• Autor
    Odp.
  • ForceRecon
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 506
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

mysle ze zle odczytaliscie jego intencje ;p

po 1sze to chyba nie napisal ze ja kocha ;p
    po 2gie napisal ze nawet lubi dziewczyny przy kosci
    po 3cie to chyba chodzi mu o to ze dziewczyna nie dba o siebie a nie „jestes gruba – juz cie nie lubie – nara”
    to tez w trosce o nia i nie ma sie o co obrazac – mozna okazywac wiele czulosci kobiecie ale to nie znaczy ze nie mozna juz na nic zwrocic uwagi

Napisał: zawsze lubiłem pełniejsze kobiety ale nie za bardzo gdyby co.
    To chyba róznica, bo albo się lubi albo nie. A z tego raczej wynika, że jednak puszystych kobiet nie lubi. Może być, ale jednak woli szczupłe.

Jasne, można zwrócić uwagę kobiecie. Ale kobieta powinna wszystko dla siebie robić. I dopóki ona sama nie zauważy, że jest to już problem, to nic raczej się nie zmieni.

Assha
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 1318
    • Maniak

a potem bedzie miala wrazenie ze juz mu sie nie podoba i na pewno swojego wygladu nie zmieni.

bo u kobiet to jest tak- im wiecej dobrych i milych swlow tym bardziej chce sie o siebie dbać..

Julia23
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 345
    • Pasjonat

Ohhh Szkoda że takie historie się powtarzają. Byłam sama na miejscu tej dziewczyny. Chłopak mi powiedział, co mam grube. I obraziłam sie, i nie mogłam jeżć przez 2 dni. Byłam w dołku. Potem mój chłopak zmienił zdanie i przekonał mnie, że jednak tak nie sądzi. A ja uwierzyłam, chciałam wierzyć.
    Sądzę, ze nie podoba Ci się Twoja kobieta taka, jaka jest. Reszta forumowiczek ma rację, a co będzie kiedy będzie w ciaży, jak sie zestarzeje, jak będzie chora ???? Co???
    Nie powinno się być z drugą osobą ze względu na wygląd, bo to rzecz ulotna, mija. Wszyscy się starzejemy. I tyjemy również. Ja na razie jestem zgrabna, ale moja mama roztyła się po 40- stce. I zapewne ja też. I Mój obecny Misio wie o tym. Ale mówi, ze zawsze będzie mnie kochał, czy grubą czy chudą. Bo kocha moje serce, to jaka ja jestem. I to jest miłożć 😀

I ktoż że jest gruby to nie znaczy że nie dba o siebie. Osoby otyłe są też fajne, mogą mieć piękniejszą duszę, osobowożć niż osoby uznawane za „piękne” !!!!!!!!!!

afro_disiac
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 720
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

[usunięto_link] wrote:

no na pewno zrobilo by mi sie przykro jakbym uslyszala cos takiego.
    wiec kobite rozumiem doskonale.
    ciebie troche tez – bo kogo innego brales a z kim innym jestes.
    jednak wiecej taktu chyba by Ci sie przydalo i trzeba bylo ja inaczej zachecic do zmiany nie mowiac tak wprost – kupic karnet na basen, zakomunikowac ze sam przechodzisz na diete i czy by ci nie dotrzymala kroku robiac to samo. jak ktos chce to jest mnostwo metod ktore nie zrania bliskiej osoby.

Przecież z nikim innym nie jest… bzdura kompletna… to, że dziewczyna przytyła to nie znaczy, że się zmieniła nagle na inną… bez sensu.

Współczuje tej dziewczynie naprawde mieć takiego faceta, a co bedzie później jak zajdzie w ciąże kiedyż, przytyje, zrobią się rozstepy itd. też będzie się zastanawiał czy ma sens taki związek,że kobieta ma teraz gruby tyłek i obwisłe cycki?

