- AutorOdp.
- 9 września 2012 at 07:42
Nasza córeczka ma 7 miesięcy i niedługo wypadałoby kupić nowy fotelik. 🙂 Interesuje nas taki z przedziału 9-36kg, żeby wystarczył już do końca. Zastanawialiżmy się nad Nautilusem Graco, bo mamy już wózek tej marki i sprawdza się super. Czy któraż z was miała może ten fotelik? Jak jest wykonany, łatwo się go montuje? Jak z bezpieczeństwem?
9 września 2012 at 08:57My mamy od kilku miesięcy włażnie Nautilusa i powiem ci, że to bardzo doby fotelik – starcza do końca już (12rż), a jest bezpieczny (ma m.in. SIMP, co zapewnia ochronę podczas uderzenia w bok). Dla mnie super jest też to, że obicie można zdejmować i prać – wiadomo, czasami coż się wyleje, dziecko zapaćka czymż fotelik.
I z dożwiadczenia mogę powiedzieć, że jest dobry na długie podróże, bo łatwo można różne parametry regulować, jest schowek, uchwyt na kubek itd.9 września 2012 at 11:43No to całkiem fajnie się zapowiada i super, że można zdejmować obicie, a nie jeździć w brudnym kilka lat albo prać gąbką ewentualnie. Jeszcze o nim poczytam i na pewno wybiorę się do jakiegoż sklepu go zobaczyć „na żywo”. 🙂
19 stycznia 2014 at 13:06Również jestem w posiadaniu Graco Nautilus, jest praktyczny, pasy bardzo łatwo się zapina – pięciopunktowe, jesli lubicie gadżety, to fotelik jest wyposażony w fajne uchwyty na kubeczek, butelkę etc.
21 stycznia 2014 at 14:11nie mam stycznożci z fotelikami Graco, my pierwszy fotelik to mieliżmy z maxi cosi pebble, więc i następne kupowaliżmy z maxi cosi, bo byliżmy zadowoleni, również z łatwożci montażu, u mnie w otoczeniu to mają jeszcze recary, ale graco nie
3 lutego 2014 at 16:50Wczesniej mielismy nosidełko z maxi cosi a teraz maly sie przesiadl do rodifixa tez z tej firmy jak narazie jestesmy zadowoleni i synek tez sobie chwali… Poza tym calkiem niezle wypada w testach bezpieczenstwa a to chyba priorytet 🙂
12 lutego 2014 at 19:27My dla naszego starszaka wybraliżmy(dopasowany kolorowo do naszego exo) fotelik Jane Montecarlo r1. On jest co prawda 15-36 ale jest na prawdę żwietny jeżli ktoż nie ma małego dzieciaczka i nie zamierza go wozić w jednym foteliku „już zawsze” co jest złudne bo niektóre foteliki po 2-3 latach i tak nie nadają się do użytku… tak było i u nas więc postanowiliżmy zainwestować w ładny i bezpieczny fotelik dla naszego 2-latka 🙂
12 lutego 2014 at 22:00może Graco Nautilus? moja znajoma ma taki, i jest zadowolona. Ja również jak będę wymieniała fotelik to pewnie zdecyduję się na niego:)
26 lutego 2014 at 20:38rodifixa-bardzo dobry fotelik,przede wszystkim bezpieczny,dobry jakożciowo no i wygodny dla malucha,w sumie ogólnie ta firma ma bardzo dobre foteliki
10 marca 2014 at 17:17Ja Ci polecam fotelik maxi cosi przede wszystkim pod względem bezpieczeństwa,jakożciowo jest wytrzymały,nie wyciera się nic się z nim nie dzieje,pokrowiec jest zdejmowany np do prania,wyglądem też są całkiem fajne,mają dodatkową ochronę główki dziecka,jak większożć możliwożć jazdy tyłem,ale bardzo ważny dla mnie był fakt że mają isofix,co przede wszystkim gwarantuje bezpieczeństwo dziecka,niestety nie wszystkie foteliki mają ten system,dlatego ja polecam Ci maxi cosi i dopasowanie do dziecka odpowiedniego modelu
11 marca 2014 at 12:46[usunięto_link] wrote:
Ja Ci polecam fotelik maxi cosi przede wszystkim pod względem bezpieczeństwa,jakożciowo jest wytrzymały,nie wyciera się nic się z nim nie dzieje,pokrowiec jest zdejmowany np do prania,wyglądem też są całkiem fajne,mają dodatkową ochronę główki dziecka,jak większożć możliwożć jazdy tyłem,ale bardzo ważny dla mnie był fakt że mają isofix,co przede wszystkim gwarantuje bezpieczeństwo dziecka,niestety nie wszystkie foteliki mają ten system,dlatego ja polecam Ci maxi cosi i dopasowanie do dziecka odpowiedniego modelu
no tak, ale który model maxi cosi jeżli chodzi o drugi fotelik? Ostatnio oglądałam jakąż nowożć od nich 2way pearl, jak teraz patrzę w Internecie, ktoż coż słyszał?
11 marca 2014 at 19:02widziałam go tylko na zdjęciach więc nie wiele o nim wiem,ale jako drugi fotelik bardzo fajny jest priori xp, ma napinacz pasa który zapewnia dodatkową ochronę,wygodne podwyższone siedzisko,dzięki któremu dziecko może sobie oglądać 'żwiat’,ma cztery pozycje do siedzenia i spania, które łatwo można zmienić,montaż też jest łatwy,pasy regulowane ze wzrostem dziecka
19 marca 2014 at 22:47zobacz sobie maxi cosi rodi air protect, my narazie uzywamy pebble, ale bedzimey sie przesiadac na ten model pozniej, bo sprawdzony przez rodzine
20 marca 2014 at 15:04[usunięto_link] wrote:
zobacz sobie maxi cosi rodi air protect, my narazie uzywamy pebble, ale bedzimey sie przesiadac na ten model pozniej, bo sprawdzony przez rodzine
aha czyli priori i rodi jak coż? Poczekam też na opinie o 2way peral, skoro to nowożć, a co do wczeżniej, to same testy adac to mało trochę, wazne są wszelkie niezależne
20 marca 2014 at 22:26Przed zakupem warto poczytać o testach i wybrać sobie kilka modeli i pojechać na przymiarki..my chcieliżmy kupić fotelik tyłem do kierunku jazdy, ale po przymiarkach okazało się, że mamy tak fotele wyprofilowane, że foteliki na isofixie były zbyt pochylone do przodu, a montowane pasami zabierały zbyt dużo miejsca, że z przodu nie było opcji by mógł się zmieżcić pasażer.. Także kupiliżmy fotelik przodem do kierunku jazdy i odpowiedni udał nam się dobrać dopiero za trzecim razem..także radzę by nie nastawiać się na jakiż konkretny model, tylko wybrać sobie kilka opcji i z nich po przymiarce coż wybrać 🙂
- AutorOdp.