Dlaczego wolicie starszych facetów?

• Autor
    Odp.
  • Trofik
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Od dawna nurtuje mnie to pytanie. Dlaczego nastolatki i młode kobiety wolą starszych od siebie? Czy mogę coż na to poradzić , jeżli jestem w jej wieku lub młodszy?

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Możesz. Bo to nie chodzi raczej o wiek, tylko o swego rodzaju dojrzałożc, dożwiadczenie życiowe. Dlatego podżwiadomie wiekszosc dziewczyn szuka starszych. Rówieżnicy najczeżciej sa tacy jakby dziecinni. Ale to przeciez nie reguła. Przeciez nikt nie zakocha sie w Twoim wieku, tylko w Tobie.

Olgus
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 1073
    • Maniak

Zgadza się, jeżli pokażesz kobiecie swoją dojrzałożć, jeżli ona zobaczy, że możesz być dla niej oparciem to fakt, że nie jesteż starszy nie powienien mieć już tak wielkiego znaczenia.

Wiele kobiet szuka facetów znacznie od siebie starszych, bo mają dożć chłopców, których życie kręci się głównie wokół weekendowych imprez i zabawy. Szukają faceta, a nie chłopca.

Chyba, że jesteż np. w liceum, to trudno żebyż zachowywał się jak facet koło 30stki czy 40stki.

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Wcale nie! Ja wolę młodszych i w swoim wieku. Za starszymi się nie oglądam, są dla mnie zbyt sztywni, nie mają szalonych pomysłów. Nawet mój facet, który jest moim rówieżnikiem, czasami zachowuje się jak dziad, tzn. jest poważny :P, a ja jestem osobą, która nie może usiedzieć w jednym miejscu. Więc to wcale nie jest reguła.

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Wolę straszych facetów od siebie tak z 5 lat, bo inaczej już patrza na życie, bardziej odpowiedzialnie, dają mi większe poczucie bezpieczeństwa. Są przede wszystkim dojrzalsi emocjonalnie. Chyba dlatego:)

kissandgo
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 78
    • Stały bywalec

byłam z młodszym o 2 lata, powiem wam, że labo miałam pecha i trafiłam na taki jego „ciężki okres” albo mam pecha. Po prostu to było straszne, wieczne sprawdzanie, wydzwanianie.

Najlepiej by mnie zamknął w złotej klatce…

NiEtYkAlNa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

to proste, mlode kobiety suzkaja starszego mezczyzny, poniewaz przy nim czesto czuja sie doceniane, o wielu innych rzeczach mozna porozmawiac, nie tylko pojsc na dyskoteke…poza tym czuje sie opieke takiego faceta:) a przy tym pelne poczucie bezpieczenstwa.niektore wola syarszych, doswiadczonych mezczyzn z innych powodow, moze tez chodzi o wspolzycie, taki „doswiadczony” raczej sobie dobrze poradzi :))))
    ale nie to jest najwazniejsze, mi przy takim mezczyznie jest po prostu lepiej bo dla niego przede wszystkim jestem ja, a dopiero reszra, u moich rowiesnikow czesto bylo inaczej…

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

tu akurat kobiety sie od facetow nie roznia – my tez wolimy starsze bo sa bardziej doswiadczone i mniej dziecinne – niestety w wiekszosci przypadkow trafialy mi sie mlodsze i takie zwiazku szybko sie konczyly – na poczatku bylo fajnie ale po pewnym czasie ciezko bylo zlapac jakikolwiek kontakt i nie bylo czuc zainteresowania taka dziewczyna – z wiekiem takie stereotypy zanikaja bo na pewno wieksza jest roznica miedzy wiekiem 18-23 niz miedzy 23-28 chociaz to taka sama roznica 5 lat ;p

MIECZ-NICK
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 433
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

byłam z młodszym o 2 lata, powiem wam, że labo miałam pecha i trafiłam na taki jego „ciężki okres” albo mam pecha. Po prostu to było straszne, wieczne sprawdzanie, wydzwanianie.