Niestety człowiek się zmienia raz tyje raz chudnie trudno, robią się zmarszczki itd. oczywiste jest, że kobieta powinna dbać o siebie, ale zastanawianie się nad tym czy taki związek ma sens to dla mnie podejżcie 15 latka który chce się pochwalić przed kumplami swoją „super laską”… żenada

Ja tylko napisałam że rozumiem chłopaka, że jest niezadowolony z tej sytuacji, że jego dziewczyna się zmieniła. Ja nie mówię że to jest powód do tego, żeby z kimż zrywać, albo żeby kogoż krzywdzić. Ale jednak to jest jakiż tam problem jak się było z kobietą 50 kilo a tu nagle 80. I faceci jako wzrokowcy nie lubią takich zmian W jakimż sensie jest to dla mnie zrozumiałe. Nie mówię, że to pochwalam, że mi się podoba jak facet się przczepia do swojej dziewczyny, tylko że jestem w stanie zrozumieć go, że chciałby żeby była taka jak dawniej. Niestety nikt nie może zatrzymać czasu, starzenia się, tycia. Takie już jest to życie…

Twister
    Participant
    • Tematów: 3
    • Odp.: 206
    • Zapaleniec

ciekawy.

Dla kobiet sprawa otylosci to delikatna sprawa. Jezeli chcesz osiagnac swoj ” cel ” a przy tym nie zranic kobiety musisz unikac bezposredniego gadania na ten temat. Sugestie, propozycje … daj cos do zrozumienia ale DELIKATNIE.

Teraz widzisz tylko i wylacznie to co Ty chcesz a nie bierzesz pod uwage tego czego ona chce i jak sie z tym czuje. Dobrze ze byles szczery, dobrze ze jestes dobry dla siebie ale sztuka jest byc dobrym dla niej bedac dobrym dla siebie. Mogles za bardzo bezposrednio poruszyc ten temat i Twoja kobieta poczula sie ” gorsza ” przez to ze przytyla, ze sie juz Tobie nie podoba. Je to rani.

Nie przejmuj sie fochami, wez ja za rece i porozmawiaj o tym. Powiedz ze nie chcesz zmieniac tego jaka jest ale chcesz zebyscie zrobili cos i dla siebie i dla siebie nawzajem.

pola..
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Kup jej w prezencie karnet na siłownie i zacznijcie chodzić razem. Powiedz, że bardzo chętnie będziesz ćwiczył z nią. Na dobrych siłowniach jest trener, który rozpisze jej trening. Zobaczysz, że wkręci się jak zobaczy efekty i jeszcze ciebie będzie namawiać, żebyżcie chodzili czężciej.

Ewentualnie zapiszcie się razem na jakież tańce, np. salsę. W bardzo miłej atmosferze zacznie ćwiczyć. Wy zbliżycie się do siebie, bo salsa zbliża baaardzo. A poza ładną figurą, będziecie potrafili razem ze sobą tańczyć.

Życzę powodzenia 🙂

Zbereznik
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

Pola nie tylko nie siłownia! Dziewczyna trochę potrenuje, zacznie brac 80kg na klate i 25kg na biceps, wtedy juz chłopak będzie bał się głożno zwrócić uwagę na jaj gabaryty :>. A szarak zaraz to podchwyci i użyje jako argumentu za przemocą w stosunku do mężczyzn¦

Hegemonia
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 562
    • Zasłużony

Eh…. Podpisuję się pod słowami Twistera.

Strzeliłeż Ciekawy niezłego babola…
    To tak jakby ona powiedziała Ci kiedyż na zimno „wiesz co? chcę żebyż zakładał do łóżka nakładkę wydłużającą, bo Twój penis jest już dla mnie za krótki…”

Ewidentnie zabrakło mi tu pewnych szczególnych umiejętnożci komunikacyjnych..

