- AutorOdp.
- 11 lipca 2007 at 20:49
A włażnie dziż miałam okazję porozmawiać, natchniona poruszeniem tematu diety kopenhaskiej na forum, z koleżanką, która przez Nią przeszła i powiedziała mi, że efekt jojo był natychmiastowy i włażciwie po bardzo krótkim czasie wszystko Jej wróciło mimo iż włażciwie trzymała się zaleceń. Wystarczyło zacząć jeżć 'normalniej’ nie 'objadać się’ i bach wszystko wróciło.
Jak to jest z efektem jojo po diecie kop. ?
11 lipca 2007 at 22:55napewno bedziesz musiala utrzymywac diete niskoweglowodanowa.
mythbuster ja tej diety nie ukladalem… poprostu jest bardzo popularna, wiec wstawilem.
Osobiscie bym sie na nia porwal pewnie w drastycznej juz sytuacji.
Choc znam kilku adeptow co robia 2-4 tyg. posty bez jedzenia, jedynie mase plynow i zdrowi jak ryba, ale to juz pewne nawyki w zyciu, a nie, aby schudnac.12 lipca 2007 at 08:12ojej… wsumie to ze kawa a nic wiecej to dlamnie moglo by byc ale ja kawy nielubie:| jescze pewnie jej niesldzic……ale przyznam z emoja kolezxanka i kuzynka przetestowaly ta diete i zrzucily chyba po 5 czy 6 kilo!!
1 października 2007 at 15:22a wiec tak … stosowalam ta ekhm… diete rowne 13 dni…. meczylam sie z ta sałata i tym ohydnym zarciem…naprawde sie pilnowalam…i ani razu przez te 13 dni nie zjadlam nic innego…ehhh jaka slina wola…;p
8) 😈 No aha i do tego jeszcze przez cala dietke cwiczylam, rower albo steper,
No i pod konec diety schudlasm jakies 2-3 kilo co dla mnie jest rowne jak nic.
Ale myslalam ze jest spoko bo schudne pozniej tak jak tam pisali ( ciotka od ktorej mam ta diete bardzo bardzo schudla) n wiec ja tez myslam ze schudne pozniej….
Ale co? jednym slowem D***.Zaczelam jesc bardzo malo i bardzo uwazalam na to co jem. naczy sie pilnowalam sie tydzien. a pozniej to stwierdzilam ze tylko sie meczylam wiec moge sobie troszke pohulac. przez tydzien normalnego jedzenia przytaylam conajmiej z 4 kg.przemiana materii jakby sie zastopowala.A ponoc mialam nic nie przytyc przez 2 lata ??? 😕 😕 😕 😈 😈
A niewiem czemu tak jest??? moja ciotka i wiele znajomych naprawde pochudli i to sporo a ja generalnie to nic.
Wiec tu jest wielki znak ???2 października 2007 at 14:13no ja bym na to nie poszła…nie pasuje mi ta dieta… 🙁
2 października 2007 at 17:00[usunięto_link] wrote:
no ja bym na to nie poszła…nie pasuje mi ta dieta… 🙁
Ja podobnie
13 października 2007 at 17:26@KasiaDK wrote:
Nie wiem jak duza jestem idiotka 😆 , ale jutro zaczynam wspolnie z siostra. Juz raz przeprowadzilysmy kopenhaska (3lata temu) i choc bylo ciezko to efekty byly fajne i na dluzej. Niestety od tego czasu troche za bardzo sobie pofolgowalam, rok temu urodzilam synka i tak jakos nie moge sie za siebie zabrac. Ta dieta bedzie dla mnie (mam nadzieje) poczatkiem powrotu do ulubionej sylwetki. A cel? Pare centymetrow i 5-6 kilogramow. Na poczatek 😉
pozdrawiamzycze powodzenia, jak dla mnie kopenhaska jest nie do przejscia. Tym bardziej bede trzymac kciuki 🙂
25 października 2007 at 17:02[usunięto_link] wrote:
ło matko 🙂
słyszałam, że ta dieta jest straszna- teraz wiem dlaczego 😉
która z forumowiczek sprawdzi ją na własnej skórze i podzieli się efektami? 🙂
ja. i faktycznie sa efekty. ja niestety odpadlam przy 12 dniu !!! dwunastym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! matko!!!!!! ale bylam zla na siebie!!!! skusilam sie na mizerie babuni 🙄 no nie wazne. schudlam 7 kg, a po skonczeniu diety tzn. po tym 12 dniu jadlam tak jak przed dieta co na pewno bylo bledem i przytylam 5 kg.
