Czy wybieracie się na Wybory?

• Autor
    Odp.
  • niuniasek
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Czy zdecydowałyżcie już? To niedługo. Ja chyba nie pójdę, mam tego już dożć. Czy to jest naprawdę taki „obywatelski obowiązek’?

Mart
    Member
    • Odp.: 152
    • Zapaleniec

obyż później nie narzekałan decyzje partii rządzonej. Bo jedyne do kogo bęziesz miałą prawo mieć żal i się złoscić to Ty sama.

🙂

angelina123
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 8
    • Bywalec

wg mnie nie ma wartych głosowania kandydatów, niestety 😳

nadia83
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Uważam, że trzeba iżć. Zawsze można oddać nieważny głos, jak nie ma odpowiedniego kandydata :).

Olusia
    Member
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

Nie mieszkam w miejscu zameldowania, nie idę na wybory.

niuniasek
    Member
    • Bywalec

hmm, może i racja z tym prawem do narzekania. Nie jestem do końca związana z żadną konkretną partią. Postaram się poszperać i wyszukać kogoż, kto faktycznie ma jakież zasługi, lokalnie. Mieszkam w Poznaniu.

donata
    Member
    • Bywalec

Ja tez uwazam to za obowiązek, ale nie lubię polityki. Będę głosowała na kobietę w tych wyborach.

niuniasek
    Member
    • Bywalec

Kobiety górą! 😀 Walczącym facetom powiedzmy wreszcie nie. Oddam głos na dojrzałą kobietę z zasługami. Mam nadzieję, że nie będę się czuła zawiedziona.

kasmar
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Przed tymi wyborami stworzono kampanię promującą głosowanie specjalnie dla nas [usunięto_link] 🙂

W moim przekonaniu głosowanie jest obowiązkiem. zawsze przed wyborami powstają „latarniki wyborcze” po odpowiedzeniu na kilka-kilkanażcie pytań dostajemy wynik partii najbliższej naszym poglądom. Oczywiżcie możemy zagłosować inaczej ale ja już 2 krotnie wypełniłam latarnika i zagłosowałam na jedną z kobiet na zaproponowanej przez latarnika liżcie.

donata
    Member
    • Bywalec

Super, nie słyszałam o tej akcji, choć popieram jej założenia. Chciałam, żeby osoba, na którą zagłosuje dbała o bezpieczeństwo i edukację. Mieszkam w Swarzędzu, w zeszłych wyborach głosowałam na panią Szydłowską i teraz tez zamierzam oddać na nią głos. Nie zawiodła mnie.

niuniasek
    Member
    • Bywalec

A jak ci donato w latarniku wyszło? Też Szydłowska?

donata
    Member
    • Bywalec

Ja nie wypełniała tego testu. Szczerze mówiąc czytałam o większożci kandydatów (kandydatek) które wydawały mi się godne zagłosowania. Kobiet nie jest az tak duzo na listach. Z resztą kieruję się tez tym, czy dana Pani była juz posłem. Niestety dla mnie liczą się statystyki 🙂 i działanie.

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

dziwne, że nikomu się nie spodobało PO skoro takie dobre dla Polski 😉

a może, KOchani dajmy szansę PiSowi – w końcu mamy demokrację – jak kłamie…
    to go sprowadzimy do dołu za cztery lata, a nawet wczeżniej 😀

czego się tak boicie? 🙄 TVN-u? :-
    czy Gazety Wyborczej?… rozdaje się ją dalej za darmo w szkołach? 😯

kasmar
    Member
    • Bywalec

PiS już był. Pamiętamy jak CBA wykonywało polityczne zlecenia, pamiętamy jaki był szacunek do drugiego człowieka jaka była tolerancja dla odmiennożci. Co więcej wiem też że nie zagłosuję za myżleniem w którym kobieta jest postrzegana jako osoba, która ma siedzieć przy garach i wychowywać dzieci. Już lepiej nie głosować niż głosować na Macierewicza, Fotygę, Brudzińkiego, Hofmana!

kasmar
    Member
    • Bywalec

swoją drogą ciekawy artykuł o wyborach jest w najnowszym wprożcie – [usunięto_link]

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czy wybieracie się na Wybory?"

Przewiń na górę