- AutorOdp.
- 6 stycznia 2008 at 12:51
Podwyzszony cholesterol jest najczesciej dziedziczny i juz male dzieci maja o 100 za duzo, bo odziedziczyly to w genach. Ja mam te problemy juz od 20 lat, a zawsze odzywialam sie prawidlowo. Wystarczy zrobic odpowiednie badania w szpitalu i juz ma sie pewnosc, ze jest to dziedziczne.
P.S. Wypowiadaj sie na temat „Diety Kwasniewskiego”, bo tak brzmi temat, przeciez pisalas, ze wiesz wszystko na temat diet odchudzajacych….
6 stycznia 2008 at 18:33[usunięto_link] wrote:
P.S. Wypowiadaj sie na temat „Diety Kwasniewskiego”, bo tak brzmi temat, przeciez pisalas, ze wiesz wszystko na temat diet odchudzajacych….
No wlasnie!
8 stycznia 2008 at 15:51aktualnie stosuję tą dietę, jestem na 4 dniu. próbowałam ją stosować już 2-krotnie wczeżniej i nie wydaje mi się być strasznie drastyczną. oczywiżcie osoby, które mają wrażliwy żołądek, jakież problemy ogólnie ze zdrowiem nie powinny jej stosować, bo mieszanka „zupa kapużciano-cebulowa, mleko, banany” może wykończyc.
u mnie dieta daje rezultaty. za pierwszym razem ugotowałam całe dwa garnki tej zupy ale nie mogłam się przełamać, żeby wziąć ją do ust – więc poszło w kosz. za drugim razem, jakież 2 lata po pierwszym podejżciu stosowałam ją jakież 10 dni – ale robiłam odstępstwa od zasad. teraz, jak już pisałam wyżej, jestem na 4 dniu i jakoż żyję. jem zupę 3 razy dziennie, oczywiżcie nie rozkoszuję się nią, bo żrednio mi podchodzi szczerze mówiąc, ale zaciskam zęby i leci. stosuję regularnie ćwiczenia i powiem wam, że widzę efekty. może to też kwestia podżwiadomożci, szczerze wierzę, że to mi pomoże schudnąć – więc pomaga.
pare osób z moich znajomych było na tej diecie, moja maja i jej koleżanki też i zawsze coż tam ubyło.
jak już będę po wszystkim to napiszę co i jak.
8 stycznia 2008 at 18:46Dieta Kwasniewskiego polega na jedzeniu tlustego miesa.
Cytat:
Dieta Kważniewskiego,
zwana również jako dieta optymalna
5 kg w ciągu miesiącaAutorem tej diety jest lekarz i dietetyk z sanatorium w Ciechocinku, Jan Kważniewski, który uważa, że produkty zwierzęce (wieprzowinę, podroby, smalec, masło, tłuste sosy i sery) można jeżć bez ograniczeń, należy jednak zrezygnować z cukru, słodyczy i owoców. Chodzi o ty, by ze swojego jadłospisu prawie wykluczyć węglowodany. Kważniewski brał pod uwagę stosunek tłuszczów, białka i węglowodanów w produktach. Najzdrowszy układ według niego to taki, w którym na 1 g białka przypada ok. 3 g tłuszczu i zaledwie 0,5 g węglowodanów. Według Kważniewskiego, w jadłospisie przeciętnego Polaka jest za dużo produktów rożlinnych, bogatych w węglowodany. To włażnie one, a nie jaja, tłuszcze zwierzęce i potrawy mięsne są przyczyną nadwagi i wysokiego poziomu cholesterolu, powodującego miażdżycę naczyń krwionożnych. Osoby, które stosują tę dietę, szybko chudną, chociaż jedzą tłusto. Należy jednak pamiętać o tym, że większożć lekarzy jej nie poleca.
Zasady diety:
Jadasz 3 posiłki dziennie, np. na żniadanie jajecznicę na bekonie, na obiad – soczystą golonkę lub pieczoną kaczkę, a na kolację – zapiekankę z żółtego sera, szynki i jaj. Dieta opiera się na jajach, produktach mlecznych i mięsie, istotnym elementem są sery, ale jedzone bez chleba, za to ze żmietaną, masłem i majonezem. Codzienna porcja mięsa to ok. 100-200 g. Jeżeli jemy chude mięso, to dodajemy do niego tłuszcze, np. drób urozmaicamy dodatkiem boczku. Unikamy węglowodanów – w ciągu dnia wolno ich dostarczyć organizmowi tylko 50 g. Żeby zachować te zasady, można zjeżć zaledwie 300 g warzyw lub mało słodkich owoców (ze względu na dużą zawartożć węglowodanów niewskazane są banany, gruszki czy jabłka). Z tego samego powodu należy zrezygnować z pieczywa i potraw mącznych.8 stycznia 2008 at 19:46yyyy, a to pomylka, myslalam ze dieta kwasniewskiego = dieta z zupa kapusciano-cebulowa.