25 października 2007 at 18:25Ja osobiżcie nie stosowałam tej diety ale moja przyjaciółka tak, po skończeniu diety przytyła prawie tyle ile schudła, może ta dieta nie nadaje się dla wszystkich
26 października 2007 at 15:29dietka nisko weglowodanowa ala kwasniewskiego maja wspulna ceche malo wegli a wiecej bialka i zdrowego tluszczyku 🙂
29 października 2007 at 00:14Kiedyż próbowałam diety Kważniewskiego, ale już nie chce, myżlałam, że serducho będzie do regeneracji. Nie wiem dokładnie jak trzeba ją stosować, może coż źle robiłam, ale moim zdaniem ta dieta wysokotłuszczowa to nic dobrego. Zresztą wystarczy zobaczyć na wikipedii jest opis diety Atkinsa, a na końcu wniosek, że zawiodła w każdym przypadku gdzie ją badali.
30 października 2007 at 18:31zobaczcie sami i oceńcie jak wam cie podoba:
[usunięto_link]
pozdrawiam4 grudnia 2007 at 10:27@Lincia wrote:
Hej !
jestem tu nowa, a pierwszy temat jaki wpadł mi w łapki to ten.
Byłam na tej diecie dwa razy. Za pierwszym razem efekt był powalający!!!
Za pierwszym razem, w trakcie trwania tej diety, schudłam około 10 kg i po zakonczeniu udało mi sie jeszcze schudnąć około 7. Przestawił się kompletnie mój metabolizm. Za drugim razem, schudłam około 5 kg. W sumie, dieta kopenhaska poruszyła tak mój organizm, że w ciagu 10 miesięcy, trzymając diete, a raczej jedząc po prostu niewiele po odbyciu tej dwutygodniowej kuracji, schudłam prawie 30 kg. Dziż już nie przechodzę na tą dietę, bo dostaję szału od niej 😀 Teraz moja waga waha się +/- 7 kg. A aktualnie rozpoczynam treningi w klubie fitness, żeby w zimie nie otulić się zbyt dużą ilożcia tłuszczu.
Aha, ja nie miałam efektu jo jo po tej diecie. I żułam na niej gumę 🙂Pozdrawiam
jestem pod wrazeniem. podziwam calycm sercem i morze o straceniu choc polowy z tych 30 kg. pozdrawiam
8 stycznia 2008 at 16:01przeszłam przez kopenhaską, masakraaaaaaa…
najgorsza dieta na jakiej byłam, i powiem wam, że już wolę być na głodówce niż stosować kopenhaską.kawa na pusty żołądek i to czarna – okropieństwo (tzn akurat dla mnie),
befsztyk jakoż na zdrowie mi też nie wychodził, ogólnie racje żywieniowe zmniejszone do niezbędnego minimum, sałaty i szpinaku nie cierpię prosto z serca – no ale się zmusiłam i jakoż przetrwałam te 13 dni. ale jakim kosztem… to, że samopoczucie marne to pierwsza sprawa. druga kwestia – osłabienie – ktoż już wyżej pisał, że to dieta dla osób, które przy jej stosowaniu mogą sobie pozwolić na leżenie w łóżku przez cały okres jej trwania. po trzecie – nie podeszły mi składniki (do sałaty i szpinaku mam uraz).owszem, schudnąć się da, ale co za pożwięcenie…
moja mama stosując tą dietę, w 4 dniu wymiotowała żółcią.
znam osobę, która zemdlała chyba po 8 dniu.
jednym słowem nic ciekawego.
nie polecam.9 stycznia 2008 at 10:00moja mama stosując tą dietę, w 4 dniu wymiotowała żółcią.
znam osobę, która zemdlała chyba po 8 dniu.
jednym słowem nic ciekawego.
nie polecam.[/quote]ale trauma, wczesniej jak czytalam o tej diecie to nie slyszalam, ze tak sie to odbija na zdrowiu:( szczerze mowiac to skladniki tej diety sa dla mnie bardzo malo zachecajace: szpinak, czy chocby ta kawa, o ktorej wspomnialas, a ja od niej dostaje wysypki:(
- AutorOdp.