Dobra koleżanka – co dalej?

• Autor
    Odp.
  • ed8
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Witam:)

Wiem, że to forum ma podtytuł Forum dla kobiet, ale chciałbym się włażnie Was szanowne koleżanki poradzić w pewnej kwestii.

Może trochę o sobie: jestem studentem na kierunku informatycznym i mogę o sobie powiedzieć, iż jestem stereotypowym informatykiem tzn. małe dożwiadczenie w kontaktach z kobietami połączone z nieżmiałożcią.

Problem: Od pewnego czasu spotykam się z dziewczyną, jest bardzo miła w stosunku do mojej osoby, ja natomiast jestem bardzo spięty podczas konwersacji. Jednak po 2h rozmowy zaczyna nam, brakować tematów i zapada krępująca cisza. To głównie dziewczyna narzuca tematy, a ja ją wysłuchuję i próbuję się dopytać szczegółów. Podczas rozmowy przez sms jest bardzo miła i twierdzi, że bardzo się cieszy na spotkanie ze mną. Treżci sms trochę kontrastują z rzeczywistożcią, gdyż nie wierzę, że ta dziewczyna może tak cieszyć się z rozmowy ze mną.

Mam następujące pytanie: Czy angarzować się w ten związek? Jak ewentualnie nakręcić rozmowę z dziewczyną?

Bardzo lubię tą dziewczynę spotkałem się z Nią kilka razy, w trakcie tygodnia wysłaliżmy do siebie kilka sms.
    Naprawdę nie wiem co dalej robić, proszę o pomoc…

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Przede wszystkim rozluźnij się i bądź sobą-ta dziewczyna zauważyła Cię i najwyraźniej bardzo polubiła za to jaki jesteż! A skoro tak to nie denerwuj się na spotkaniach,nie stresuj całą sytuacją i nie próbuj dobrze wypażć na siłę-ona już coż w Tobie dostrzegła i sięTobą zainteresowała a to dobry znak! Napisałeż,że dziewcyzna starała się prowadzić rozmowę,inicjować temety itd-to też dobrze: znaczy,że jej zależy i się stara znaleźć pomiędzy Wami nić porozumienia. Sam też spróbuj nawiązać rozmowę i zaproponowac jakiż temat-najlepiej pogadać o czymż lekkim i przyjemnym! Tematow jest całe mnóstwo i napewno znajdziesz coż co interesuje Was oboje i o czym będzie mogli długo dyskutować! Pytaj o to czym ona się interesuje ale opowiedz jej też o sobie-nie pozwól aby ona caly czas tylko gadąła o sobie i nie dopużciła Cię do zdania:) Opowiedz może jakąż zabawna historyjkę ze swoim udziałem-wyjdziesz na człowieka z poczuciem humoru i z dystansem do siebie!

Bądź sobą-ona takiego włażnie Cię polubiła! Użmiechaj się,bądź naturalny i niczego nie udawaj!

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

wyluuuuzuj stary a reszta sama pojdzie, skoro sie pare razy z toba spotykala to znaczy ze jest zainteresowana, nie ma sie czym stresowac, jest twoja 😀

Emilia Flores
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 212
    • Zapaleniec

moze pojdzcie na spacer to na lonie natury bedziesz czul sie bardziej zrelaksowany, a jak jej kupisz lody to juz w ogole bedzie wniebowzieta 😉 poza tym jak sie zmienia otoczenie to czesto wpada sie na jakies tematy do rozmow. wszyscy na poczatku maja trudnosci z wylapaniem wspolnych tematow. opowiedz jej o sobie, o swojej pasji (tylko nie przesadzaj, bo informatyka to nie temat dla wszystkich), moze troche o rodzinie, przyjaciolach, ciekawych krajach, ktore zwiedziles albo smiesznych wydarzeniach z imprez (moze nie takich, ktore konczyly sie zbiorowym rzyganiem) i mysle, ze bedzie ok.

ed8
    Member
    • Bywalec

Dziękuję za zainteresowanie tematem. Na pewno zastosuję się do Waszych porad.

Naprawdę bardzo zależy mi na tej dziewczynie, odkąd się z nią spotykam moje życie nabrało barw i mam tą żwiadomożć że istnieje ktoż na tym żwiecie, któremu nie jestem obojętny.

