- AutorOdp.
- 22 marca 2014 at 21:21
na pewno trzeba przymierzyć fotelik do auta przed spawdzeniem 🙂 co do testów to ja jestem zwolenniczką zdrowego rozsądku i poczty pantoflowej 😉 bo testy niestety potrafią być przekłamane
11 kwietnia 2014 at 19:05na pewno warto zachować zdrowy rozsądek bo warto przeanalizować rankingi opinie i opisy i wybrać odpowiedni fotel dla swojego dziecka
13 kwietnia 2014 at 18:30widziałam filmik z testów wypadkowych i jest ogromna różnica jak dziecko siedzi tyłem bo wbija go w fotel,a jak siedzi przodem to podczas wypadku wylatuje z fotela nawet,na szczężcie fotele maxi cosi mają opcję jazdy tyłem no i dodatkowo fajnie bo mają isofix to jest dla mnie dużym plusem
23 kwietnia 2014 at 18:25tak ale niektrych dzieci po prostu wozić tyłem się nie da. i wtedy też trzeba się zdecydować na bezpieczną i sensowną opcję. Wg mnie z podanego przedziały graco nautilus jest takim porządnym fotelikiem z bardzo mądrze rozwiązaną regulacją i dużym standardem bezpieczeństwa 🙂
20 maja 2014 at 10:20ja tam mysle ze po to sa takie przedzialy wagowe 0-13, 9-18, 15-36 zeby nie pomijac zadnego etapu, od 9 kg to najfajniejsza opcja jak dla mnie jest 2way Pearl, montowany tylem
20 maja 2014 at 14:28ten 2way pearl rzeczywiżcie robi wrażenie, też jestem zdania by zachowywać te przedziały wagowe, najgorsze to chyba te foteliki 9-36 kg, bo wyobraźmy sobie dziecko które waży 9kg a dziecko ważące 36 kg, różnica kolosalna
21 maja 2014 at 13:50dokladnie, duza roznica, a juz napewno nie kupilabym takiego fotelika uzywanego bo dziecko jezdzi w nim sporo czasu… poza tym takiego fotelika nie zamotujesz tylem a Pearla owszem….
14 sierpnia 2014 at 08:58[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Ja Ci polecam fotelik maxi cosi przede wszystkim pod względem bezpieczeństwa,jakożciowo jest wytrzymały,nie wyciera się nic się z nim nie dzieje,pokrowiec jest zdejmowany np do prania,wyglądem też są całkiem fajne,mają dodatkową ochronę główki dziecka,jak większożć możliwożć jazdy tyłem,ale bardzo ważny dla mnie był fakt że mają isofix,co przede wszystkim gwarantuje bezpieczeństwo dziecka,niestety nie wszystkie foteliki mają ten system,dlatego ja polecam Ci maxi cosi i dopasowanie do dziecka odpowiedniego modelu
no tak, ale który model maxi cosi jeżli chodzi o drugi fotelik? Ostatnio oglądałam jakąż nowożć od nich 2way pearl, jak teraz patrzę w Internecie, ktoż coż słyszał?
to podobno najbezpieczniejszy fotelik ze wszystkich 🙂 chociaz moja siostra miala pebblea a teraz tobiego i tez sa bardzo bezpieczne 😀 2way pearl ma sygnalizacje swietlna ktora informuje nas gdy zle zamontujemy bazy 🙂 nie wiem czy inne foteliki to tez maja? no i podobno dopracowali w tym foteliku ochrone glowy i szyi dziecka
14 sierpnia 2014 at 16:44moja baza do pebbla tez ma swiatelka ktore pokazuja jak fotelik jest zle wpiety lu jak baza jest zle zamontowana
24 sierpnia 2014 at 14:17u mnie w easy base maxi cosi tez tak jest tylko to nie swiatełka tylko kolor sie zmienia mechanicznie z czerwonego na zielony, dzięki temu mam przynajmniej pewnosc, ze fotelik jest dobrze zamontowany, mowili w tym tyg. w telewizji sniadaniowej nie pamietam czy na tvp 2 czy tvn ze 40% rodziców zle montuje fotelik…
24 sierpnia 2014 at 16:47no to widze, ze chyba wszystkie foteliki maxi cosi maja te swiatelka, wedlug mnie sueprsprawa. zwlaszcza jak rodzice nie sa wprawieni, a tak od razu dostaja sygnal, ze cos jest nie tak 🙂
25 sierpnia 2014 at 18:00u mnie to jest na bazie maxi cosi, nie na foteliku
19 lutego 2015 at 16:55ale takie dożwiadczenie w produkcji fotelików czy wózków jakie ma Maxi Cosi rzadko kto może się pochwalić 🙂 i dlatego są to tak dobre urządzenia
19 lutego 2015 at 17:44aaa to prawda, firma Maxi Cosi ma wieloletnie dożwiadczenie i tyle ile można znaleźć starych wózków to jest coż niesamowitego 🙂
- AutorOdp.