czy znacie się na elektronice?

• Autor
    Odp.
  • emcafe
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 24
    • Bywalec

ja tak , umiem rozbroic telefon bez obsugi , znam sie do bze na komputerze, zepsuje cos a potem to naprawie

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Hmmm…czy dobrze się znasz to zależy od punktu odniesienia;P ja troszkę z racji studiów mam z tym do czynienia

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

a ja wogule sie nie znam na tych cudenkach 😆 😆 😆

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

hehe ja nie potrafię nic naprawić.

ostatnio jak zepsuł mi się komputer (uruchamiał się jedynie do momentu wyżwietlenia obrazu Windowsa) to włączyłam go tyle razy aż w końcu zmiękł i sam się włączył 😛

Fenris
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 753
    • Zasłużony

Windows czasami się buntuje, czasami też udaje się go naprawić scandisc’em (to to, co włącza się po zresetowaniu :P) .

Koleżance też kiedyż tak komp marudził, okazało się, że ma tyle wirusów i innych żmieci, że nic się nie da zarobić 🙁 Pozostała transplantacja systemu i rekonwalescencja 😆

kaprysna
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

ale co wspolnego ma umiejetnosc sciagniecia programu i skorzystania z niego z wiedza o elektronice? przeciez wiedza o podzespolach, zachodzacych tam zjawiskach nie jest tutaj do niczego potrzebna.

ba! zeby zlozyc kompa to mozna nawet prawa ohma nie znac, wystarczy wetknac wszystko tam gdzie pasuje.

co do elektroniki:
    jestem raczej teoretykiem. potrafie sobie zaprojektowac jakies proste uklady, sprawdzic jakie elementy mi sa potrzebne, gorzej jakbym miala cokolwiek przylutowac 😉

Czersi
    Member
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Jeżli chodzi o obsługę komputera,system to radzę sobie bardzo dobrze.Na tym co jest w żrodku znam się na tyle,że wiem jak się zwie,parametry,gdzie się znajduje i takie raczej podstawowe informacje.Kiedyż byłam zielona,ale przy moim chłopaku szybko wielu rzeczy się nauczyłam i nadal się uczę.
    A co elektroniki,naprawiania czegoż to raczej kiepsko sobie z tym radzę.Tylko podstawowe umiejętnożci.

Znałam kiedyż dziewczynę,która na pytanie jaki ma dysk odpowiedziała „No jaki,twardy!” 😛 Poza tym wkurza mnie mówienie na przegladarke „internet” i wpisywanie w googlach adresów http.I w ogóle to jeszcze wiele rzeczy mnie wkurza,ale już nie będę offtopować 😉

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

Jak mnie się kiedyż kolega zapytał jaki mam komputer to powiedziałam –
    Windows XP 😳 , ale dodam, że byłam wtedy młodsza :>

tankian00
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 251
    • Zapaleniec

ja zazwyczaj jak chce cos naprawic to pozniej jest jeszcze gorzej ;D dlatego staram sie nie „majsterkowac” ;P

OpenDoc
    Member
    • Odp.: 255
    • Zapaleniec

A w czym tu problem ? Nawet schematy do podzespołów znajdują się na necie, więc wystarczy pobrać odpowiedni i można samemu lutować 😉

A jak nie chce się nic namieszać, to [usunięto_link]

Pablo_Escobar
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 238
    • Zapaleniec

U mnie na wydziale ,jednym z najlepszych studentów jeżeli chodzi o mikro-elektronikę jest dziewczyna.

closer
    Member
    • Odp.: 44
    • Bywalec

Ja potrafie włożyć baterie do telefonu:) podłączyć DVD czy Dekoder i uruchomić to. podłączyć kolumny do wieży i takie tam:) ale jak są kabelki nie we włażciwych kolorach- to nie wiem już nic:)

polin
    Member
    • Odp.: 415
    • Pasjonat

ja jedynie jakies podstawowe sprawy, jak wyzej kolezanka napisala: podlaczanie dvd itd, ale zeby juz cos naprawic w komputerze to nigdy;p za to przybije gwozdzia czy inne takie;p

estrella
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Z elektroniką jest u mnie na bakier, ale jeżli muszę coż zrobić, to zwykle mi się udaję znaleźć jakież rozwiązanie. Na szczężcie w takich sprawach z pomocą przychodzi mój narzeczony, który z wykształcenia jest elektromonterem. Szkoda, że nie może mi pomóc w innych dziedzinach, np. w kwestii prowadzenia sklepu:). Ale i tak jest niezastąpiony.

estrella
    Member
    • Odp.: 42
    • Bywalec

Z elektroniką jest u mnie na bakier, ale jeżli muszę coż zrobić, to zwykle mi się udaję znaleźć jakież rozwiązanie. Na szczężcie w takich sprawach z pomocą przychodzi mój narzeczony, który z wykształcenia jest elektromonterem. Szkoda, że nie może mi pomóc w innych dziedzinach, np. w kwestii prowadzenia sklepu:). Ale i tak jest niezastąpiony.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " czy znacie się na elektronice?"

Przewiń na górę