- AutorOdp.
- 16 sierpnia 2009 at 23:15
Mam pytanko do was:)
A mianowicie czy podczas ciąży mogę używać kremu do depilacji nóg????
Jeżeli nie to co mogę stosowac zamiast??:):)
dziekuje pieknie za odpowiedzi:)17 sierpnia 2009 at 20:23sama nie byłam w ciąży, ale z tego co wiem, wiele kobiet używało w czasie ciąży ciepłego wosku, kremu do depilacji, depilatora i ani mamusi, ani dzieciątku to nie zaszkodziło. urodziło się zdrowe i niealergiczne.
ale jeżli masz wątpliwożci, zapytaj swojego lekarza o to. on da Ci jednoznaczną odpowiedź. 🙂19 sierpnia 2009 at 14:02Ryzyko negatywnego wpływu kremu na płód jest minimalne. Jeżeli jednak jest to nowy kosmetyk i nie wiesz jak zareaguje twoja skóra – lepiej sie powstrzymaj. kazda reakcja alergiczna wpływa bowiem na wzrost wytwarzania przeciwciał w organizmie co może odbić się na dziecku. jeżeli jednak do tej pory stosowałaż już krem i nic się nie działo – myżlę, że nadal możesz go bezpiecznie używać;)
12 listopada 2009 at 11:48co prawda wosk w tym przypadku wydaje się najbardziej rozsądny
6 grudnia 2009 at 15:23Moja ciocia w ciąży używała kremu do depilacji tak samo jak przedtem i nic jej się nie działo. Żadnych niepożądanych efektów, alergii i podrażnień skóry nie miała, więc myżlę, że możesz ich stosować. Ale jeżli się boisz to na czas ciąży przerzuć się może na zwykła piankę do golenia i maszynkę 🙂
2 marca 2010 at 23:34Spokojnie możesz stosować w trakcie ciąży. Jeżli masz skórę podrażnioną po depilacji to polecam Panthenol (ten sam, który stosuje się na oparzenia słoneczne). Dobrze nawilża i łągodzi.
8 marca 2010 at 20:08słyszałam ,że pasta cukrowa jest rewelacyjna i tak nie boli jak wosk , bo przykleja się tylko do włosów a nie do ciała. mam zamiar ją sobie zrobić tylko musze przepisu poszukać
10 marca 2010 at 15:19jak zrobisz to daj znać jak się udała i jak efekty
17 marca 2010 at 15:49To chyba nie m różnicy, bo ból to włażnie wyrywanie włosków ze skóry a nie odrywanie wosku od skóry…
5 września 2010 at 17:31[usunięto_link] wrote:
słyszałam ,że pasta cukrowa jest rewelacyjna i tak nie boli jak wosk , bo przykleja się tylko do włosów a nie do ciała. mam zamiar ją sobie zrobić tylko musze przepisu poszukać
no ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie dla kobiety w ciązy pasta cukrowa, bo to cholernie boli 😯 a przecież to ogromny szok i ból. ja bym się bała, ze np moge dostac skurczy serio.
Co do panthenolu to czytałam na innych forach, że dziewczyny stosuja go na podraznienia i go sobie chwalą, bo goi i koi rewelacyjnie ranki
5 września 2010 at 21:22Ja też moge polecić panthenol- mój facet używa go po goleniu (ma starsznie wrażliwą skórę) i mówi, że nie ma nic lepszego;) Na dodatek trzyma go w lodówce, a później robi taki zimny okład;)
7 września 2010 at 18:29[usunięto_link] wrote:
Ja też moge polecić panthenol- mój facet używa go po goleniu (ma starsznie wrażliwą skórę) i mówi, że nie ma nic lepszego;) Na dodatek trzyma go w lodówce, a później robi taki zimny okład;)
o tego to nie wiedziałam, ze mozna tez stosowac na podraznienia po goleniu. Powiem mojemu P i namówie go na stosowanie, bo on zawsze ma problemy z podraznieniami 😕
11 września 2010 at 09:33Także polecam pastę cukrową , lub dobry depilator 😀
16 września 2010 at 10:17[usunięto_link] wrote:
Także polecam pastę cukrową , lub dobry depilator 😀
pasta cukrowa okeji na nogi i na okolice bikini, depilator tylko do nóg bo na pewno nie do wyrwania włosków na bikini 😯 toz to trzeba byłoby spić się by wytrzymać z bólu 😆 😆 😆
Ja gole sie jednorazówką. jakos cięzko przekonac mi sie do depilatora. a psty cukrowej nie stosowałam, cały czas mam zamiar może dziż zastosuję na okolice bikini 😉 małż bedzie happy 😀 tylko boje sie tych podrażniń. Ja zawsze po jednorazówce mam armagedon w postaci krostek, które sa rozognione. i tak stosuję po namowach dziewczyn z forum jednego albo zasypke dla dzeci albo włażnie panthenol spray, bo super goi naskórek. polecam16 września 2010 at 11:50Spróbuj żelu do golenia dla mężczyzn.
- AutorOdp.