• Autor
    Odp.
  • Orinutka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 19
    • Bywalec

[usunięto_link] wrote:

odczuwacie, widzicie w tym roku mniejsza liczbe zagranicznych wyjazdow, rezygnacji z wakacji, lub skrocone w Polsce?Ja zauwazam po sobie, ale tez wiele znajomych mi osob rezygnuje, albo przeklada, bo kryzys, bo brak pracy, a jak jest to jej niepewnosc…

Nie zauważyłam.
    Odpoczynek każdemu się należy.
    Swoją drogą widzę,że wiele osób przez cały rok odkłada jakąż sumkę regularnie, co miesiąc,aby na wakacje napewno starczyło…….
    Widać też,że np.studenci, po prostu pracują cały lipiec ,aby w sierpniu gdzież wyjechać.

aldona.s
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Mi się marzy wycieczka objazdowa po Turcji. Przeglądałam wrzeżniowe oferty i wypatrzyłam w Itace wycieczkę o nazwie -orient express. Program wygląda na ciekawy, cena też rozsądna więc może jednak się wybiorę. A wy lubicie objazdówki?

Magda_F
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

A ja we wrzeżnio, gdy nie ma już takiego natłoku po raz drugi Do Hiszpanii ale połączymy to z Portugalią.

Już drugi raz z chłopakiem tak robimy i polecam. Wylot za grosze do Girony lub Malagi. Tam wynajmujesz nowe autko na tydzień czy 10 dni za grosze w stosunku do cen polskich (autka zawsze nowe) i sobie jedziemy gdzie chcemy. Ostatnio była Barcelona – Valencia (gdzie też studiowaliżmy 0,5 roku) – Granada – Malaga – Gibraltar – Sevila i powrót z malagi. Tym razem lecimy do malagi którą uwielbiamy, potem Gibraltar – Faro – Lizoban i powrót do Madrytu skąd samolot do PL … Drogi mają oki, wszędzie autostrady. Niżej Valencji i ogólnie w Andaluzji autostrady są bezpłatne wiec przemieszanie się miedzy miastami to kilka godzin 🙂

conis
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 51
    • Stały bywalec

Ja od roku mam ochotę pozwiedzać Bułgarię, mój znajomy z Francji był w tym roku i wrócił zachwycony. Sprawdzałam oferty biur podróży, na ok-tours znalazłam bardzo ciekawą ofertę wyjazdu do Złotych Piasków, jednak w tym roku już wszystko wysprzedane. Pozostaje mi planowanie przyszłych wakacji i pilnowanie rezerwacji wycieczki 😉

elizabet
    Member
    • Odp.: 22
    • Bywalec

A ja proponuję Wam pojechać do Czarnogóry! Nie wiem czy już tam byłyżcie, ale jest tam naprawdę fajnie:) Jeszcze dożć tanio, mało turystów, więc klimat jest fajny. Polecam najbardziej Budva i Ulcinj, fajne miasta. Byłam w ten wakacje tam, w sumie w ostatniej chwili udało mi się wyjechać, bo moi znajomi się porozjeżdżali włażnie za pracą i nie miałam z kim jechać. W końcu udało mi się znaleźć ekipę (w sumie 4 osoby, czyli jeden samochód:p) przez portal twoja-podroz.pl i w ciągu tygodnia udało nam się dograć i wyjechaliżmy w ciemno:) Jeżli ktoż był w Chorwacji i podobał się ten kraj, to Czarnogóra będzie jeszcze lepsza:)

malutka_mi
    Member
    • Odp.: 10
    • Bywalec

tylko raz bylam w cieplych krajach i chyba dobrze trafilam:

polecam Riwiere Turecka !!!

anhelika89
    Member
    • Odp.: 30
    • Bywalec

Ja w tym roku bylam we Wloszech u siostry i w Wenecji..Bylo fantastycznie! Slonce nie grzalo tak mocno, ale bylo bardzo cieplo, choc tego sie zupelnie nie czulo. Na taki wyjazd bardzo przydaja sie******************* Nie wiem, co bym bez nich zrobila! Super woda w jeziorach, mnostwo ciekawych ludzi, narodowosci itd, normlanie bomba!

Holistic
    Member
    • Odp.: 77
    • Stały bywalec

Chorwacja, połączenie gór i morza, piękne widoki, ciekawi ludzie yyyyyyyyyy polecam….

justy
    Member
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

uwielbiam mazury. lasy i jeziora. oczywiscie jesli dopisuje pogoda. ale nawet jesienią jest cudownie kiedy kolorowe liscie drzew dodają energii. tak samo zimą kiedy na biegówkach można zasuwac. ale oczywiscie jesli chcesz wygrzac sie na słonku to raczej nie polska. najblizsze kolorowe morze to żródziemne – tanią opcją bedzie równiez maroko czy tunezja. na dalsze wycieczki to jednak pieniażki potrzeba.

nie-bo
    Member
    • Odp.: 93
    • Stały bywalec

Nim się człowiek na wakacje wybierze szuka opinii na temat wyjazdu, dokładnego opisu jak działa i jak opinie sobie w serwisach opinii znajdzie, na forach dyskusyjnych, to z bezpożrednią, na bieżąco relacją różnie bywa – i tu się okazuje coraz czężciej też fajnie jest rozwiązywane, Kompas na facebook, BUT na stronie www, Szarpie Travel na miniblog.kolonieiobozy.pl zamieszczają takie niemal blogowe wpisy. Szkoda, że tylko póki co turystyka dziecięca, ale szlak przecierany – szybciej niz pocztówka (wysyła sie w ogóle jeszcze widokówki?). W tym roku standardowo na turnieje uderzymy, nieco mało statyczna forma, ale też ciekawie 🙂

jadwinia
    Member
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Ja wakacje zazwyczaj spędzam w Bieszczadach, ale po ostatnim wypadku chyba sobie daruję ;p i obiorę inną „trasę” 😉 mianowicie marzy mi się wybrać do SPA, ponieważ nigdy nie byłam, a widzę, że staje się to coraz modniejsze ;p przeszukując kiedyż internet natrafiłam na informacje dotyczące Głęboczka i muszę przyznać, że brzmi to kusząco 😉

kasianowak94
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

My sie wybieramy na tydzień do Londynu a potem nad Bałtyk

Mandarynka
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 244
    • Zapaleniec

Ja tak po cichu marze, że wygram wycieczkę w konkursie Tchibo – dwa długie tygodnie kamperem po Europie… Oczywiżcie płacą za jedzenie, parkingi, paliwo itp.
    Można też wymienić wycieczkę na kasę – 50tys. Ale za to to już chyba Kuba a nie Paryż ;).

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

Ja tak po cichu marze, że wygram wycieczkę w konkursie Tchibo – dwa długie tygodnie kamperem po Europie… Oczywiżcie płacą za jedzenie, parkingi, paliwo itp.
    Można też wymienić wycieczkę na kasę – 50tys. Ale za to to już chyba Kuba a nie Paryż ;).

😆

Mandarynka, zapraszam w polskie Tatry, np. na przepiękne Granaty – wcale nie takie trudne i nie niebezpieczne… nad morze, np. do Mrzeżyna 😀 fajne morze i w dodatku trochę lasu… i nad jeziora, powiedzmy śniardwy – z jego obiecującą odnogą Seksty :-

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Gdzie na wakacje???!!!!"

Przewiń na górę