8 stycznia 2008 at 20:20[usunięto_link] wrote:
yyyy, a to pomylka, myslalam ze dieta kwasniewskiego = dieta z zupa kapusciano-cebulowa.
Nie,to nie pmylka…mnie chodzilo wlasnie o diete kapusciana.
Nela dzieki za te druga mozliwosc..choc chyba bardziej drastyczna 🙄
9 stycznia 2008 at 09:53[usunięto_link] wrote:
Dieta Kwasniewskiego polega na jedzeniu tlustego miesa.
Cytat:
Dieta Kważniewskiego,
zwana również jako dieta optymalna
5 kg w ciągu miesiącaAutorem tej diety jest lekarz i dietetyk z sanatorium w Ciechocinku, Jan Kważniewski, który uważa, że produkty zwierzęce (wieprzowinę, podroby, smalec, masło, tłuste sosy i sery) można jeżć bez ograniczeń, należy jednak zrezygnować z cukru, słodyczy i owoców. Chodzi o ty, by ze swojego jadłospisu prawie wykluczyć węglowodany. Kważniewski brał pod uwagę stosunek tłuszczów, białka i węglowodanów w produktach. Najzdrowszy układ według niego to taki, w którym na 1 g białka przypada ok. 3 g tłuszczu i zaledwie 0,5 g węglowodanów. Według Kważniewskiego, w jadłospisie przeciętnego Polaka jest za dużo produktów rożlinnych, bogatych w węglowodany. To włażnie one, a nie jaja, tłuszcze zwierzęce i potrawy mięsne są przyczyną nadwagi i wysokiego poziomu cholesterolu, powodującego miażdżycę naczyń krwionożnych. Osoby, które stosują tę dietę, szybko chudną, chociaż jedzą tłusto. Należy jednak pamiętać o tym, że większożć lekarzy jej nie poleca.
Zasady diety:
Jadasz 3 posiłki dziennie, np. na żniadanie jajecznicę na bekonie, na obiad – soczystą golonkę lub pieczoną kaczkę, a na kolację – zapiekankę z żółtego sera, szynki i jaj. Dieta opiera się na jajach, produktach mlecznych i mięsie, istotnym elementem są sery, ale jedzone bez chleba, za to ze żmietaną, masłem i majonezem. Codzienna porcja mięsa to ok. 100-200 g. Jeżeli jemy chude mięso, to dodajemy do niego tłuszcze, np. drób urozmaicamy dodatkiem boczku. Unikamy węglowodanów – w ciągu dnia wolno ich dostarczyć organizmowi tylko 50 g. Żeby zachować te zasady, można zjeżć zaledwie 300 g warzyw lub mało słodkich owoców (ze względu na dużą zawartożć węglowodanów niewskazane są banany, gruszki czy jabłka). Z tego samego powodu należy zrezygnować z pieczywa i potraw mącznych.ale jak tak mozna zrezygnować z owoców? mnie sie to wydaje nielogiczne i bezsensowne. a witaminki to gdzie są?
9 stycznia 2008 at 20:41Nie mam pojecia, ja przeciez uwzam te diete za idiotyczna, a przytoczylam tylko cytat z internetu. Inna sprawa, ze ta moja ciotka i wujek nie biora juz zadnych lekow i czuja sie dobrze. Zadziwiajace, ale prawdziwe. W tym cytacie jest wyraznie napisane:
„Należy jednak pamiętać o tym, że większożć lekarzy jej nie poleca”.1 kwietnia 2008 at 13:48ja na niej jestem dożć często.
chudnie się naprawdę – ja akurat jadłam samą zupę.
ale mimo kombinowania z przyprawami po kilku miskach sporych nie umiem już na nią patrzeć i mam dożć.
ale jak znalazł na głód. 😀
ja do niej zawsze dodaję jeszcze ziemniaków. 😀 - AutorOdp.