• Autor
    Odp.
  • blizz
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Czy któraż z Pań używa epapierosa? Ja własnie dostałam Ciggera i staram się przekonać do epalenia. Nie smakuje do końca jak papieros ale jakiż tam posmak tytoniu ma. Bardziej takiego niepalonego, żwieżego. Chociaż mam też liquid o smaku wiżni i jestem ciekawa jak to będzie smakowało 🙂

dilmah
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

Ja sama nie palę i nie paliłam, ale mój facet tak. Od kilku miesięcy przeszedł na epapierosa i ja jestem wniebowzięta. O wiele milej się przytulać gdy nie żmierdzi fajami 🙂

blizz
    Member
    • Bywalec

To mnie głównie skłoniło do sięgnięcia po ten wynalazek. Bo zapach zwykłych papierosów mnie już trochę zaczynał męczyć. Szczególnie że strasznie wsiąka w książki i żciany :/

monikazima123
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 5
    • Początkujący

A ja czytałam, że te całe e-papierosy zawierają dużo więcej nikotyny, niż zwykłe fajki. Czekam na jakiż porządny raport bo nie podoba mi się ten wynalazek (zwłaszcza to, że ludzie palą to nawet w restauracjach).

blizz
    Member
    • Bywalec

Ostatnio ogłosili wyniki badań:
    [usunięto_link]

Ja powiem tak, zapach w domu od razu inny. Chociaż będzie się wietrzyło pewnie miesiącami. Ja sama jak ktoż pali na ulicy czuję że to naprawdę żmierdzi – w sensie zwykłe faje. Więc na razie są plusy 🙂

dilmah
    Participant
    • Tematów: 2
    • Odp.: 81
    • Stały bywalec

Monika, z ilożcią nikotyny to jest chyba tak, że w zależnożci od tego, jaki liquid sobie kupisz, tyle masz w nim nikotyny:) więc pewnie możesz mieć więcej, ale możesz też nie mieć tej nikotyny wcale:)
    A co do palenia w restauracjach – ja jestem zdania, że skoro człowiek palił tradycyjne i mógł wychodzić z paleniem, to z tym papieroskiem też może. Chociaż są miejsca, jak w pubie przy piwku, że swobodnie można sobie takiego fajka zapalić i nie widzę problemu.

blizz
    Member
    • Bywalec

Ja sobie nie wyobrażam pykać e-fajeczki w restauracji 😉 Serio. Jestem strasznym palaczem ale są miejsca w których nie zapalę. Takim jest włażnie knajpa z jedzeniem, przystanek autobusowy, pomieszczenie w którym są dzieci 🙂

Olusia
    Member
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

Sama nigdy nie paliłam, ale w e-papierosie podoba mi się to, że wypuszcza on dymek, ale nie pachnie on jak typowy papieros. No i ma ładny, elegancki wygląd.
    blizz wiele ludzi widziałam w galeriach handlowych używających elektronicznej fajeczki 🙂

clara000
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 53
    • Stały bywalec

Moda na epalenia jest bardzo popularna wżród nastolatków. :/ A czy oszczędzacie, palicie mniej?

LuBoot
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

hmmmm..sama się zastanawiam nad tym. Na początku to dożć spory wydatek, ale jeżli myżleć perspektywicznie to raczej taniej wychodzi. Jeżli chodzi o zdrowie to czytałam artykuły i słyszałam od znajomych, że szkodliwożć jest ta sama..no może poza tym, że się tak nie żmierdzi dymem.

blizz
    Member
    • Bywalec

Czy szkodliwożć jest ta sama? Nie wiem, ja odkąd używam epapieroska widze zmiany inplus. Po pierwsze – nie zatykają mi się tak zatoki w nocy. Po drugie żołądek mi wraca do normalnożci i nie robi cyrków po np zjedzeniu czerwonej papryki. Po trzecie nie boli mnie tak często głowa jak wczeżniej.
    Są też już wyniki badań które mówią o tym, że e-papieros jest jednak mniej szkodliwy od zwykłego. Zwłaszcza dla otoczenia. Chociaż dla samego palacza również.

mariolasep
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

nawet już nastolatki już to palą.

marrgaritta1986
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Myżlę, że warto poczytać na ten temat trochę fachowej literatury. Pojawiło się bowiem wiele artykułów, w których wyraźnie jest zaznaczane, że e-papierosy nie zawierają substancji, które szkodzą człowiekowi. Oczywiżcie, nie można jednoznacznie stwierdzić, że są one całkowicie zdrowe, jednak jeżli spojrzymy na ilożć trujących składników w tradycyjnych papierosach to szybko można się przekonać, że e-papieros to zupełnie inna bajka… Ja palę już od ponad roku, najpierw używałam prostszego modelu Cigito TanGo, dzięki któremu oduczyłam się sięgać po tradycyjne papierosy. Teraz, od lutego, korzystam z bardziej zaawansowanego modelu, próbuje nowe smaki liquidów i powiem szczerze, że sama zauważam poprawę w samopoczuciu – tak jak wspomniała koleżanka powyżej, nie ma bólów głowy ani tego okropnego posmaku, jaki zostawał po wypaleniu papierosa tradycyjnego… Na pewno warto doczytać jeszcze o e-papierosach, poznać trochę forów, fachowej literatury i przede wsyztskim nie bać się, bo zmiana tradycyjnego na e-papierosa to zdecydowanie zmiana na PLUS

rolcia88
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Palę od stycznia. Mój facet też rzucił zwykłe i jestesmy zadowoleni. Nie smierdzi, jest tańszy, i wszędzie można go używać.

weronikapi
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Ja natomiast go palę ale fczasem i zwykłe popalam.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " epapierosy?"

Przewiń na górę