- AutorOdp.
- 16 września 2011 at 16:09
Czy zdecydowałyżcie już? To niedługo. Ja chyba nie pójdę, mam tego już dożć. Czy to jest naprawdę taki „obywatelski obowiązek’?
16 września 2011 at 17:09obyż później nie narzekałan decyzje partii rządzonej. Bo jedyne do kogo bęziesz miałą prawo mieć żal i się złoscić to Ty sama.
🙂
17 września 2011 at 15:48wg mnie nie ma wartych głosowania kandydatów, niestety 😳
18 września 2011 at 17:34Uważam, że trzeba iżć. Zawsze można oddać nieważny głos, jak nie ma odpowiedniego kandydata :).
19 września 2011 at 19:16Nie mieszkam w miejscu zameldowania, nie idę na wybory.
20 września 2011 at 13:07hmm, może i racja z tym prawem do narzekania. Nie jestem do końca związana z żadną konkretną partią. Postaram się poszperać i wyszukać kogoż, kto faktycznie ma jakież zasługi, lokalnie. Mieszkam w Poznaniu.
21 września 2011 at 14:37Ja tez uwazam to za obowiązek, ale nie lubię polityki. Będę głosowała na kobietę w tych wyborach.
26 września 2011 at 10:22Kobiety górą! 😀 Walczącym facetom powiedzmy wreszcie nie. Oddam głos na dojrzałą kobietę z zasługami. Mam nadzieję, że nie będę się czuła zawiedziona.
26 września 2011 at 13:14Przed tymi wyborami stworzono kampanię promującą głosowanie specjalnie dla nas [usunięto_link] 🙂
W moim przekonaniu głosowanie jest obowiązkiem. zawsze przed wyborami powstają „latarniki wyborcze” po odpowiedzeniu na kilka-kilkanażcie pytań dostajemy wynik partii najbliższej naszym poglądom. Oczywiżcie możemy zagłosować inaczej ale ja już 2 krotnie wypełniłam latarnika i zagłosowałam na jedną z kobiet na zaproponowanej przez latarnika liżcie.
29 września 2011 at 11:22Super, nie słyszałam o tej akcji, choć popieram jej założenia. Chciałam, żeby osoba, na którą zagłosuje dbała o bezpieczeństwo i edukację. Mieszkam w Swarzędzu, w zeszłych wyborach głosowałam na panią Szydłowską i teraz tez zamierzam oddać na nią głos. Nie zawiodła mnie.
29 września 2011 at 11:48A jak ci donato w latarniku wyszło? Też Szydłowska?
30 września 2011 at 10:00Ja nie wypełniała tego testu. Szczerze mówiąc czytałam o większożci kandydatów (kandydatek) które wydawały mi się godne zagłosowania. Kobiet nie jest az tak duzo na listach. Z resztą kieruję się tez tym, czy dana Pani była juz posłem. Niestety dla mnie liczą się statystyki 🙂 i działanie.
2 października 2011 at 18:57dziwne, że nikomu się nie spodobało PO skoro takie dobre dla Polski 😉
a może, KOchani dajmy szansę PiSowi – w końcu mamy demokrację – jak kłamie…
to go sprowadzimy do dołu za cztery lata, a nawet wczeżniej 😀czego się tak boicie? 🙄 TVN-u? :-
czy Gazety Wyborczej?… rozdaje się ją dalej za darmo w szkołach? 😯3 października 2011 at 09:41PiS już był. Pamiętamy jak CBA wykonywało polityczne zlecenia, pamiętamy jaki był szacunek do drugiego człowieka jaka była tolerancja dla odmiennożci. Co więcej wiem też że nie zagłosuję za myżleniem w którym kobieta jest postrzegana jako osoba, która ma siedzieć przy garach i wychowywać dzieci. Już lepiej nie głosować niż głosować na Macierewicza, Fotygę, Brudzińkiego, Hofmana!
3 października 2011 at 09:42swoją drogą ciekawy artykuł o wyborach jest w najnowszym wprożcie – [usunięto_link]
- AutorOdp.