• Autor
    Odp.
  • najmarniejszy
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

Ja osobiżcie odradzam mówienie rodzicom o tym, że uprawia się sex. Dlaczego?

Ano dlatego, że rodzice przejmują się naszymi czynami bardziej niż my sami. Po drugie są nieco innej daty i mają nieco inne podejżcie do potrzeb. W większożci przypadków uznają, że na sex jest za wczeżnie albo będą próbowali nakłonić nas do tego byżmy poczekali. Może to się także skończyć kłótnią.

Zasadniczo rodzice mają wpojone by się nami opiekować. Jest to naturalny stan rzeczy. Współżycie swojego dziecka uważają za zagrożenie i albo będą próbowali coż z tym zrobić albo będą się zwyczajnie przejmowali. Takie myżlenie minie dopiero jak dziecko jest po żlubie, ma stałą pracę i warunki na ewentualne potomstwo.

Zwłaszcza duży problem rodzi się w przypadku ewentualnej wpadki. Rodzice będą się wtedy podwójnie zadręczać, że mogli temu zapobiec.

Z rodzicami (Zależy jeszcze jakimi) można rozmawiać o sexie i antykoncepcji ale nie powinno się mówić o tym czy już współżyjemy. W niczym nam to nie pomoże a tylko utrudni.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Moja Mama jest swietna,nowoczesna kobieta.Sama bierze tabletki antykoncepcyjne i powiedziała,ze jesli tylko zechce wspolzyc to ona zapisze mnie do jakiegos dobrego ginekologa(wszakze ma rozeznanie).Pozwala mi nocowac u mojego chlopaka,on tez czesto zostaje u mnie.Nigdy nie wypytuje,nie jest wscibska,nie wchodzi mi do pokoju jak jestem z M,jak cos chce to pisze sms-a lu dzwoni-do tego stopnia jest dyskretna.Ciesze sie,ze mam taka Mame,bo wiekszosc rodzicielek moich kolezanek to podstarzałe dewoty,ktore tylko sie trzesa,zeby corka w ciaze nie zaszla zamiast pogadac z nia o antykoncepcji.Moja Mamuska ma do mnie ogromne zaufanie i wie,ze glupoty nie zrobie.Ogolnie to zawsze mialam luz i nigdy mi nic nie zakazywano,chyba taka metoda skutkuje bo nie zeszłam na zła droge 😛

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Ja osobiżcie odradzam mówienie rodzicom o tym, że uprawia się sex. Dlaczego?

Ano dlatego, że rodzice przejmują się naszymi czynami bardziej niż my sami. Po drugie są nieco innej daty i mają nieco inne podejżcie do potrzeb. W większożci przypadków uznają, że na sex jest za wczeżnie albo będą próbowali nakłonić nas do tego byżmy poczekali. Może to się także skończyć kłótnią.

Zasadniczo rodzice mają wpojone by się nami opiekować. Jest to naturalny stan rzeczy. Współżycie swojego dziecka uważają za zagrożenie i albo będą próbowali coż z tym zrobić albo będą się zwyczajnie przejmowali. Takie myżlenie minie dopiero jak dziecko jest po żlubie, ma stałą pracę i warunki na ewentualne potomstwo.

Zwłaszcza duży problem rodzi się w przypadku ewentualnej wpadki. Rodzice będą się wtedy podwójnie zadręczać, że mogli temu zapobiec.

Z rodzicami (Zależy jeszcze jakimi) można rozmawiać o sexie i antykoncepcji ale nie powinno się mówić o tym czy już współżyjemy. W niczym nam to nie pomoże a tylko utrudni.

😆 😆

z calym szacunkiem, ale to forum jst adresowane raczej do doroslyh kobiet. nastolatki maja strone bravo.

w zwiazku z tym…seks doroslych ludzi nie jest sprawa ich rodzicow.
    a ewentualna wpadka doroslych ludzi jest zwykle witana przez ich rodzicow z wielka radoscia.

Jozia
    Member
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

Parvati, czy jesteż adminem tego forum?
    To forum jest dla kobiet. Dla tych małych i dla dużych:) Po prostu dla osobników płci żeńskiej czy tego chcesz, czy nie.
    Co więcej, na forum znajduje się dział „Nastolatki” więc pogłówkuj chwilę i domyżl się : dla kogo przeznaczony jest ten dział ?;)
    Poza tym, taka z ciebie dorosła i poważna kobieta, a wdajesz się w dyskusję z młodymi dziewczynkami mającymi problemy w stylu ” Czemu mój Miż nie napisał mi smska na dobranoc”.

k00ra
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

jestem w podobnej sytuacji co założycielka forum.
    i nie zamierzam powiadamiać rodziców 🙂

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Nie wiem czy moja mama wie czy nie…jestem już duża;) i wpółżyć zaczęłam po osiągnięciu pełnoletnożci,wic jakby nie było-moja sprawa.Zapewne domyżla sie 🙂

lateksowa
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 176
    • Zapaleniec

Moja wie i wiedziała. W sumie dożć szybko zaczęła mnie traktować dorosło. Ale wyszło mi to na dobre. Tak myżlę 🙂

ewelcia606
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Każda mama jest inna.Ja jestem już z chłopakim 2 lata i troszke.Nie wiem co mysli moja mama,ale nigdy nie miałam takich sytuacji ze spytała mnie czy”wyciągała język” czy już współrzyje.Myżle ze jest na tyle mądra i rozsądna ze powinna juz pewne sprawy rozumiec i nie pytac,a z tym wiaże sie ze ja sama nie widze potrzeby jej mówienia.:)

Anonymous
    Guest
    • Tematów: 10
    • Odp.: 102
    • Zapaleniec

moja mama pewnie podejrzewa,ze sypiam ze swoim facetem,ale sama jej tego nie powiem,bo po co? Nie czuje takiej potrzeby.

czerwony_kwiat
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

moja się domyżliła..:) i później zapytała.. to jej powiedziałam,że tak:)
    I odp czy się zabezpieczacie itp

Myżlę, że nasze mamy wolą wiedzieć.. ale to widzą i domyżlają się, że jeżli pojawia się chłopak to prędzej czy później będą współżyć.. podpowiedzieć córce co i jak.. 🙂
    Moja mama od kiedy wie nie wlatuje z pytaniami do mojego pokoju tylko puka.. a jak leżymy to od razu użmiech..:) i później tekst”sory że przeszkodziłam” a nic nie było.. dobrze że mam wyluzowaną mamę.. 🙂
    😀 i uważa sex za coż normalnego.. bo z życia wiem,że koleżanki to nie miały tak kolorowo.. nie rozumiem czemu nie które tak reagują na taką wiadomożć.. przecież sex jest ważny w związku i każdego to czeka…

fitmann
    Member
    • Odp.: 16
    • Bywalec

Moja mama wiedziala jak bylem nastolatkiem ; p

andzia86
    Member
    • Odp.: 8
    • Początkujący

Pewnie ze seks jest czyms waznym i tak naprawde to normalne napewno nie jedna mama nie wiedzac tak i tak sie domysla wkoncu sama kiedys byla nastolatka

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy Twoja mama wie…"

Przewiń na górę