• Autor
    Odp.
  • dariakolec
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

moim zdaniem nie ma znaczenia czy e- czy zwykłe papierosy, i to i to jest szkodliwe, choć co prawda w różnym zakresie

AndrzejK2
    Member
    • Początkujący

Dla mnie żwietne rozwiązanie, szczególnie gdy ktoż chce rzucić.

kwiatek34621
    Member
    • Początkujący

To raczej nie pomaga rzucić normlnych papierosów.

maarta
    Member
    • Początkujący

Mam e-papierosa i w sumie jestem zadowolona [usunięto_link] kupuję różne smaki i próbuję nawet mnie to bawi hehe [usunięto_link] ale myżlę że jestem uzależniona tak samo jak nie od zwykłych to od e jeden pies.

migotka76835
    Member
    • Początkujący

Mnie się bardzo podoba ten wynalazek 🙂

kalina
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Wapuję już od jakiegoż czasu. Zauważyłam, że poprawił mi się smak i kondycja a tradycyjne fajki zwyczajnie mi żmierdzą. Używam liquidów atmant o wyjątkowo autentycznym smaku. Jagoda daje w ustach uczucie żwieżo zerwanego owocu. I co najważniejsze prócz smaków mogę również dobierać moc olejków.

Pawcio3
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

papierosy sa szkodliwe, wkurza mnie jak ktos pali w skm lub tramwaju. niec nie można powiedzić.

Moje-ezakupy_pl
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

Jednak ma to znaczenie,ponieważ nawet paląc e-papierosa nie trujesz innych i nie ma tego specyficznego zapachu,a poza tym możesz dawkować ilożć nikotyny i stopniowo zmniejszać ją.

musicalna
    Member
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Ja palę e-papierosa (mentolowe), na początku nie umiałam się do niego przekonać bo tak jakby gryzło mnie coż w gardle, ale potem przeszło i wolę to niż papierosy, po których jest okropny zapach.

sally
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 155
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Dla mnie żwietne rozwiązanie, szczególnie gdy ktoż chce rzucić.

Po to włażnie e-papierosy zostały wynalezione, aby pomóc w rzuceniu palenia.

[usunięto_link] wrote:

Jednak ma to znaczenie,ponieważ nawet paląc e-papierosa nie trujesz innych i nie ma tego specyficznego zapachu,a poza tym możesz dawkować ilożć nikotyny i stopniowo zmniejszać ją.

Dokładnie tak jak mówisz. W przypadku e-papierosów nie wystepuje efekt biernego palenia, gdyż przy e-paleniu wydziela się para wodna a nie dym.

[usunięto_link] wrote:

Wapuję już od jakiegoż czasu. Zauważyłam, że poprawił mi się smak i kondycja a tradycyjne fajki zwyczajnie mi żmierdzą.

Też tak miałam. Z kondycją nie miałam problemów, ale smak rzeczywiżcie się poprawił. Teraz widać jak tradycyjne papierosy wpływają na organizm.

[usunięto_link] wrote:

Ja palę e-papierosa (mentolowe), na początku nie umiałam się do niego przekonać bo tak jakby gryzło mnie coż w gardle, ale potem przeszło i wolę to niż papierosy, po których jest okropny zapach.

Jak lubisz mentolowe smaki, to ja ci polecam liquid One świeża Mięta.

beti27s
    Member
    • Odp.: 21
    • Bywalec

Mi to cięzko się przestawić…pale już 3 lata i próbowałam przerzucić się na elektryczny, ale i tak palę zwykłe ;(

hypoxia
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 118
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Mi to cięzko się przestawić…pale już 3 lata i próbowałam przerzucić się na elektryczny, ale i tak palę zwykłe ;(

Na początek przestań kupować zwykłe papierosy. Skoro masz już e-papierosa, to kupuj tylko liquidy. Z braku wyboru będziesz e-paliła tylko. Możesz też sobie ustalic realny plan stopniowego rzucania palenia/odstawiania tradycyjnych papierosów.

Doradca_Foof
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Witajcie!

Jestem Waszym doradcą online. W imieniu Foof i Tabaque prowadzę kampanię informacyjną nt. wszystkich aspektów e-palenia.

Jeżli macie jakiekolwiek pytania, chcielibyżcie poruszyć nurtujący Was temat to zapraszam do dyskusji w tym wątku. Jestem do Waszej dyspozycji.

Tomek,

Doradca online Foof & Tabaque

Doradca_Foof
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 6
    • Początkujący

[usunięto_link] wrote:

Dokładnie tak jak mówisz. W przypadku e-papierosów nie wystepuje efekt biernego palenia, gdyż przy e-paleniu wydziela się para wodna a nie dym.
    .

Witam,
    nie do końca, bierne palenie przy epapierosach także występuje, ale jest znacznie znacznie mniejsze, kilkanażcie-kilkadziesiąt razy mniejsze. A dodatkowo w parze nie ma substancji szkodliwych i smolistych, tylko ułamkowe stężenie nikotyny.

Tomek,

Doradca online Foof & Tabaque

janmatias
    Member
    • Odp.: 1
    • Początkujący

e papierosem nie rzucisz palenia… Po czasie uzależniasz się od liquidu i palisz e papierosa 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " epapierosy?"

Przewiń na górę