponad 10 000 kcal wydatku energetycznego, taka sama sytuacja jest z dzisiejszymi eskimosami oni tez zywia sie głównie tlusztym mięsem ale rybim ktore jest najzdrowsze ale mają zupełnie inne warunki zycia niż wiekszoisc ludzi na swiecie.
5 września 2007 at 12:06Po pierwsze, nie jestem dziewczyną. Po drugie, wnioskuję, że nie rozumiesz jak funkcjonuje żwiat. WHO to nie agencja wywiadowcza. A pieniądze to rolnictwo i przemysł żywieniowy.
Twój argument, że kiedyż jedzono tłuszcz i było ok bo był wiekszy wydatek energetyczny jest nielogiczny. Zakładamy, że człowiek majacy nadwyżkę kaloryczną nie czuje głodu nie ważne czy pochodzi z węglowodanów czy tłuszczów, więc daj spokój z kaloriami.
Jeżli chodzi o linki, to chodziło mi o włażnie o badania naukowe. I powiem Ci jedno. Badania stwierdzające szkodliwożć diety wysokotłuszczowej przy niskiej podaży węglowodanów NIE ISTNIEJĄ.
5 września 2007 at 15:43nie zagłebiam sie w szukanie jakichkolwiek zgadnien dietetycznych w internecie wiec znalezienie jakis badań zajeloby mi troche czasu ktorego teraz mam mało ale jesli mozesz to ty w takim razie podaj mi co najmniej wyniki trzech niezeleżnie prowadzonych eksperymentów nad dieta wysokotłuszczową niskowęglowodanową z których jasno wynikło ze taka dieta ma korzystny wpływ na zdrowie, chodzi mi oczywiżcie o wyniki badań lekarskich pacjentów biorących w nich udział a nie słowne stwierdzenie ze jest prozdrowotna. Najlepiej żeby badania były prowadzone przez renomowane klinikę a nie prywatnego profesora.
5 września 2007 at 20:16przestancie juz , wyklucamy sie i wyklucamy , owszem ja popieram macka bo uwazam to samo co on , ale jesli ktos ma inne zdanie to ok niech sobie ma.
6 września 2007 at 13:44to myżlisz że jak będziesz się zdrowo odżywiała to dostaniesz okres? chyba za bardzo tego chcesz…
- AutorOdp.