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Kobieta nie jest po to, żeby ją brać na imprezy i pokazywać kolegom. Czasami mam takie wrażenie, że faceci chcieliby mieć lalki barbie…
    Jeżeli ona Cię już nie pociąga, to po prostu zmień sobie i jej nie truj.

pola..
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Zbereźniku, siłonia nie jest tylko do pakowania. Przy odpowiednim programie, tzn. dużo kardio, mały ciężar i duża liczba powtórzeń działają cuda. Nie tylko spalenie tkanki tłuszczowej, ale też urzeźbienie miężni. Jedyny minus, że potrzeba tak ok. 5 miesięcy żeby organizm się przyzwyczaił, ale niewielkie efekty widać już po miesiącu.

czokolate
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

hmmm myżlę że na jej miejscu byłoby mi troszkę przykro bo pewnie sama się źle czuje ze sobą. jednak starałeż się w delikatny sposób jej to powiedzieć 🙂 może będzie jej lepiej i łatwiej kiedy to Ty zaczniesz organizować jakież ćwiczenia, wypady do fitness, basen, rowerki. skoro jej samej się nie chce a Tobie na pewno nie zaszkodzi 😉

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Hmm, w sumie to wszystko zależy w tak delikatnych sprawach – od tego JAK to powiedziałeż i czy rzeczywiżcie ją KOCHASZ. Jeżli zrobiłeż to delikatnie, to sama to przemyżli i coż z tym zrobi (nie jeżli użyłeż tego jako argumentu, żeby się na niej odgryźć za to co powiedziała ci co jest nie tak w Tobie). I, jeżli ją kochasz, to może warto byłoby ją o tym zapewnić przed lub po tym, jak powiesz jej takie rewelacje 😉
    Z kobietami trzeba baardzo delikatnie – chyba jeszcze bardziej niż z mężczyznami 🙂
    Myżlę, że dobrze będzie okazać teraz maksimum miłożci, akceptacji i wsparcia – jak zobaczy, jak bardzo ją kochasz, to zrobi dla Ciebie wszystko!:D powodzonka i do dzieła!

ciekawy
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

no martyna to chyba najbardziej trafna odpowiedź ze wszystkich jakie tutaj przeczytałem no jeszcze tam „Zbereźnik ” hehe fajnie napisał …

także uważam takie sprawy za delikatne .. a co z odgryzaniem to nie oto chodziło .. poprostu to mi tkwiło juz od dawna wiec skorzystałem z okazji szczerej rozmowy ja jej tego nie chciałem powiedzić by ją urazić a tym bardziej by sobie ją zmieniać na lepsze czy gorsze chodziło o malutkie przywiązanie uwagi do jej wyglądu…

Dziękuje za wsyztskei tutaj wypowiedzi i oczekuje jeszcze jestem „ciekaw” co o tym sądzą ludzie o takich sytuacjach …

jak romawiałem z ludźmi (koleżankami) to w wielu przypadkach powiedziały że nie miło byłoby to usłyszeć ale lepiej tak niż za plecami zagadywać na jej tuszę

ja nie chciałem jej zmieniać na jakąż modelkę czy w podobny rodzaj .. nie oczekuje od kobiety idealnożci bo nie mógłbym wytrzymać perfekcyjną osobą

nohemi306
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

Wydaje mi się, że Twoja dziewczyna doskonale wie jak wygląda. I nie raz pewnie stojąc przed lustrem zamartwiała się swoją sylwetką. I Ty jesteż pewnie ostatnią osobą od której chciała to usłyszeć.

Empatia
    Participant
    • Tematów: 9
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Kobieta powinna dbać o siebie. Wiele kobiet myżli, że jak już są z kimż w związku to już nie muszą o siebie dbać- a to jest błąd. Powinno się wtedy jeszcze bardziej siebie pielęgnować tylko po to by być wciąż atrakcyjną dla swojego faceta.
    Zdarzyć się może, że żenisz się ze szczupłą kobietą, a ciąża może spowodować u niej otyłożć (przeważnie genetycznie się dziedziczy) i co wtedy zostawiłbyż ją z tego powodu, że straciła figurę i mimo wysiłku nie może wrócić do poprzedniej figury.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " czy źle ze jej to powiedziałem …"

Przewiń na górę