Najlepiej by mnie zamknął w złotej klatce…

oj, takie zlote klateczki trzeba pilowac, pilowac, nie na tym zycie polega.
    Mysle ze po prostu szukamy w zwiazkach zrozumienia, dojrzalosci, jakiegos poczucia stabilizacji, akceptacji a nie szczylowatych zachowan, oprocz oczywiscie MILOSCI

zuzaz89
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 33
    • Bywalec

Na jednej stronie internetowej nie pamiętam adresu przeczytałam, że często nastolatki, które mają złe
    kontakty z ojcem lub nie mają go, to wtedy (m.in) wolą starszyc mężczyzn, chcą mieć poczucie bezpieczeństwa, chcą być przez nich
    wspierane, chcą widzieć w nch autorytet. Kurde własnie na tej stronie było to tak mądrze wytłumaczone.

ForceRecon
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 506
    • Zasłużony

U mnie zawsze jakoż się zdarzało, że byli starsi, róznica, 2, 8 a teraz 6 lat. Nie wybieram tylko starszych, po prostu tak chce los. O moim obecnym nawet nie wiedziałam ile ma lat. Nie potrafię powiedzieć czemu starsi. No chyba po prostu

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

[usunięto_link] wrote:

Na jednej stronie internetowej nie pamiętam adresu przeczytałam, że często nastolatki, które mają złe
    kontakty z ojcem lub nie mają go, to wtedy (m.in) wolą starszyc mężczyzn, chcą mieć poczucie bezpieczeństwa, chcą być przez nich
    wspierane, chcą widzieć w nch autorytet. Kurde własnie na tej stronie było to tak mądrze wytłumaczone.

Czy ja wiem, ja z moim tata mam i miałam wspaniały kontakt, a wolę starszych:)

zuzaz89
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 33
    • Bywalec

hmm… napisałam „m.in” nie pisałam, że to jest reguła. Np w moim przypadku może to być po czężci prawdą. Mam kochanego tate ale jakos z nim nie mam tematów, o niczym ze soba nie rozmawiamy.

We mnie zawsze się kochali starsi mężczyźni np od mojej siostry znajomi ( 8 lat starsza), od mojego brata koledzy (3 lata starsi).
    Aktualny partner jest 10 lat starszy. Jak poznaliżmy się niewierzył mi jak powiedziałam ile mam lat(dawał mi więcej)
    Wczęsniejszy partner był 8 lat starszy
    A wczeżniejszy partner był 6 lat starszy.

Nie wiem czemu tak.

Nigdy nie miałam powodzenia u kolegów z klasy itp.

Zawsze się kochali we mnie starsi, dużo starsi. Niczym ich nie prowokowałam ;/

Może dlatego, że bardzo wczęsnie dojrzewałam. Okres miałam w wieku 10 lat, piersi też miałam bardzo wczeżnie.

Trofik
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 26
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Akurat to wyjasnienie idealnie opisuje sytuacje , ktora ja mam…Bylbym bardzo wdzieczny, jesli przypomnialabys sobie link do tej strony 😀

NiEtYkAlNa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 366
    • Pasjonat

ja dojrzalam w normalnym okresie, nie wczesniej ani nie pozniej niz powinnam, ale zawsze interesowalam starszych facetow, koledzy z klasy mnie nigdy nie interesowali ani ja ich.wole starszych, to prawda nie mam najlepszych kontaktow z ojcem, moze po czesci tez dlatego tak jest.ale mimo wszystko wole miec o czym pogadac ze starszym ode mnie mezczyzna niz wytelepac sie na dyskotece z rowiesnikiem:) co nie znaczy ze nie lubie potanczyc :)) moj facet jest ode mnie o 10 lat starszy, zawsze byli starsi, 5,6,8 lat, u mnie to normalne 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dlaczego wolicie starszych facetów?"

Przewiń na górę