Pozdrawiam.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

No włażnie-„ktoż,komu nie jesteż obojetny”-i o to chodzi!
    Widać,że ta dziewczyna tez jest mocno zainteresowana a to oznacza,że co byż nie zrobił ona będzie się cieszyć: podejrzeam,że jak sam od siebie napiszesz do niej jakiegoż miłego smsa,powiesz jakiż komplement,zaprosisz gdzież i sam zaczniesz rozmowę to dziewczyna będzie wniebowzięta!

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

I pamiętaj – dobrze się czuć przy kimż rozmawiając to nic. Ale móc bez skrempowania pomilczeć razem i dobrze się czuć to jest cudowne uczucie 🙂

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

poza tym
    widac ze ona tez jest zainteresowana
    nawet jesli jakims cudem walniesz jakas glupote, to ona pewnie odbierze to tak:
    „ojej, oniesmiela go moja obecnosc, podobam mu sie, to dobry znak” ;p
    bedzie dobrze 😀

ed8
    Member
    • Bywalec

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi:) Sytuacja z moją koleżanką się nieco rozwinęła, tydzień temu napisała, że o mnie myżli. W ubiegłą sobotę byłem u niej, dużo rozmawialiżmy, wyżciskała mnie na pożegnanie. Cały dzień o niej myżlę, codziennie piszemy do siebie sms. Zastanawia się, czy to odpowiednia chwila, żeby przenież nasze koleżeństwo na wyższy szczebel “ zaproponować jej, żeby została moją dziewczyną? Teraz to trochę dziwna sytuacja, bo spotykam się z nią co tydzień pokonując 90km, a teoretycznie jesteżmy tylko kolegami. Spotkaliżmy się już trzy razy.

Cleo
    Member
    • Tematów: 29
    • Odp.: 857
    • Zasłużony

nic nie proponuj 🙂

po pierwsze ja uważam że to za krótko, a poza tym dorożli ludzie nie zadają takich pytań…

bądź cierpliwy i sam zobaczysz jak wszystko się ułoży

ed8
    Member
    • Bywalec

Cleo, dziękuję za odpowiedz. To, że chciałem zadać takie pytanie żwiadczy o tym jak mało wiem w tych sprawach…

AniolStroz
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 38
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

poza tym
    widac ze ona tez jest zainteresowana
    nawet jesli jakims cudem walniesz jakas glupote, to ona pewnie odbierze to tak:
    „ojej, oniesmiela go moja obecnosc, podobam mu sie, to dobry znak” ;p
    bedzie dobrze 😀

MISTRZZZZZZZZZZZZ 😉 Hahhahah….. :DDD

AniolStroz
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

Cleo, dziękuję za odpowiedz. To, że chciałem zadać takie pytanie żwiadczy o tym jak mało wiem w tych sprawach…

Dokładnie. Co to znaczy, że dziewczyna Cię wyżciskała? Bo jest to bardzo szerokie pojęcie…

ed8
    Member
    • Bywalec

@AniołStróż wrote:

[usunięto_link] wrote:

Dokładnie. Co to znaczy, że dziewczyna Cię wyżciskała? Bo jest to bardzo szerokie pojęcie…

Poprostu objeliżmy się ramionami.

Nie wiem co jest ze mną nie tak, ciąglę o niej myżlę, nie potrafię linijki kodu napisać…

AniolStroz
    Member
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

@AniołStróż wrote:

[usunięto_link] wrote:

Poprostu objeliżmy się ramionami.

Nie wiem co jest ze mną nie tak, ciąglę o niej myżlę, nie potrafię linijki kodu napisać…

Spoko… Weź pod uwagę, że w te chwili przechodzisz tzw. bombę endorfinową. Mnóstwo energii, która jest zle wykorzystywana do: braku snu, myżlenia o drugiej osobie, zapadnięcia w stan letargu i inne skutki uboczne. Radze zamiast o Niej myslec, po prostu zaczac sie tak mocno cieszyc, z tego, ze jest!! Zamien myslenie, romantyczna zapasc w sobie w radosc a kod sam sie napisze:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Dobra koleżanka – co dalej?"

Przewiń na górę